SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXI. - broj 49. Petak, 22. prosinca 2023.
GRAD OPATIJA

100.

Na temelju članka 36. Zakona o koncesijama («Narodne novine» br. 69/17 i 107/20), članka 45. Zakona o komunalnom gospodarstvu («Narodne novine» br. 68/18, 110/18 i 32/20), članka 4. Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Opatije («Službene novine Primorsko goranske županije“ br. 43/18) i članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine Primorsko goranske županije“ br. 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 3/18 i 5/18-ispravak, 3/20 i 3/21) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 14. prosinca 2023. godine, donosi

O D L U K U

o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu koncesije

obavljanja dimnjačarskih poslova na području
Grada Opatije

I.

Ovom Odlukom odabire se najpovoljniji ponuditelj kojemu se dodjeljuje koncesija obavljanja dimnjačarskih poslova na području Grada Opatije, na I. dimnjačarskom području, koje obuhvaća naselje Opatiju, od granice sa Gradom Rijeka i Općinom Matulji na istoku, do Trga V. Gortana na zapadu (uključujući Trg i ulicu V. Jože, te preko Nove ceste duž linije potoka Vrutki) i naselje Pobri i na II. dimnjačarskom području, koje obuhvaća ostali dio Grada koji nije obuhvaćen I.dimnjačarskim područjem i to dio naselja Opatija (jugozapadni dio naselja Opatija od Trga V. Gortana, ulice Velog Jože te preko Nove Ceste duž linije potoka Vrutki), naselja Ičići, Poljane, Ika, Dobreć, Oprić, Veprinac, Vela Učka i Mala Učka.

Obavljanje dimnjačarskih poslova podrazumijeva provjeru ispravnosti i funkcioniranja dimnjaka i uređaja za loženje, obavljanje redovnih i izvanrednih pregleda dimnjaka i uređaja za loženje, čišćenje dimnjaka i uređaja za loženje, poduzimanje mjera za sprečavanje opasnosti od požara, eksplozije, trovanja te zagađivanja zraka, kako štetne posljedice ne bi nastupile zbog neispravnosti dimnjaka i uređaja za loženje.

II.

Na temelju kriterija za odabir koji su sastavni dio dokumentacije za nadmetanje Koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Opatije (evidencijski broj: KC 23/01), KLASA: 363-01/23-01/190 URBROJ: 2170-12-03/23-5 od 19. listopada 2023. godine, koncesija iz točke I. ove Odluke dodjeljuje se ponuditelju MLD-USLUGE d.o.o., Koprivnica, Ivana Generalića bb,OIB: 48278869268, kao najpovoljnijem ponuditelju.

III.

Koncesija se daje na razdoblje od pet (5) godina, a počinje teći danom potpisa ugovora.

IV.

Visina naknade za koncesiju iznosi 71.700,00 EUR.

Petogodišnja naknada plaća se u 20 obroka i to akontacijski – tromjesečno, do 15-og. u mjesecu za protekla tri mjeseca , na žiro račun davatelja koncesije.

V.

Cijene za pružanje usluga obavljanja dimnjačarskih poslova utvrđene su Cjenikom dimnjačarskih usluga koji je sastavni dio dokumentacije za nadmetanje iz točke II. ove Odluke.

VI.

Ugovorom o koncesiji, čiji je nacrt sastavni dio natječajne dokumentacije iz točke II. ove Odluke, utvrditi će se prava i obveze davatelja i korisnika koncesije.

Ugovor o koncesiji, sa izabranim koncesionarom u ime Grada Opatije, kao davatelja koncesije, sklopiti će Gradonačelnik po isteku razdoblja mirovanja od 15 dana od dana dostave odluke o davanju koncesije.

VII.

Koncesionar je dužan prilikom sklapanja ugovora o koncesiji predati davatelju koncesije jamstvo u obliku bianco zadužnice potvrđene kod javnog bilježnika u visini od 20% ukupne ponuđene naknade za koncesiju.

Ugovor o koncesiji neće biti sklopljen, odnosno neće stupiti na snagu, ako jamstvo za provedbu ugovora o koncesiji ne bude dostavljeno davatelju koncesije.

VIII.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u „Službenim novinama Primorsko-goranske županije“ te na standardnom obrascu Obavijesti o dodjeli koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

O b r a z l o ž e n j e

Grad Opatija je temeljem Odluke Gradonačelnika od 25. rujna 2023. godine, kojom je imenovao Stručno povjerenstvo za pripremu i provedbu natječaja za dodjelu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova za prvo i drugo dimnjačarsko područje te obaviješću o namjeri davanja koncesije obavljenoj u Eelektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske dana 23. listopada 2023. godine, sukladno Analizi davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova i dokumentaciji za nadmetanje koje je izradilo Stručno povjerenstvo temeljem članka 16. Zakona o koncesijama, proveo postupak davanja koncesije.

Prema uvjetima iz Javnog natječaja odabir najpovoljnije ponude izvršava se temeljem najviše ponuđene naknade za koncesiju. Početni iznos naknade za koncesiju utvrđen je u iznosu od 71.670,00 EUR.

U provedenom postupku pristigla je jedna ponuda i to ponuditelja MLD-USLUGE d.o.o., Koprivnica, Ivana Generallića bb.

Ponuditelj MLD-USLUGE d.o.o., dostavio je urednu i prihvatljivu ponudu sa ukupnim iznosom naknade za koncesiju od 71.700,00 EUR te je sukladno navedenom utvrđeno da ispunjava sve kriterije za obavljanje dimnjačarskih poslova u I. i II. dimnjačarskom području Grada Opatije.

Stoga je na prijedlog Stručnog povjerenstva, odlučeno kao u izreci ove Odluke.

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU:

Žalba na ovu Odluku se izjavljuje Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave u pisanom obliku i dostavlja neposredno na adresu, Koturaška cesta 43/IV, 10000 Zagreb, poštom ili elektroničkim putem, ako su za to ostvareni obostrani uvjeti dostavljanja elektroničkih isprava u skladu s propisom o elektroničkom potpisu.

Žalba se izjavljuje u roku od deset (10) dana od dana primitka Odluke o davanju koncesije.

Istodobno s dostavljanjem žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave žalitelj je obvezan primjerak žalbe dostaviti i davatelju koncesije na dokaziv način.

KLASA: 363-01/23-01/190

URBROJ: 2170-12-01/01-23-10

Opatija, 14. prosinca 2023.godine

GRADSKO VIJEĆE GRADA OPATIJE

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA:

Dino Žigulić, v.r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2304&mjesto=10006&odluka=100
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr