SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 11. Petak, 17. ožujka 2006.
OPĆINA SKRAD
29

18.

Na temelju članka 15. Statuta Općine Skrad (»Službene novine« broj 24/01 i 3/06) Općinsko vijeće Općine Skrad, na sjednici održanoj 7. ožujka 2006. godine, donijelo je

ZAKLJUČAK
o izradi razvojnog projekta
»Projekt ukupnog razvoja Općine Skrad«

I.

Razvojni projekt - Projekt ukupnog razvoja (održivi regionalni razvitak - razvitak ruralnog prostora) Općine Skrad radit će se u više dijelova ili faza, koji će svaki za sebe biti poseban projekt, u skladu s temama koje će se obrađivati.

Teme su:

- prostor

- stanovništvo

- prirodno i kulturno naslijeđe, te njihova zaštita (tradicijski običaji, kultura života i ostali socijalni vidici zajednice)

- gospodarstvo i gospodarska infrastruktura (proizvodno- tržišni lanci poljoprivredna proizvodnja i prerada, turizam, malo i srednje poduzetništvo, uslužne djelatnosti, dopunske djelatnosti i dr.)

- stanovanje, javne zgrade i površine

- komunalna infrastruktura

- društvena infrastruktura

- aktivno vođenje proračuna JLS

- ostale inicijative regionalnog razvitka i razvitka ruralnog prostora

- kreiranje interesnih partnerstava u svrhu managementa i realizacije projekata (pravno-formalni okvir interesnog partnerstva za kasniji management i realizaciju).

II.

Redoslijed obrade razvojnih dijelova iz točke I. ovog Zaključka utvrdit će se u skladu s mogućnostima i potrebama koje se ukažu tijekom vremena, a u skladu s njihovom gotovošću određivat će se i izvoditi provedbene djelatnosti.

III.

Kao prvi dio Razvojnog projekta - Projekta ukupnog razvoja, općinski načelnik će ugovoriti izradu Projekta gospodarskog i cjelovitog razvoja s izvoditeljem ove usluge, te odrediti osobu za kontakt s izvoditeljem - koordinatora.

IV.

Na početku izrade projekta gospodarskog razvoja, izvoditelj će izraditi Razvojni nacrt u obliku ankete koja će obuhvatiti razvojne dijelove iz točke I. ovog Zaključka. U utvrđivanju potreba putem ankete, sudjelovat će zainteresirani građani i subjekti našeg područja, čije će sudjelovanje osigurati koordinator.

V.

Nakon provedene ankete, izvoditelj će s koordirantorom utvrditi Projektni zadatak za izradu razvojnog projekta - Projekta ukupnog (gospodarskog) razvoja, a Projekt ukupnog (gospodarskog) razvoja će potom odrediti kako će se razvijati ono što je utvrđeno anketom (u Razvojnom nacrtu), a odnosi se na gospodarski razvoj područja naše Općine.

VI.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 302-01/06-01/01

Ur. broj: 2112/04-06-01-03

Skrad, 10. ožujka 2006.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE SKRAD

Predsjednik

Duško Zatezalo, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=166&mjesto=51311&odluka=18
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr