SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXI. - broj 23. Petak, 23. lipnja 2023.
OPĆINA VRBNIK

23.

Na temelju članka 3. i 6. Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ('Narodne novine' broj 28/10 i 10/23) i članka 42. Statuta Općine Vrbnik ('Službene novine Primorsko - goranske županije' broj 31/09, 33/09, 15/13, 25/13, 2/18, 37/18, 17/20, 2/21 i 14/21), Općinsko vijeće Općine Vrbnik na svojoj 12. sjednici, održanoj 14. lipnja 2023., donijelo je

ODLUKU

o određivanju plaće i drugih prava Općinskog
načelnika i privremenog zamjenika
načelnika Općine Vrbnik

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se plaća općinskog načelnika i privremenog zamjenika načelnika Općine Vrbnik (u daljnjem tekstu: dužnosnici) koji svoju dužnost u Općini Vrbnik obavljaju profesionalno te visina naknade za rad i druga prava dužnosnika koji svoju dužnost obavljaju volonterski.

Članak 2.

Izrazi koji se koriste u ovoj Odluci, a imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod.

Članak 3.

Plaću dužnosnika koji svoju dužnost obavlja profesionalno čini umnožak koeficijenta i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža, ukupno najviše za 20%.

Koeficijent za obračun plaće dužnosnika iz stavka 1. ovoga članka iznose:

- za obračun plaće Načelnika – 4,26

- za obračun plaće privremenog zamjenika Načelnika – 4,26.

Osnovicu za obračun plaće dužnosnika čini osnovica za obračun plaće državnih dužnosnika čiju visinu Odlukom donosi Vlada Republike Hrvatske.

Članak 4.

Dužnosnici koji svoju dužnost obavljaju volonterski odnosno bez zasnivanja radnog odnosa imaju pravo na mjesečnu naknadu za rad.

Mjesečna naknada za rad Načelnika iz stavka 1. ovoga članka iznosi 30% od umnoška koeficijenta za obračun plaće utvrđenog za Načelnika koji dužnost obavlja profesionalno i osnovice za obračun plaće.

Mjesečna naknada za rad zamjenika Načelnika iz stavka 1. ovoga članka iznosi 30% od umnoška koeficijenta za obračun plaće utvrđenog za zamjenika Načelnika koji dužnost obavlja profesionalno i osnovice za obračun plaće.

Članak 5.

Za vrijeme obnašanja dužnosti dužnosnici koji svoju dužnost obavljaju profesionalno imaju pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova nastalih u svezi s obavljanjem dužnosti i to na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla, dnevnice, naknadu putnih troškova i troškova noćenja, u visini koja je propisana aktima koji se primjenjuju na službenike i namještenike Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrbnik, a za službena putovanja u inozemstvo na način i pod uvjetima utvrđenim propisima o izdatcima za službena putovanja za korisnike državnog proračuna.

Dužnosnici koji svoju dužnost obavljaju profesionalno imaju na paušalnu naknadu za podmirivanje troškova prehrane u iznosu 66,36 eura neto mjesečno sukladno odredbama Pravilnika o porezu na dohodak.

Članak 6.

Za vrijeme obnašanja dužnosti dužnosnici koji svoju dužnost obavljaju volonterski imaju pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova nastalih u svezi s obavljanjem dužnosti i to na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla, dnevnice, naknadu putnih troškova i troškova noćenja, u visini koja je propisana aktima koji se primjenjuju na službenike i namještenike Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrbnik, a za službena putovanja u inozemstvo na način i pod uvjetima utvrđenim propisima o izdatcima za službena putovanja za korisnike državnog proračuna.

Članak 7.

Za vrijeme obnašanja dužnosti, dužnosnici imaju pravo na korištenje službenog automobila, mobilnog uređaja i prijenosnog računala u vlasništvu Općine Vrbnik za službene potrebe sukladno aktima Općine Vrbnik.

Članak 8.

Rješenja o visini plaće odnosno naknade za rad dužnosnika donosi pročelnik jedinstvenog upravnog odjela.

Članak 9.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o osnovici i koeficijentu za obračun plaće općinske načelnice i naknade zamjenici općinske načelnice Općine Vrbnik ('Službene novine Primorsko - goranske županije' broj 31/10, 9/15, 32/20 i 36/22).

Članak 10.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u 'Službenim novinama Primorsko - goranske županije '.

KLASA: 120-01/23-01/1

URBROJ: 2170-36-23-03-1

Vrbnik, 14. lipnja 2023.

Predsjednik Općinskog vijeća

Ivan Jurani, v. r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2278&mjesto=51516&odluka=23
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr