SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 30. Četvrtak, 17. studenog 2005.
OPĆINA VIŠKOVO
13

53.

Na temelju članka 27. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/01 i 15/04) Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 5. sjednici održanoj 3. studenoga 2005. godine donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade troškova za rad vijećnika,
članova radnih tijela vijeća, načelnika i članova
Općinskog poglavarstva

Članak 1.

Vijećnicima, članovima radnih radnih tijela vijeća i članovima Općinskog poglavarstva Općine Viškovo pripada mjesečna naknada.

Članak 2.

Visina mjesečne bruto naknade za rad u Vijeću, radnim tijelima Vijeća i Općinskom poglavarstvu određuje se u koeficijentima, a prema plaći Pročelnika Upravnih odjela Općine Viškovo.

Plaću Pročelnika Upravnih odjela čini vrijednost koeficijenta 1,7.

Članak 3.

Vijećnik za svoj rad u Vijeću ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,267.

Članak 4.

Ukoliko je vijećnik i član stalnog radnog tijela Vijeća ima pravo na mjesečnu bruto naknadu za rad u visini koeficijenta 0,045 za one mjesece u kojima je održan sastanak.

Članak 5.

Vanjski član stalnog radnog tijela ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,134 za one mjesece u kojima je održan sastanak.

Članak 6.

Potpredsjednik Vijeća za svoj rad ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,4.

Članak 7.

Predsjednik Vijeća i član Općinskog poglavarstva za svoj rad u Vijeću i Općinskom poglavarstvu ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,608.

Članak 8.

Članovima Općinskog poglavarstva, odnosno članovima radnih tijela Vijeća, umanjuje se mjesečna naknada za rad, proporcionalno neopravdanom neprisustvovanju sjednicama u tijeku mjeseca.

Opravdanim izostankom se smatra izostanak zbog bolesti, smrti osoba u obitelji te poslovne spriječenosti, a koji je opravdan prije zakazanog datuma sjednice Općinskog poglavarstva, odnosno radnog tijela.

Članak 9.

Vijećnicima, članovima Općinskog poglavarstva kao i vanjskim članovima stalnih radnih tijela pripada dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, kao i troškovi putovanja sukladno važećim zakonskim propisima.

Članak 10.

Koeficijent za utvrđivanje plaće načelniku koji dužnost obnaša profesionalno utvrđuje se u visini od 2,2.

Članak 11.

Plaća se određuje na način da se osnovica za obračun plaće pomnoži s koeficijentom i tako utvrđeni iznos poveća za 0,5% za svaku godinu rada, a najviše do 20%.

Osnovica za obračun plaće jest osnovica koja se utvrđuje na način i u visini koja je propisana Odlukom o plaćama službenika i namještenika br: 43/05.

Naknade ostalih materijalnih troškova i druga primanja isplaćuju se sukladno odredbama Pravilnika o radu za službenike i namještenike općinske uprave.

Članak 12.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o utvrđivanju naknade troškova za rad vijećnika, članova radnih tijela vijeća i članova Poglavarstva Općine Viškovo (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 3/02, 23/02 i 2/03).

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. studenoga 2005. godine.

Klasa: 021-05/05-01/14

Ur. broj: 2170-09-05-01-17

Viškovo, 3. studenoga 2005.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik

Općinskog vijeća

Radovan Brnelić, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=144&mjesto=51216&odluka=53
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr