SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 2. Utorak, 20. siječnja 2004.
OPĆINA VRBNIK
Općina Vrbnik

Općina Vrbnik

1.

Na temelju čanka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01 i 60/ 01- vjerodostojno tumačenje), Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (»Narodne novine« broj 151/03) i članka 21. Statuta Općine Vrbnik (»Službene novine« PGŽ broj 24/01) Općinsko vijeće Općine Vrbnik, na 34. sjednici održanoj 29. prosinca 2003. godine donijelo je

ODLUKU
o spomeničkoj renti na području Općine Vrbnik

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se obveznici i visina spomeničke rente.

Članak 2.

Obveznici spomeničke rente su fizičke i pravne osobe, obveznici poreza na dohodak ili poreza na dobit, koji obavljaju gospodarsku djelatnost u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturnopovijesne cjeline.

Fizičke i pravne osobe koje u svom sastavu imaju poslovne jedinice (svako stalno mjesto obavljanja gospodasrke djelatnosti) koje obavljaju djelatnost u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturnopovijesne cjeline, obveznici su spomeničke rente za svaku poslovnu jedinicu.

Članak 3.

Osnovica spomeničke rente je korisna površina poslovnog prostora koji se nalazi u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturnopovijesne cjeline.

Članak 4.

Spomenička renta plaća se mjesečno 3,00 kn po četvornom metru korisne površine poslovnog prostora koji se nalazi u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturnopovijesne cjeline.

Članak 5.

Obveznici spomeničke rente moraju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbnik do 31. ožujka godine za koju se utvrđuje spomenička renta, dostaviti podatke o korisnoj površini poslovnih prostora koji se nalaze u nepokretnom kulturnom dobru ili na području kulturnopovijesne cjeline.

Članak 6.

Spomenička renta plaća se u godišnjem iznosu prema rješenju o utvrđivanju spomeničke rente koje donosi Jedinstveni upravni odjel Općine Vrbnik, u roku 15 dana od dana dostave rješenja o utvrđivanju spomeničke rente.

Članak 7.

Ako obveznik spomeničke rente počinje obavljati djelatnost tijekom godine ili prestaje, plaća godišnju spomeničku rentu za dio godine u kojoj je obavljao djelatnost.

Članak 8.

Svojstvo nepokretnog kulturnog dobra ili područja kulturnopovijesne cjeline, na temelju stručnog vrednovanja, utvrđuje rješenjem Ministarstvo kulture.

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije a primjenjuje se od 01.01.2004.

Klasa: 400-02/01-03/01

Ur. broj: 2142-07-03-03-1

Vrbnik, 29. prosinca 2003.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VRBNIK

Predsjednik
Franjo Toljanić, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=54&mjesto=51516&odluka=1
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr