SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 47. Utorak, 5. prosinca 2006.
GRAD RIJEKA
131

99.

Na temelju članka 2. i 3. Pravilnika o naknadi troškova i nagradi za rad članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina (»Narodne novine« broj 24/06) i članka 40. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01, 4/02, 13/02, 3/05, 9/06 i 17/06 - pročišćeni tekst) Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 30. studenoga 2006. godine, donijelo je

ODLUKU
o određivanju naknade troškova i nagrade za rad
članovima vijeća nacionalnih manjina za Grad Rijeku

Članak 1.

Ovom se Odlukom određuje pravo na naknadu troškova i pravo na nagradu za rad članovima vijeća nacionalnih manjina u Gradu Rijeci (u daljnjem tekstu: vijeća nacionalnih manjina).

Članak 2.

Članovi vijeća nacionalnih manjina ostvaruju pravo na mjesečnu nagradu za rad u iznosu od 187,50 kuna bruto.

Sredstva za nagradu iz stavka 1. ovoga članka isplaćuju se na žiroračun vijeća nacionalne manjine najkasnije do 15-tog dana tekućeg mjeseca za prethodni mjesec.

Članak 3.

Članu vijeća nacionalne manjine pripada pravo na naknadu troškova javnog prijevoza za prisustvovanje sjednici vijeća nacionalne manjine ili sjednici Koordinacije vijeća nacionalnih manjina za Grad Rijeku (u daljnjem tekstu: Koordinacija vijeća).

Naknada iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje se u visini cijene povratne karte javnog prijevoza od mjesta prebivališta člana vijeća nacionalne manjine do mjesta održavanja sjednice vijeća nacionalne manjine ili sjednice Koordinacije vijeća.

Sredstva za naknadu iz stavka 1. ovoga članka isplaćuju se na žiroračun vijeća nacionalne manjine na temelju dostavljenog zapisnika o održanoj sjednici i popisa članova vijeća koji su bili nazočni sjednici.

Članak 4.

Za prisustvovanje sjednici Koordinacije vijeća nacionalne manjine za područje Republike Hrvatske članu vijeća nacionalne manjine pripada pravo na naknadu troškova javnog prijevoza, troškova noćenja te pravo na dnevnicu u visini utvrđenoj odlukom Vlade Republike Hrvatske kojom se određuje visina dnevnice za službeno putovanje i visina naknada za korisnike koji se financiraju iz sredstava državnog proračuna.

Naknade i dnevnica iz stavka 1. ovoga članka isplaćuju se na žiroračun vijeća nacionalne manjine na temelju dostavljenog zapisnika o održanoj sjednici te preslike putnog naloga i vjerodostojne dokumentacije o visini nastalih izdataka službenog putovanja (preslika prijevozne karte ili potvrda o cijeni prijevozne karte i preslika hotelskog računa).

Članak 5.

Novčana sredstva iz članka 2., 3. i 4. ove Odluke osiguravaju se u Proračunu Grada Rijeke.

Članak 6.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2007. godine.

Klasa: 021-05/06-01/214

Ur. broj: 2170-01-10-06/2

Rijeka, 30. studenoga 2006.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Gradskog vijeća
Dorotea Pešić Bukovac, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=205&mjesto=51000&odluka=99
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr