SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXX. - broj 24. Četvrtak, 4. kolovoza 2022.
KOMUNALNO DRUŠTVO KD VRELO D.O.O

1.

Na temelju članka 109. stavci 2. do 5. Zakona o vodnim uslugama (Narodne novine, broj 66/19) i članka 14. Izjave o osnivanju Vrela d.o.o. direktor Vrela d.o.o. Ivan Lušić donosi

ODLUKU

O CIJENI VODNIH USLUGA

Članak 1.

Ovom se Odlukom određuju vrste vodnih usluga koje se pružaju na vodoopskrbnom području i području aglomeracije, visinu cijene (tarifa vodne usluge), način obračuna i plaćanja usluge i iskaz javnih davanja koja se obračunavaju i naplaćuju uz cijenu usluge.

Članak 2.

Na vodoopskrbnom području isporučitelja vodne usluge koje čine područje Grada Raba i područje Općine Lopar pružaju se vodne usluge javne vodoopskrbe.

Na području aglomeracije isporučitelja vodne usluge koje čine aglomeracija Rab i aglomeracija Supetarska Draga pružaju se vodne usluge javne odvodnje s uslugom odvoza otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje.

Članak 3.

Tarifa vodnih usluga javne vodoopskrbe određuje se u visinama, bez uključenog poreza na dodanu vrijednost, kako slijedi:

*datoteka se nalazi na kraju dokumenta*

Članak 4.

Tarifa vodnih usluga javne odvodnje određuje se u visinama, bez uključenog poreza na dodanu vrijednost, kako slijedi:

*datoteka se nalazi na kraju dokumenta*

Članak 5.

Korisnicima vodnih usluga javne vodoopskrbe koji nisu spojeni na sustav javne odvodnje uslugu crpljenja i odvoza otpadnih voda vrši isporučitelj vodnih usluga.

Cijena vodne usluge pražnjenja otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje iznosi 58,30 kn/m3.

U slučaju hitnih intervencija te crpljenja kada udaljenost između mjesta crpljenja na individualnom sustavu odvodnje i kamiona za crpljenje septika iznosi više od 25 m cijena usluge uvećava se za 50%.

Članak 6.

Korisnicima vodnih usluga javne vodoopskrbe cijena vodne usluge javne vodoopskrbe obračunava se prema isporučenoj količini vode očitanoj na glavnom vodomjeru mjesečno, a iznimno u duljim razdobljima u skladu s općim uvjetima isporuke vodnih usluga.

Korisnicima vodnih usluga javne vodoopskrbe u zajedničkim prostorijama zgrade sa više posebnih dijelova nekretnine – cijena vodne usluge obračunava se tako da se cijena utvrđena prema stavku 1. ove točke dijeli prema očitanju s pojedinačnih vodomjera odnosno ako pojedinačni vodomjeri nisu ugrađeni tako da se cijena utvrđena prema stavku 1. ove točke dijeli s brojem članova kućanstva, osim ako međuvlasničkim ugovorom nije drugačije uređeno.

Članak 7.

Korisnicima vodnih usluga javne odvodnje koji imaju i koriste ispravan mjerač protoka ispuštene otpadne vode, neovisno o tom jesu li ili nisu priključeni na komunalne vodne građevine javne vodoopskrbe, cijena vodne usluge javne odvodnje naplaćuje se prema količini (kubičnom metru) ispuštene otpadne vode izmjerene na mjeraču protoka smještenog prije priključnog okna na sustav javne odvodnje mjesečno.

Korisnicima vodnih usluga javne odvodnje koji nemaju ili ne koriste ispravan mjerač protoka ispuštene otpadne vode, a priključeni su na komunalne vodne građevine javne vodoopskrbe - cijena vodne usluge javne odvodnje se naplaćuje prema članku 4. ove Odluke i prema isporučenoj količini vode iz članka 6. stavak 1. ove Odluke.

Članak 8.

Socijalno ugroženi građani za količinu vode nužne za osnovne potrebe kućanstva plaćaju cijenu koja se utvrđuje u iznosu od 60% od osnovne cijene vodne usluge javne vodoopskrbe i javne odvodnje.

Članak 9.

Količina vode nužne za osnovne potrebe kućanstva iznosi 4 m3/mj po članu kućanstva.

Pod kućanstvom se podrazumijevaju sve fizičke osobe koje dijele isti stambeni prostor.

Socijalno ugroženi građani su osobe kako je utvrđeno člankom 44. stavkom 4. Zakona o vodnim uslugama.

Članak 10.

Uz cijenu vodnih usluga iskazuju se zasebno porez na dodanu vrijednost, naknada za korištenje voda, naknada za zaštitu voda i naknada za razvoj, sukladno posebnim propisima.

Članak 11.

Ova Odluka donesena je uz suglasnost Gradonačelnika Grada Raba, KLASA: 363-01/22-01/106, URBROJ: 2170-13/01-22-4 od 27.07.2022. godine u skladu s člankom 109. stavak 2. i stavak 5. Zakona o vodnim uslugama.

Članak 12.

Ova Odluka objavljuje se u Službenim novinama Primorsko-goranske županije, na internetskoj stranici isporučitelja vodne usluge te na web portalu Rab danas na stranici https://www.rabdanas.com/ te će se najkasnije u roku od pet dana od dana objave u Službenim novinama Primorsko-goranske županije dostaviti Vijeću za vodne usluge.

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu u roku od 8 dana od objave u Službenim novinama Primorsko-goranske županije.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o cijeni vodnih usluga od 04.11.2013. godine, broj: 313/2013.

U Rabu, dana 28.07.2022.

Broj: 654/2022

Direktor:

Ivan Lušić, struč. spec. ing. sec.

Odluka u PDF formatu   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2231&mjesto=60031&odluka=1
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr