SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 17. Petak, 1. srpnja 2005.
GRAD KASTAV
3B2 HTML

36.

Na temelju članka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine« broj 105/04), članka 43. Statuta Grada Kastva (»Službene novine« PGŽ broj 24/01), Odluke o uređenju prometa na području Grada Kastva (»Službene novine« PGŽ broj 17/02) i Rješenja o prethodnoj suglasnosti Policijske uprave Primorsko goranske Sektora Policije broj: 511-09-05/N-67/41-05.B.S., Gradsko vijeće Grada Kastva, na 2. sjednici održanoj 29. lipnja 2005. godine donijelo je

ODLUKU
o reguliranju prometa u staroj jezgri Grada Kastva

Članak 1.

Ovom Odlukom uređuju se uvjeti i pravila odvijanja prometa na javno prometnim površinama u staroj jezgri Grada Kastva (u daljnjem tekstu: Grad) te mjere za njihovo provođenje.

Stara jezgra prema ovoj Odluci obuhvaća područje od Trga Svete Lucije kbr. 4 do Crekvine.

Članak 2.

Promet s jednosmjernim kretanjem utvrđuje se u:

. Ulici Stari put od Trga Svete Lucije kbr. 2 do Ulice Stari put kbr.1;

. Ulici Matka Mandića od Fortice do Trga Svete Lucije kbr. 2;

. Ulici Belveder od kbr. 7 do kbr. 1.

Ostale ulice u zoni obuhvata su dvosmjerne.

Članak 3.

Na cijelom području obuhvaćenom ovom Odlukom ograničava se brzina kretanja vozila na 30 km/sat.

Članak 4.

Na navedenom području promet vozila, promet pješaka i parkirališne površine označiti će se propisanom prometnom signalizacijom.

Članak 5.

Od Trga Matka Laginje kbr. 2. (lokacija prometnog stupića na uvlačenje) do Crekvine promet je zabranjen svim vozilima, osim vozilima sa posebnom dozvolom koju temeljem odluke Gradskog poglavarstva izdaje Jedinstveni upravni odjel Grada Kastva.

Na prostoru definiranom u prethodnom stavku uvjete i način prometovanja i parkiranja vozila, korištenja prometnog stupića na uvlačenje, uvjete i način dobivanja dozvole iz prethodnog stavka, kretanje vozila posebnih namjena i druge uvjete vezane za kretanje vozila utvrditi će Gradsko poglavarstvo posebnom odlukom.

Iznimno od odredbe stavka 1. i 2. ovog članka do donošenja odluke Gradskog poglavarstva i izdavanja posebnih dozvola, kretanje vozila dozvoljeno je vlasnicima vozila, fizičkim i pravnim osobama sa prebivalištem odnosno sjedištem u zoni ograničenja, te interventnim vozilima.

Pojedinačne zahtjeve za prometovanjem, a koji nisu obuhvaćeni prethodnim stavkom ovog članka rješavati će Jedinstveni upravni odjel.

Članak 6.

Sastavni dio ove Odluke je grafički prilog 5.3.2. »Novi režim prometa« izrađen od IGH d.d. Rijeka (»Prometni i građevinski projekt uređenja dijela stare jezgre - Grad Kastav) s tim da se neće objaviti u službenom glasilu.

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja a primjenjuje se od 1. srpnja 2005. godine.

Klasa: 021-05/05-05/5

Ur. broj: 2170-05-01-1-05-20

Kastav, 29. lipanj 2005.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KASTVA

Predsjednik
Gradskog vijeća
Dalibor Ćiković dipl. ing., v.r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=130&mjesto=51215&odluka=36
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr