SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 11. Petak, 17. ožujka 2006.
OPĆINA SKRAD
29

16.

Na temelju članka 31. stavak 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 i 129/05) i članka 15. Statuta Općine Skrad (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/ 01 i 3/06), Općinsko vijeće Općine Skrad, na sjednici održanoj 7. ožujka 2006. godine, donijelo je

ODLUKU
o naknadama troškova za rad članova Općinskog vijeća,
članova Općinskog Poglavarstva i njihovih radnih tijela

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se visina, te uvjeti i način stjecanja prava na naknadu troškova za rad članova Općinskog vijeća, članova Općinskog poglavarstva i njihovih radnih tijela.

Članak 2.

Pravo na naknadu ostvaruju članovi Općinskog vijeća i Općinskog poglavarstva te njihovih radnih tijela koji dužnost ne obnašaju profesionalno.

Iznimno, pravo na naknadu ostvaruju i dužnosnici koji svoju dužnost obnašaju profesionalno, ukoliko se sjednica održava izvan radnog vremena.

II. VISINA NAKNADE

Članak 3.

Članovi Općinskog vijeća imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u iznosu od 250,00 kn neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog vijeća ima pravo na naknadu troškova za svoj rad u mjesečnom iznosu od 400,00 kn neto, te 250,00 kn neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Članak 4.

Članovi Općinskog poglavarstva imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u mjesečnom iznosu od 400,00 kn neto.

Članak 5.

Članovi Općinskog poglavarstva za prisustvovanje sjednicama Općinskog vijeća imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u iznosu od 250,00 kn neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Članak 6.

Članovi radnih tijela Općinskog vijeća i Općinskog poglavarstva imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u iznosu od 100,00 kn neto po prisustvovanju sjednici radnog tijela.

Članak 7.

Službenici Jedinstvenog upravnog odjela koji su po pozivu dužni prisustvovati sjednicama Općinskog vijeća, Općinskog poglavarstva i radnih tijela imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u istom iznosu kao i članovi Općinskog vijeća, Općinskog poglavarstva i radnih tijela ukoliko se sjednica održava izvan radnog vremena.

III. SLUŽBENA PUTOVANJA

Članak 8.

Članovi Općinskog vijeća, Općinskog poglavarstva i radnih tijela imaju pravo na dnevnicu za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, kao i troškove putovanja, sukladno pravu kojeg ostvaruju službenici i namještenici Jedinstvenog upravnog odjela prema važećim propisima.

IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 9.

Sredstva za isplatu naknade troškova propisanih ovom Odlukom isplaćuju se iz sredstava Proračuna Općine Skrad.

Isplatu naknade troškova propisanih ovom Odlukom isplaćuje Jedinstveni upravni odjel na temelju službene evidencije i naloga za isplatu naknade.

Članak 10.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o naknadama vijećnicima i članovima radnih tijela (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 17/ 01, 4/04 i 25/05).

Članak 11.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 121-01/06-01/01

Ur. broj: 2112/04-06-01-01

Skrad, 8. ožujka 2006.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE SKRAD

Predsjednik

Duško Zatezalo, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=166&mjesto=51311&odluka=16
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr