SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 27. Petak, 7. srpnja 2006.
KOMUNALNO DRUŠTVO KD PONIKVE D.O.O
18

4.

Na temelju članka 20. st. 2. i st. 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu - Pročišćeni tekst (»Narodne novine« broj 26/ 03, 82/04, 110/04 i 178/04), te članka 13. toč. 2. Društvenog ugovora Ponikve d.o.o. Krk, Skupština društva utvrdila je na svojoj redovnoj 4. sjednici 30. svibnja 2006. godine

ODLUKU
o načinu plaćanja i visini cijene komunalnih usluga
- pročišćeni tekst 2006. godine

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se način plaćanja i visina cijena komunalnih usluga:

- opskrbe vodom

- odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

- odvoz i zbrinjavanje otpada i fekalija

Članak 2.

Obračun komunalne usluge plaća se isporučitelju komunalne usluge na način i prema cijenama utvrđenim ovom odlukom.

Obveznik plaćanja cijene komunalne usluge je vlasnik nekretnine ili korisnik kada je to vlasnik prenio na korisnika ugovorom.

Članak 3.

Potrošač može račun za komunalnu uslugu platiti na način utvrđen važećim zakonskim propisima.

Članak 4.

Rok za podmirenje računa za komunalnu uslugu je 15 dana od ispostave računa.

Ako potrošač ne plati račun u roku iz st. 1. ovog članka, isporučitelj će zaračunati zatezne kamate u skladu s važećim zakonskim propisima.

Članak 5.

Potrošač je dužan pismeno izvijestiti isporučitelja usluge o svakoj promjeni vlasništva nekretnine, adrese kao i svakoj drugoj bitnoj promjeni odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od nastanka promjene. Promjena obvezuje isporučitelja od dana primitka iste.

Članak 6.

Potrošač ima pravo prigovora na obračun komunalne usluge u pismenom obliku u roku od 8 dana od dostave računa.

Isporučitelj komunalne usluge dužan je odgovoriti na prigovor u roku od 8 dana od dostave prigovora.

Ako je isporučitelj komunalne usluge uvažio prigovor, dužan je izvršiti usklađivanje obračuna u poslovnim knjigama najkasnije do ispostavljanja narednog računa s novim obračunom.

Članak 7.

U slučaju neispravnosti vodomjera iz bilo kojeg razloga, obračun opskrbe vodom/odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda ispostavlja se potrošaču na osnovi utroška vode dvije prethodne godine.

Članak 8.

Isporučitelj komunalne usluge vode može na pismeni zahtjev osloboditi potrošača plaćanja dijela usluge za količinu vode iznad 200 m3, ako je zbog kvara uzrokovanog višom silom istekla količina vode više od 200 m3 u jednom mjesecu.

Ako je do veće potrošnje vode došlo zbog propusta potrošača da zaštiti vodovodne instalacije na internoj vodovodnoj mreži od termičkih udara, isporučitelj neće osloboditi potrošača obveze plaćanja usluge opskrbe vodom.

Ako je potrošač vodu iz individualne instalacije koristio za gašenje požara, isporučitelj neće naplatiti taj utrošak ako potrošač pismeno prijavi požar u roku od 8 dana od njegovog nastanka.

Članak 9.

Stanje na vodomjeru očitavaju radnici isporučitelja komunalne usluge odnosno osobe koje ovlasti isporučitelj.

Očitavatelj je dužan, nakon očitavanja vodomjera spremište vratiti u prvobitno stanje.

Članak 10.

Potrošač je dužan očitavatelju komunalne usluge omogućiti očitavanje i kontrolu vodomjera i spremišta vodomjera.

II. OBRAČUN KOMUNALNE USLUGE I DOSTAVA RAČUNA

1. Obračun opskrbe vodom

Članak 11.

Isporučitelj komunalne usluge potrošaču ispostavlja račun za potrošnju vode koji se sastoji od iznosa mjerenog (volumetrijskog) dijela utvrđenog prema broju kubičnih metara m3 isporučene vode očitane na vodomjeru i važeće cijene m3 vode u očitanom razdoblju.

Članak 12.

Isporučitelj komunalne usluge potrošačima u stambenim objektima sa više stambenih jedinica i jednim vodomjerom ispostavlja račun u skladu s odredbom čl. 11. Odluke.

Mjereni (volumetrijski) dio potrošnje vode potrošačima iz st. 1. ovog članka Isporučitelj komunalne usluge može rasporediti na jedan od sljedećih načina:

1. obračun ukupne potrošnje vode, očitane na zajedničkom vodomjeru dostavlja se na jednom računu za cijeli stambeni objekt (vlasnici stambenih jedinica solidarni su dužnici ukupne potrošnje vode na zajedničkom brojilu)

2. obračun ukupne potrošnje vode, očitane na zajedničkom vodomjeru razmjerno se raspoređuje za svaku stambenu jedinicu prema ključu raspodjele koji su utvrdili potrošači i dostavlja mjesečno na računu za svaku stambenu jedinicu posebno

Ako se obračun vode vrši prema st. 2. točki 1. ovog članka vlasnici stambenih jedinica su dužni isporučitelja pisano obavijestiti o svom ovlaštenom predstavniku koji će u ime stambenog objekta primati račune za uslugu opskrbe vodom i odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda. Ako vlasnici stambenih jedinica ne obavijeste isporučitelja o ovlaštenom predstavniku, račun se ispostavlja bilo kojem od vlasnika.

Ako se obračun potrošnje vode vrši prema st. 2. točki 2. ovog članka, vlasnici stambenih jedinica dužni su ključ raspodjele dostaviti jednom mjesečno isporučitelju komunalne usluge najkasnije do 22. tekućeg mjeseca.

Ako vlasnici stambenih jedinica ne dostave isporučitelju potrebne podatke do 22. tekućeg mjeseca, isporučitelj komunalne usluge primijenit će podatke i način obračuna i iz prethodnog mjeseca.

Članak 13.

Isporučitelj komunalne usluge opskrbu vodom vrši i autocisternama u područjima bez javnog vodovodnog sustava.

Potrošač komunalne usluge opskrbe vodom iz autocisterne, utrošak vode do 20 m3 vode mjesečno, a najviše do 150 m3 vode godišnje plaća sukladno glavi V Naputka o postupku i načinu provedbe opskrbe otočnih domaćinstava pitkom vodom brodom vodonoscem ili cestovnim vozilom (NN RH br. 90/02).

Članak 14.

Cijena komunalne usluge opskrbe vode u domaćinstvu utvrđuje se, kako slijedi:

1. razdoblje 01.10. - 31.03. 3,90 kn/m3

2. razdoblje 01.04. - 30.09. 12,90 kn/m3

Za svaki isporučeni metar kubični vode iznad 150 m3 u jednoj kalendarskoj godini, počev od 1. siječnja 2006. godine, na cijenu utvrđenu u st. 1. ovog članka obračunava se popust od 3,00 kn/m3.

Članak 15.

Cijena komunalne usluge opskrbe vode za privredu utvrđuje se, kako slijedi:

1. razdoblje 01.10 .- 31.03. 3,90 kn/m3

2. razdoblje 01.04. - 30.09. 12,90 kn/m3

Članak 16.

Cijena m3 vode utvrđena u čl. 14. i 15. uvećava se za:

1. iznose naknada za zaštitu i korištenje voda

2. iznos poreza na dodanu vrijednost

3. iznos namjenskog (razvojnog) dijela od 1,50 kn/m3 u četiri ljetna mjeseca tj. od 1. lipnja do 30. rujna.

Stavke navedene u st. 1. toč. 1., 2., 3. i 4. ovog članka iskazuju se na računu komunalne usluge posebno.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 potrošnje vode doznačuje se u proračun općina i grada, a koristi se isključivo za financiranje izgradnje vodoopskrbnih objekata programa »KONCEPCIJA RAZVOJA VODOOPSKRBE NA OTOKU KRKU 2001-2008« sukladno Sporazumu o sudjelovanju u sufinanciranju programa.

Članak 17.

Cijena m3 opskrbe vodom autocisternama utvrđuje se u iznosu od 8,40 kn/m3.

Cijena iz st. 1. ovog članka uvećava se za troškove prijevoza.

Potrošači plaćaju m3 isporučene vode autocisternom po prosječnoj cijeni vode u Primorsko-goranskoj županiji (koja sadrži koncesijsku naknadu te naknade za zaštitu i korištenje voda), uvećanoj za porez na dodanu vrijednost, sukladno odredbi glave V Naputka o postupku i načinu provedbe opskrbe otočnih domaćinstava pitkom vodom brodom vodonoscem ili cestovnim vozilom (NN RH br. 90/02).

Na cijenu iz st. 3. ovog članka obračunava se i namjenski dio cijene vode u iznosu od 1,50 kn/m3 isporučene vode u četiri ljetna mjeseca tj. od 01.06. do 30.09.

2. Obračun potrošnje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda (kanalizacija)

Članak 18.

Isporučitelj komunalne usluge potrošaču ispostavlja račun za komunalnu uslugu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji se sastoji od iznosa mjerenog (volumetrijskog) dijela utvrđenog prema broju kubičnih metara m3 vode očitane na vodomjeru i važeće cijene m3 odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u očitanom razdoblju.

Članak 19.

Isporučitelj komunalne usluge potrošačima u stambenim objektima sa više stambenih jedinica i jednim vodomjerom ispostavlja račun za komunalnu uslugu odvodnje i pročišćavanja otpadne vode na isti način kako je to uređeno u odredbi čl. 12. Odluke.

Članak 20.

Cijena komunalne usluge odvodnje i pročišćavanja otpadne vode u domaćinstvu utvrđuje se:

1. razdoblje 01.10. - 31.03. 2,00 kn/m3

2. razdoblje 01.04. - 30.09. 5,40 kn/m3

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Članak 21.

Cijena komunalne usluge odvodnje i pročišćavanja otpadne vode za privredu utvrđuje se:

1. razdoblje 01.10. - 31.03. 4,50 kn/m3

2. razdoblje 01.04. - 30.09. 5,40 kn/m3.

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

3. Obračun usluge odvoza i zbrinjavanja otpada i fekalija

Članak 22.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada za stambene i poslovne objekte vrši se prema jedinici korisnog prostora m2 i važećoj cijeni za stambene objekte i kategoriji poslovnog objekta prema namjeni.

Za izmjeru korisnog prostora isporučitelj komunalne usluge koristi podatke:

. jedinica lokalne samouprave za obračun komunalne naknade

. građevinskih dozvola za gradnju građevina

. iz drugih vjerodostojnih dokumenata kojima se može dokazati izmjera korisnog prostora

Članak 23.

Račun za uslugu odvoza i zbrinjavanja otpada u stambenim objektima isporučitelj usluge ispostavlja mjesečno prema izmjeri korisnog stambenog prostora m2 i važećoj cijeni komunalne usluge metra kvadratnog.

Članak 24.

Cijena m2 usluge odvoza i zbrinjavanja otpada za stambene objekte utvrđuje se različito za III. kategorije usluge (prema komunalnom standardu), kako slijedi:

KATEGORIJA

CIJENA

NASELJE

I.

0,39

Krk, Omišalj,
Njivice Kijac,
Baška, Punat, Vrbnik, Malinska, Bogović, Porat, Vantačić, Šilo, Klimno,
Soline, Čižići

II.

0,32

Sva naselja sa
javnom vodoopskrbnom mrežom, a nisu navedena u I. kategoriji

III.

0,11

Sva ostala naselja koja nemaju javnu vodoopskrbnu mrežu

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m2 odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m2 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 25.

Račun za uslugu odvoza i zbrinjavanja otpada u poslovnim objektima isporučitelj usluge ispostavlja prema izmjeri korisnog poslovnog prostora m2 i važećoj cijeni komunalne usluge metra kvadratnog određene kategorije prema namjeni objekta i određene kategorije naselja.

Korisnicima komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada kojima se usluga vrši povremeno tijekom godine, obračun usluge vrši se za razdoblje od 6 mjeseci i to travanj - rujan. Korisnici usluga dužni su isporučitelju usluge dostaviti dokaz o sezonskom radu u objektu (uvjerenje ili potvrda nadležnog tijela).

Korisnicima komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada - restoranima, pivnicama, gostionicama, krčmama (koji pružaju uslugu prehrane) kojima se usluga vrši tijekom cijele godine, obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada umanjuje se za 20%.

Članak 26.

Utvrđuju se kategorije poslovnih objekata prema namjeni:

 

NAMJENA OBJEKTA

KATEGORIJA

1.

Trgovine prehranom na malo, ugostiteljski objekti za pružanje usluga prehranom (restorani, gostionice, krčme, pivnice, slastičarnice i sl.)

I.

2.

Ostale trgovine na malo i veliko, kafići, diskoteke, noćni klubovi, odmarališta, proizvodno-industrijski objekti, proizvodne obrtničke radnje koje ne koriste u radu prehrambene artikle

II.

Članak 26.a.

Utvrđuju se dvije kategorije poslovnih objekata prema naselju:

NASELJE

KATEGORIJA

Krk, Omišalj, Njivice Kijac, Baška, Punat, Vrbnik,
Malinska, Bogović, Porat, Vantačić, Šilo, Klimno,
Soline, Čižići

I.

Sva ostala naselja koja nisu navedena u I. kategoriji

II.

Članak 27.

Cijena m2 usluge odvoza i zbrinjavanja otpada za poslovne objekte razvrstanih u 5 kategorija prema namjeni poslovnog objekta i 2 kategorije prema naselju utvrđuje se kako slijedi:

KATEGORIJA


Kategorija po
naselju - I.


Kategorija po
naselju - II.

I. (sezonski)
I. (stalni)

6,07 kn/m2
4,86 kn/m2

4,86 kn/m2
3,89 kn/m2

II.

4,05 kn/m2

3,24 kn/m2

III.

3,08 kn/m2

2,46 kn/m2

IV.

0,98 kn/m2

0,78 kn/m2

V.

0,37 kn/m2

0,30 kn/m2

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m2 odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m2 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 28.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada hotelima i odmaralištima vrši se prema broju smještajnih jedinica (ležajnih kapaciteta) i važeće cijene jedne smještajne jedinice (godišnje) određenog objekta.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada autokampovima vrše se prema broju smještajnih jedinica (ležajnih kapaciteta) i važeće cijene jedne smještajne jedinice (godišnje) određenog autokampa te kategorije u koju je autokamp razvrstan.

Smještajni kapacitet (ležajni kapacitet) hotela, odmarališta i depadansa izražen je brojem stalnih kao i dodatnih kreveta.

Smještajni kapacitet (ležajni kapacitet) autokampova izražen je brojem gostiju kampera na označenom ili neoznačenom mjestu.

Članak 29.

Godišnja cijena smještajne jedinice (ležaja) utvrđuje se različito za hotele, autokampove i odmarališta, kako slijedi:

VRSTA OBJEKTA

GODIŠNJA CIJENA/ležaj

Hoteli/depadanse

139,74

Odmarališta

114,33

Autokampovi I. katagorije

127,03

Autokampovi II. kategorije

95,28

Autokampovi III. kategorije

69,87

Autokampovima, koji nisu priključeni na sustav javne vodoopskrbe, obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada umanjuje se za 15%.

Isporučitelj komunalne usluge račun ispostavlja u travnju, svibnju, lipnju i rujnu u iznosu od 10% godišnje obveze, a u srpnju i kolovozu ispostavlja račun u iznosu od 30% od utvrđene godišnje obveze.

Na cijene iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Godišnja cijena smještajne jedinice (ležaja) odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvoji dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene smještajne jedinice (ležaja) odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 30.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada u marinama vrši se kako slijedi:

1. za marine na moru prema broju vezova i važećoj cijeni po jedinici obračuna godišnje

2. za suhe marine prema broju brodova i važećoj cijeni po jedinici obračuna godišnje

Za marine na moru utvrđuje se godišnja cijena po vezu u iznosu od 200,00 kn.

Za suhe marine utvrđuje se godišnja cijena po brodu u iznosu od 100,00 kn.

3.

Ostale obrtničke proizvodno-uslužne radnje (servisi, suveniri, saloni, kemijske čistionice, fotokopirnice, zlatari-filigrani i sl.), uredski prostori (državne i lokalne uprave, banaka, osigur. organizacija, sudova, odvjetničkih ureda, agencija, prometnih ureda, pošte, javnih dr. poduzeća, fondova, društvenih organizacija i udruženja građana i sl.)

III.

4.

Fizičke i pravne osobe koje svojom djelatnošću većinom proizvode tehnološki otpad, a manjim dijelom komunalni (npr. vulkanizeri, strojobravari, kamenoresci, autolimari, automehaničari, kovinotokari i sl.) uz dostavu računa o uplati troškova zbrinjavanja tehnološkog otpada odnosno ugovora s ovlaštenom organizacijom

IV.

5.

Objekti za predškolski i školski odgoj i obrazovanje (vrtići, škole), objekti kulture (muzeji, galerije i sl.), zdravstvene ustanove i organizacije (domovi zdravlja, ambulante i sl.) domovi za smještaj umirovljenika

V.

Cijena m2

Isporučitelj komunalne usluge korisnicima usluge ispostavlja mjesečno račune tokom cijele godine razmjerno utvrđenoj ukupnoj godišnjoj obvezi.

Na cijene iz st. 2. i 3. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Godišnja cijena veza/broda utvrđena u st. 2. i 3. ovog članka uvećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene veza/broda odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU.«

Članak 31.

Autokampovi se razvrstavaju u tri kategorije, kako slijedi:

KATEGORIJA

AUTOKAMP

I.

Ježevac-Krk, FKK Politin-Krk, Zablaće-Baška, FKK Bunculuka-Baška, Njivice, Pila-Punat, FKK Konobe-Punat

II.

Bor-Krk, Glavotok, Pušća-Omišalj, Maslinik-Punat, Škrila-Stara Baška, Autokamp-Šilo, Autokamp Klimno

III.

Svi ostali kampovi do 100 ležajeva
koji nisu na moru

Članak 32.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada prema posebnoj narudžbi potrošača vrši se prema m3 usluge i važećoj cijeni m3.

Cijena m3 komunalne usluge iz st. 1. ovog članka utvrđuje se:

 

CIJENA u kn

 

156,01

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m3 odvoza i deponiranja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 33.

Obračun komunalne usluge čišćenja i zbrinjavanja fekalija vrši se prema m3 ispumpanih i zbrinutih fekalija i važeće cijene m3.

 

CIJENA u kn

 

84,10

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m3 odvoza i deponiranja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 34.

Obračun komunalne usluge zbrinjavanja fekalija za ovlaštene koncesionare vrši se prema m3 deponiranih fekalija i važećoj cijeni m3.

Cijena m3 komunalne usluge iz st. 1. ovog članka utvrđuje se:

 

CIJENA u kn

 

22,29

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m3 odvoza i zbrinjavanja komunalnog (otpada) fekalija utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 odvoza i zbrinjavanja (otpada) fekalija iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 35.

Obračun komunalne usluge korištenja deponije, u slučaju kad potrošač sam vrši prijevoz otpada na deponiju po odobrenju isporučitelja, vrši se prema m3 zbrinutog otpada i važećoj cijeni m3.

Cijena m3 komunalne usluge iz st. 1. ovog članka utvrđuje se:

 

CIJENA u kn

 

78,00

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Cijena m3 odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5%.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

Članak 36.

Obračun komunalne usluge odvoza i zbrinjavanja otpada iz press kontejnera vrši se prema m3 usluge i važećoj cijeni m3.

Cijena m3 komunalne usluge iz st. 1. ovog članka utvđuje se

m3

289,73

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.

m3

m3

m3

m3

Cijena m3 odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada utvrđena u st. 1. ovog članka povećava se za namjenski - razvojni dio i to u iznosu od 5 %.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 odvoza i zbrinjavanja otpada iskazuje se na računu komunalne usluge posebno, a koristi isključivo za financiranje programa »SANACIJA ODLAGALIŠTA TRESKAVAC I EKOLOŠKI ZASNOVAN SUSTAV ZBRINJAVANJA KOMUNALNOG OTPADA NA OTOKU KRKU«.

III. OBUSTAVLJANJE KOMUNALNIH USLUGA

Članak 37.

Isporučitelj komunalne usluge može korisniku (potrošaču) komunalne usluge obustaviti pružanje komunalne usluge u slučajevima:

1. ako korisnik (potrošač) ne plati račun za komunalnu uslugu ni u roku od 15 dana od dostave opomene

2. ako korisnik (potrošač) o promjeni adrese ne obavijesti isporučitelja u roku od 15 dana, pa se zbog toga nije mogla izvršiti ni ponovljena dostava računa ili opomena

3. ako korisnik (potrošač) onemogući, spriječi ili u ponovljenom slučaju ne omogući očitavatelju slobodan pristup vodomjeru, kontrolu utroška vode, stanja vodomjera ili spremišta vodomjera

4. ako priključno mjesto ne odgovara važećim tehničkim i sanitarnim normama ili je tokom korištenja došlo do oštećenja priključnog mjesta, a korisnik odbije otkloniti tehničke nedostatke u ostavljenom primjerenom roku

5. ako korisnik (potrošač) nije u cijelosti podmirio svoje obveze prema isporučitelju komunalne usluge prilikom priključivanja objekta na javni vodovodni ili kanalizacijski sustav

Članak 38.

Isporučitelj ima pravo obustaviti pružanje komunalne usluge opskrbe vodom i u sljedećim slučajevima:

- kad se vrše popravci kvarova na javnoj mreži i uređajima

- kad stanje individualne mreže ugrožava zdravlje korisnika vode i kvalitetu vode u javnoj mreži

Članak 39.

Isporučitelj komunalne usluge dužan je najmanje 8 dana prije obustavljanja pružanja komunalne usluge iz razloga navedenih u čl. 37. toč. 3., 4. i 5. ove Odluke korisniku (potrošaču) dostaviti obavijest o prestanku pružanja komunalne usluge.

Ako korisnik otkloni nedostatke odnosno uzrok zbog kojeg se obustavlja pružanje komunalnih usluga najmanje 24 sata prije vremena određenog za obustavu pružanja komunalne usluge, isporučitelj neće obustaviti pružanje komunalne usluge.

Za ponovno priključivanje u javni vodovodni ili kanalizacijski sustav, korisnik (potrošač) dužan je podmiriti troškove priključivanja.

Izuzetno od odredbe st. 1. ovog članka, u slučaju neovlaštenog priključivanja na javni vodovodni ili kanalizacijski sustav ili na internu mrežu postojećeg korisnika (potrošača), isporučitelj komunalne usluge će bez posebne obavijesti obustaviti pružanje komunalne usluge neovlaštenom korisniku kao i korisniku koji je omogućio neovlašteno priključivanje.

IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 40.

Odluka o načinu plaćanja i visini cijene komunalnih usluga stupa na snagu nakon pribavljanja suglasnosti jedinica lokalne samouprave odnosno nakon isteka zakonskog roka za očitovanje, a primjenjuje se od 1. svibnja 2006. godine.

Danom primjene ove Odluke iz st. 1. ovog članka prestaje se primjenjivati Odluka o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (»Službene novine« PGŽ broj 39/05 i 16/ 06).

Članak 41.

Odluka o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (br. 3-s/1-06 od 14.04.2006.) objavljuje se u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Članak 42.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijene komunalnih usluga (br. 4-s/1-06 od 30.05.2006.) stupa na snagu nakon pribavljanja suglasnosti jedinica lokalne samouprave odnosno nakon isteka zakonskog roka za očitovanje, a primjenjuje se danom stupanja na snagu.

Članak 43.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (br. 4-s/1-06 od 30.05.2006.) objavljuje se u »Službenim novinama« Primorsko-goransko županije.

Članak 44.

Odluka o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga - pročišćeni tekst 2006. godine obuhvaća Odluku o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (»Službene novine« PGŽ broj 19/06) i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (br. 4-s/1-06 od 30.05.2006.).

Odluka o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga - pročišćeni tekst 2006. godine objavljuje se u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Broj: 4-s/1-06

Krk, 30. svibnja 2006.

Predsjednik
Skupštine društva
Anton Spicijarić, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=182&mjesto=60019&odluka=4
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr