SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 37. Petak, 23. prosinca 2005.
OPĆINA LOKVE
22

22.

Na temelju članka 14. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi (»Narodne novine« broj 117/01 i 92/05), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 i 129/05) i članka 34. Statuta Općine Lokve (»Službene novine« broj 30/01), Općinsko vijeće Općine Lokve, na sjednici održanoj 23. prosinca 2005 godine donijelo je

PLAN
nabave Općine Lokve za 2006. godinu

Članak 1.

Ovim se Planom određuje plan i način trošenja sredstava Proračuna Općine Lokve za 2006. godinu, a koja će se utrošiti u postupku nabave robe i usluga te ustupanju radova u skladu s odredbama posebnih propisa, zatim osnivanje te prava i obveze Stručnog povjerenstva.

Članak 2.

*tablica na kraju dokumenta u PDF formatu*

Članak 3.

Za svaku pojedinačnu nabavu roba i usluga te ustupanje radova iz ovog Plana, Predsjednik Općinskog vijeća odnosno nakon njegova imenovanja Općinski načelnik predlaže, kao odgovorna osoba naručitelja Općine Lokve, a Općinsko vijeće odnosno nakon njegova imenovanja Općinsko poglavarstvo donosi akt o osnivanju stručnog Povjerenstva za provedbu istog.

Stručno povjerenstvo za provedbu postupka javne nabave iz prethodnog stavka ovog članka mora biti neparan, a sastoji se od minimalno tri člana od kojih je jedan imenovan za voditelja stručnog povjerenstva.

Za jednog člana Stručnog povjerenstva može se imenovati tzv. vanjski član, tj. osoba izvan naručitelja, za koju se može prije svega pretpostaviti da dobro poznaje predmet nabave odnosno da će biti od iznimne koristi za provođenje postupka javne nabave.

Prilikom imenovanja Stručnog povjerenstva iz stavka 1. ovog članka, treba nastojati da u isto budu imenovane stručne osobe koje prije svega dobro poznaju predmet nabave, a isto tako i da što bolje poznaju postupak nabave te posebne propise koji ga reguliraju.

Član Stručnog povjerenstva ne može biti osoba za koju se opravdano može pretpostaviti da bi mogla biti u sukobu interesa prilikom provođenja postupka javne nabave.

Članak 4.

Stručno povjerenstvo iz prethodnog članka ovog Plana, ovisno o predmetu nabave, priprema dokumentaciju za nadmetanje, provodi postupak javne nabave sukladno odredbama posebnih propisa, obavlja analizu traženih i danih dokaza o sposobnosti, utvrđuje sposobnost natjecatelja kao i prihvatljivost dostavljenih ponuda, usmjerava i koordinira rad stručnih službi naručitelja i ostalih stručnih osoba, te Općinskom poglavarstvu odnosno do njegova imenovanja Općinskom vijeću, daje prijedlog za odabir najpovoljnije ponude odnosno u slučaju prigovora daje mišljenje vezano uz navode iz prigovora.

Tijekom provođenja postupka javne nabave, članovi Stručnog povjerenstva moraju postupiti u skladu s načelima javne nabave.

Članak 5.

Općinsko poglavarstvo prijedlog iz prethodnog članka ovog Plana može prihvatiti ili odbiti, ali ne može kao najpovoljnijeg ponuditelja odabrati sudionika koji nije predložen od Stručnog povjerenstva.

Članak 6.

Odgovorna osoba Općine Lokve, a to je do imenovanja Općinskog načelnika Predsjednik Općinskog vijeća, odgovara za odabrani način nabave, pripremu i provedbu postupka nabave, dok su članovi Stručnog povjerenstva odgovorni naručitelju tj. Općini Lokve, za svoj rad.

Članak 7.

Na sve što ovim Planom nije regulirano, odgovarajuće se primjenjuju odredbe posebnih propisa te ostalih akata Općine Lokve.

Članak 8.

Ovaj Plan stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2006. godine.

Klasa: 4000-08/05-01/03

Ur. broj: 2112-02/1-05/02

Lokve, 23. prosinca 2005.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE LOKVE

Predsjednik
Općinskog vijeća
Davorin Cenčić, v.r.

 

Plan nabave Općine Lokve za 2006. godinu  


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=151&mjesto=51316&odluka=22
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr