SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXX. - broj 30. Petak, 30. rujna 2022.
GRAD MALI LOŠINJ

63.

Na temelju članka 77. stavka 9. Zakona o gospodarenju otpadom (Narodne novine, broj 84/21) i članka 47. Statuta Grada Malog Lošinja (Službene novine Primorsko-goranske županije, broj 26/09, 32/09, 10/13, 24/17 – pročišć.tekst, 9/18, 9/21), gradonačenica Grada Malog Lošinja daje sljedeće

OČITOVANJE

NA PRIJEDLOG CJENIKA JAVNE USLUGE PRIKUPLJANJA MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA NA PODRUČJU GRADA MALOG LOŠINJA

I.

U odnosu na dostavljeni Prijedlog cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Malog Lošinja koji je dostavljen od strane društva Komunalne usluge Cres Lošinj d.o.o., Cres, Turion 20/A, dajem sljedeće očitovanje:

Utvrđuje se da je Prijedlog cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Malog Lošinja u skladu s Zakonom o gospodarenju otpadom te da predložene cijene potiču korisnika usluge da odvojeno predaje biootpad, reciklabilni komunalni otpad, glomazni otpad i opasni komunalni otpad od miješanog komunalnog otpada te da, kad je to primjenjivo, kompostira biootpad.

II.

U zahtjevu za izdavanje prethodne suglasnosti kojeg je podnijelo društvo Komunalne usluge Cres Lošinj d.o.o. priložena je sva dokumentacija propisana člankom 77., stavkom 8. Zakona o gospodarenju otpadom.

Sukladno dostavljenom obrazloženju cijena i ostalih podataka proizlazi da će se predloženim cijenama osigurati pokriće Zakonom o gospodarenju otpadom predviđenih troškova pružanja javne usluge odnosno da predložene cijene u skladu s Zakonom o gospodarenju otpadom, te da će se obavljanje javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Malog Lošinja obavljati na kvalitetan i učinkovit način.

III.

Ovo Očitovanje objavit će se u Službenim novinama Primorsko-goranske županije i na mrežnim stranicama društva Komunalne usluge Cres Lošinj.

 

 

 

KLASA: 363-02/22-01/10

URBROJ: 2213/01-01-22-3

Mali Lošinj, 14. rujna 2022.

Gradonačelnica:

Ana Kučić, mag. oec., v. r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2237&mjesto=10005&odluka=63
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr