SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 8. Petak, 8. travnja 2005.
GRAD MALI LOŠINJ
12

11.

Temeljem članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01 i 60/ 01) i članka 28. Statuta Grada Malog Lošinja (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 31/02), Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja, na sjednici održanoj 7. travnja 2005. godine, donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade za rad vijećnika, članova
Gradskog poglavarstva, članova radnih tijela
Gradskog vijeća i gradskog poglavarstva

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade troškova za prisustvovanje sjednicama za članove Gradskog vijeća, članove Gradskog poglavarstva, te članove stalnih radnih tijela Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva Grada Malog Lošinja.

Članak 2.

Predsjednik Gradskog vijeća za svoj rad ima pravo na mjesečnu naknadu u visini od 500rosječne bruto plaće zaposlenih u gradskoj upravi za prethodnu godinu.

Dopredsjednici Gradskog vijeća za svoj rad imaju pravo na mjesečnu naknadu u visini od 300rosječne bruto plaće zaposlenih u gradskoj upravi za prethodnu godinu.

Članovi Gradskog vijeća za svoj rad, i to za svako prisustvovanje sjednici imaju pravo na naknadu u visini od 15% prosječne bruto plaće zaposlenih u gradskoj upravi za prethodnu godinu.

Mjesečna naknada iz stavaka 1. i 2. ovog članka isključuje pravo na naknadu za prisustvovanje sjednicama utvrđenoj u stavku 3. ovog članka.

Članak 3.

Članovi Gradskog poglavarstva za svoj rad imaju pravo na mjesečnu naknadu u visini od 500rosječne bruto plaće zaposlenih u gradskoj upravi za prethodnu godinu.

Članak 4.

Predsjednicima i članovima stalnih radnih tijela Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva za svako prisustvovanje sjednici tih radnih tijela pripada pravo na naknadu u visini od 50rosječne bruto plaće zaposlenih u gradskoj upravi za prethodnu godinu.

Članak 5.

Članovima upravnih vijeća ustanova ili trgovačkih društava čiji je Grad Mali Lošinj osnivač ili u istima ima vlasničkog udjela, nemaju pravo na naknadu za članstvo u nadzornom odboru istih, osim prava na naknadu putnih i drugih troškova.

Članak 6.

Članovima Gradskog vijeća, Gradskog poglavarstva te članovima stalnih radnih tijela Vijeća i Poglavarstva koji za službene potrebe Grada odlaze na službena putovanja u zemlji i u inozemstvu, pripada pravo na naknadu dnevnice i putnih troškova koji se isplaćuju zaposlenima u gradskoj upravi sa pripadajućim porezom i doprinosom (ili: shodno pravu kojeg ostvaruju zaposleni u gradskoj upravi).

Članak 7.

Obračun i isplata naknada utvrđenih ovom Odlukom vrši se:

1. Za osobe iz članka 2. stavak 1. i 2., te članka 3. do petog u mjesecu za prethodni mjesec;

2. Za osobe iz članka 2. stavak 3., članka 4. te članka 5., nakon završenih sjednica;

3. Za izvršena službena putovanja iz članka 6. ove Odluke po povratku sa službenog putovanja.

Naredbodavac za isplatu naknada utvrđenih ovom Odlukom te putnih troškova i dnevnica je Gradonačelnik Grada Mali Lošinj.

Članak 8.

Članovima Gradskog poglavarstva, ukoliko ne prisustvuju svim sjednicama, umanjuje se naknada iz članka 3. ove Odluke srazmjerno neprisustvovanju sjednicama.

Članak 9.

Sredstva za isplatu naknada, putnih troškova i dnevnica te poreznih davanja osiguravaju se u Proračunu Grada Malog Lošinja.

Članak 10.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o naknadi za rad vijećnika, članova poglavarstva, komisija i odbora, upravnog odbora javnog poduzeća, fondova Općine Mali Lošinj i naknade vijećniku koji prisustvuje sklapanju braka (»Službene novine« Cres - Lošinj br. 6/ 93) i Odluka o izmjeni Odluke o naknadi za rad vijećnika, članova poglavarstva, komisija i odbora, upravnog odbora javnog poduzeća, fondova Općine Mali Lošinj i naknade vijećniku koji prisustvuje sklapanju braka (»Službene novine« Županije Primorsko-goranske br. 31/96).

Članak 11.

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 401-03/05-01/03

Ur. broj: 2213/01-01-05-4

Mali Lošinj, 7. travnja 2005.

GRADSKO VIJEĆE GRADA MALOG LOŠINJA

Predsjednik
Sergio Spanjol, dipl. ing., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=124&mjesto=10005&odluka=11
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr