SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXIX. - broj 7. Subota, 20. ožujka 2021.
GRAD RAB

18.

Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine” broj 20/18, 115/18 i 98/19), Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Rab, KLASA: 320-01/19-01/1; URBROJ: 2170/1-08/2-19-2 od 30.01.2019. godine, kojeg je na temelju članka 101. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu izradila Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj umjesto Grada Raba na koji je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost KLASA: 945-01/19-01/13; URBROJ: 525-07/1788-19-3 od 5.02.2019. godine i članka 22. Statuta Grada Raba („Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 4/21), Gradsko vijeće Grada Raba, na sjednici održanoj 16. ožujka 2021. godine, donijelo je 

ODLUKU

o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske
na području Grada Raba

I.

Raspisuje se javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Grada Raba u katastarskim općinama: Kampor i Supetarska Draga, koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Raba predviđeno za zakup ili je predviđeno za povrat.

Poljoprivredno zemljište koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Rab predviđeno za zakup, daje se u zakup na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje.

Na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje daje se u zakup zemljište koje je navedeno u tablici 1. koja se nalazi u prilogu ove Odluke i čini njezin sastavni dio.

II.

Poljoprivredno zemljište koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Rab predviđeno za povrat, daje se u zakup na rok do 5 godina, s mogućnošću produljenja, odnosno do pravomoćnosti rješenja o povratu sukladno posebnom propisu ili do privođenja tog zemljišta namjeni utvrđenoj prostornim planom.

Na rok do 5 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje daje se u zakup zemljište koje je navedeno u tablici 2. koja se nalazi u prilogu ove Odluke i čini njezin sastavni dio.

III.

Gradsko vijeće Grada Raba provest će postupak javnog natječaja prikupljanjem pisanih ponuda.

IV.

Početna cijena u natječaju utvrđena je na temelju Uredbe o načinu izračuna početne zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te naknade za korištenje voda radi obavljanja djelatnosti akvakulture (“Narodne novine”, broj 89/18).

V.

Maksimalna površina za zakup po sudioniku natječaja iznosi 2,3814 ha, a uključuje površine državnoga poljoprivrednog zemljišta koje je taj sudionik dobio u zakup po natječajima provedenim od stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu (“Narodne novine”, broj 20/18 i 115/18).

VI.

Tekst javnog natječaja objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Grada Raba u trajanju od 30 dana.

Pisane ponude se dostavljaju Gradu Rabu u roku od 30 dana od objave natječaja na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Grada Raba.

VII.

Tekst javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Raba sa popisom čestica, nalazi se u prilogu ove Odluke i čini njezin sastavni dio, ali nije predmet objave ove Odluke.

VIII.

Odluku o izboru najpovoljnije ponude donosi Gradsko vijeće Grada Raba na prijedlog Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Rab.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude dostavit će se na prethodno mišljenje Primorsko-goranskoj županiji i na suglasnost Ministarstvu poljoprivrede.

IX.

Stručne poslove u vezi s postupkom provedbe javnog natječaja za zakup obavlja Upravni odjel za prostorno uređenje, gospodarstvo i turizam Grada Raba u suradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.

X.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u „Službenim novinama Primorsko-goranske županije“.

KLASA: 023-06/21-01/01

UR. BROJ: 2169-01-02/03-21-13

Rab, 16. ožujka 2021.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RABA

Predsjednik

Željko Peran, mag. ing. agr.

 

*datoteka se nalazi na kraju dokumenta*

Odluka u PDF formatu   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2178&mjesto=51280&odluka=18
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr