SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 30. Četvrtak, 17. studenog 2005.
GRAD CRIKVENICA
3B2 HTML

49.

Na temelju članka 25. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 26/01), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 4. sjednici održanoj dana 9. studenoga 2005. godine donijelo je

PRAVILNIK
o uvjetima, kriterijima i postupku davanja u zakup
prostora i opreme u osnovnim školama i dječjem vrtiću

Članak 1.

Ovim Pravilnikom uređuju se uvjeti, kriteriji i postupak davanja u zakup prostora i opreme u osnovnim školama nad kojima Grad Crikvenica ima osnivačka prava (Osnovna škola Vladimira Nazora i Osnovna škola Zvonka Cara) i u predškolskoj ustanovi koja je u vlasništvu Grada Crikvenice (Dječji vrtić »Radost« Crikvenica).

Prostor i opremu u smislu prethodnog stavka čini sav prostor (unutarnji i vanjski) i oprema navedenih ustanova (u daljnjem tekstu: škole i vrtić) osim školske sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora čije korištenje je regulirano Pravilima i kriterijima o korištenju sportskih dvorana.

Članak 2.

Škole i vrtić mogu davati u zakup prostor i opremu pod uvjetom da se davanjem u zakup prostora i opreme ne ometa ostvarivanje nastavnog plana i programa odnosno redovna djelatnost škola i vrtića.

Članak 3.

Visina zakupnine za prostore i opremu koju škole i vrtić daju u zakup ne može biti niža od:

- 15 kuna po satu za asfaltna sportska igrališta (mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka)

- 30 kuna po satu za klasične učionice (za nastavu stranih jezika i ostalu teorijsku nastavu)

- 20 kuna za 30 minuta za igraonice i učionice u vrtiću gdje se klasični sat skraćuje na 30 minuta zbog kronološke dobi djece

- 200 kuna po satu za informatičke radionice s opremom

- 40 kn po m2 mjesečno za uredski prostor

- 15 kn po m2 mjesečno za otvoreni prostor

Zakupoprimac je dužan, uz cijenu zakupa, plaćati i stvarne režijske troškove (električna energija, voda i drugo) za prostor koji koristi.

Članak 4.

Prihod od zakupnine škole i vrtić koriste za:

- nabavu školske i vrtićke opreme, nastavnih sredstava i pomagala,

- održavanje školskog i vrtićkog prostora.

Škole i vrtić dužne su dostavljati Upravnom odjelu za javne potrebe Grada Crikvenice polugodišnje i godišnje izvješće o fakturiranim, naplaćenim i utrošenim sredstvima ostvarenim po osnovi davanja u zakup prostora i opreme.

Članak 5.

Prije zaključivanja ugovora o davanju u zakup prostora i opreme škole i vrtić dužne su provesti javni natječaj sukladno Zakonu o zakupu poslovnog prostora (»Narodne novine« broj 91/96, 124/97 i 174/04).

Iznimno od odredbe prethodnog stavka ovoga članka, škole i vrtić nisu dužne objaviti javni natječaj ako se prostor i oprema privremeno daju u zakup koji traje do 10 sati dnevno po zakupoprimcu.

Članak 6.

Javni natječaj objavljuje se u dnevnom tisku.

Dokumentaciju za javni natječaj sa svim uputama i uvjetima natječaja priprema povjerenstvo od tri člana koje imenuje Školski odbor škole odnosno Upravno vijeće vrtića.

Članak 7.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Školski odbor škole odnosno Upravno vijeće vrtića na prijedlog povjerenstva iz članka 6. ovog Pravilnika.

U skladu sa odlukom Školskog odbora odnosno Upravnog vijeća, ravnatelj škole ili vrtića sklapa ugovor o zakupu sa zakupoprimcem.

Ugovori o zakupu igrališta, učionica i radionica zaključuju se najduže za jednu školsku godinu, a ostalih prostora najduže do 4 godine.

Članak 8.

Škole i vrtić dužne su pri procjeni i odabiru ponuda osigurati pravo prvenstva na zaključivanje ugovora o zakupu prostora i opreme ranijem zakupoprimcu koji je sudjelovao u javnom natječaju i to pod uvjetima iz najpovoljnije ponude.

Škole i vrtić dužne su presliku zaključenog ugovora o zakupu dostaviti Upravnom odjelu za javne potrebe.

Članak 9.

Ako škole i vrtić za potrebe ostvarivanja nastavnog plana i programa i unapređivanja odgojno-obrazovnog procesa međusobno uzimaju ili daju na korištenje prostor i opremu, nisu dužne provoditi postupak javnog natječaja utvrđen ovim Pravilnikom, već zaključuju odgovarajući ugovor o korištenju prostora i opreme te razgraničavanju zajedničkih izdataka.

Članak 10.

Škole i vrtić dužni su ugovore o zakupu sklopljene prije stupanja na snagu ovog Pravilnika uskladiti s odredbama ovog Pravilnika u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu Pravilnika.

Ugovori koji ne budu usklađeni prema odredbi stavka 1. ovog članka raskidaju se nakon proteka roka iz stavka 1. ovog članka.

Članak 11.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 600-01/05-01/75

Ur. broj: 2107/01-01-05-4

Crikvenica, 9. studenoga 2005.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik
Gradskog vijeća
Grada Crikvenice
Eduard Rippl, dipl. ing., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=144&mjesto=10003&odluka=49
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr