SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 9. Petak, 3. ožujka 2006.
GRAD KASTAV
3

8.

Na temelju članka 45. Statuta Grada Kastva (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/01) Gradsko poglavarstvo Grada Kastva, na svojoj 31. sjednici 21. veljače 2006. donijelo je godine sljedeći

PRAVILNIK
o ostvarivanju poticaja za vinogradarsku proizvodnju na području Grada Kastva

Članak 1.

Ovim se pravilnikom definira način i rokovi ostvarivanja poticaja za vinogradarsku proizvodnju na području Grada Kastva, popis dokumentacije potrebne za ostvarivanje poticaja, minimalne količine za ostvarivanje poticaja, načine kontrole prijavljenih količina, vrijednost boda, te način izračuna poticaja.

Način i rokovi ostvarivanja poticaja

Članak 2.

Prava na poticaj vinogradarske proizvodnje na području Grada Kastva ostvaruje se dostavom tražene dokumentacije, ta ispunjenim zahtjevom s podacima tražitelja.

Članak 3.

Dokumentacija i zahtjev se predaju u Upravi Grada Kastva, u roku od 30 dana, od dana objave javnog poziva za zaprimanje zahtjeva za ostvarivanje prava na poticaj za vinogradarsku proizvodnju na području Grada Kastva.

Članak 4.

Poziv se objavljuje u 1. tromjesečju godine, putem oglasnih ploča Grada Kastva i web stranice Grada Kastva.

Popis dokumentacije

Članak 5.

Za ostvarenje prava na poticaj vinogradarske proizvodnje na području Grada Kastva dostavlja se sljedeće:

1. Preslika osobne iskaznice

2. Preslika posjedovnog lista ili izvatka iz zemljišne knjige ne starijih od godine dana, za poljoprivredno zemljište na kojem se odvija vinogradarska proizvodnja tražitelja poticaja ili ugovor o najmu zemljišta s preslikom posjedovnog lista ili izvatka iz gruntovnice vlasnika, odnosno posjednika zemljišta ili drugi dokaz o pravu raspolaganja zemljištem

3. Potvrda o upisu u Upisnik proizvođača grožđa, mošta i vina (ako je upisan)

4. Potvrda o nepostojanju duga Gradu Kastvu.

Članak 6.

Uz obaveznu dokumentaciju tražitelj poticaja ispunjava Zahtjev za ostvarivanje prava na poticaj vinogradarske proizvodnje na području Grada Kastva koji treba sadržavati sljedeće podatke:

- osobne podatke

- adresu i broj telefona

- broj žiroračuna

- podatke o obujmu vinogradarske proizvodnje te lokacija(e) na kojima se ista odvija.

Članak 7.

Primjerak Zahtjeva za ostvarenje prava na poticaj vinogradarske proizvodnje na području Grada Kastva preuzima se u upravi Grada Kastva.

Način kontrole

Članak 8.

Kontrolu točnosti navedenih podataka u Zahtjevu provjerava Povjerenstvo za provedbu odluke o poticajima, a kojeg formira Gradsko poglavarstvo. Povjerenstvo je dužno provjeriti sve pristigle zahtjeve te one s nepotpunom dokumentacijom ne uzimati u obzir. Povjerenstvo je dužno izaći na provjeru podataka.

Članak 9.

Ukoliko Povjerenstvo prilikom provjere podataka naiđe na drukčije stanje u odnosu na prikazano u zahtjevu, tada odbacuje zahtjev, te isti tražitelj ne može ostvariti prava na poticaj u naredne tri godine.

Članak 10.

Minimalni broj za ostvarivanje prava na poticaj je broj od najmanje 300 rastućih čokota.

Vrijednost boda

Članak 11.

Tristo rastućih čokota nosi 1 bod, te za svakih daljnjih tristo po 1 bod.

Članak 12.

U slučaju ako je podnositelj zahtjeva upisan u Upisnik proizvođača grožđa, mošta i vina, osnovna vrijednost bodova uvećava se za dodatnih 20%.

Način izračunavanja poticaja

Članak 13.

Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva i njihove obrade Poglavarstvo je dužno zbrojiti sve bodove, na koje tražitelj poticaja ostvaruje pravo temeljem ovog Pravilnika. Ukupna sredstva osigurana u proračunu Grada Kastva namijenjena za poticaj vinogradarske proizvodnje u tekućoj godini, dijele se s ukupnim izračunatim bodovima sukladno članku 11. i 12. ovog Pravilnika. Time se dobije vrijednost boda za isplatu poticaja. Za svakog pojedinog korisnika se tada vrijednost boda množi s pripadajućim bodovima čime se dobiva iznos za isplatu poticaja za vinogradarsku proizvodnju na području Grada Kastva.

Članak 14.

Povjerenstvo je dužno o izračunatim vrijednostima za isplatu poticaja izvijestiti Gradsko Poglavarstvo i to u roku od 30 dana od isteka objave javnog poziva. Nakon potvrde Gradskog poglavarstva o isplati poticaja isti se uplaćuju korisnicima u roku od 15 dana.

Članak 15.

U slučaju osiguranja dodatnih sredstava za poticaj vinogradarske proizvodnje za području Grada Kastva u Proračunu za tekuću godinu, sredstva se isplaćuju te godine evidentiranim korisnicima sukladno članku 13. ovog Pravilnika.

Članak 16.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« - Primorsko-goranske županije.

Klasa: 022-05/06-01/7

Ur. broj: 2170-05-01-1-06-7

Kastav, 21. veljače 2006.

Predsjednik
Gradskog poglavarstva
Dean Jurčić, ing. v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=164&mjesto=51215&odluka=8
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr