SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXIII. - broj 32. Petak, 30. listopada 2015.
OPĆINA VRBNIK

24.

Na temelju članka 9. stavka (2), članka 14. stavka (1) i članka 41. stavak (1) Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (»Narodne novine«, broj 85/15) i čanka 42. Statuta Općine Vrbnik (»Službene novine Primorsko-goranske županije«, broj 31/09, 33/09, 15/13 i 25/13) Općinsko vijeće Općine Vrbnik je na svojoj 13. sjednici održanoj 29. rujna 2015. godine donijelo

ODLUKU
o radnom vremenu u ugostiteljstvu

Članak 1

Ovom se Odlukom propisuju raspored, početak i završetak radnog vremena u ugostiteljstvu, kriteriji za drugačiji raspored, početak i završetak radnog vremena za pojedine objekte u kojima se pružaju ugostiteljske usluge, te zabrana posluživanja alkoholnih pića u određenom razdoblju tijekom dana.

Članak 2.

Pojmovi koji imaju rodno značenje, koji su korišteni u ovoj Odluci, odnose se jednako na muški i ženski rod.

Članak 3.

Za ugostiteljske objekte na području Općine Vrbnik utvrđuje se slijedeće radno vrijeme:

1. Ugostiteljski objekti za smještaj (hoteli, moteli, pansioni i dr.) i kampovi tijekom cijele godine (ljeti i zimi) rade svaki dan od 0,00 do 24,00 sata.

U ugostiteljskim objektima koji posluju u sastavu ovih objekata, radno vrijeme određuje vlasnik objekta.

2. Restorani i Barovi od 6,00 do 02,00 sata

3. Barovi koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima (ispunjavaju uvjete za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada), samo u zatvorenim prostorima od 21,00 do 6,00 sati

4) Restorani i Barovi koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja od 0,00 do 24,00 sata

3. Objekti jednostavnih usluga od 10,00 do 24,00 sata

4. Catering objekti od 6,00 do 02,00 sata

5. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo unutar kojeg se pružaju ugostiteljske usluge od 0,00 do 24,00 sata

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dužno je na ulazu u objekt u kojem pruža ugostiteljske usluge vidno istaknuti obavijest o radnom vremenu, koje mora biti određeno unutar radnog vremena određenog točkom 5. ovoga članka, radnim, odnosno neradnim danima i pridržavati se istaknutog radnog vremena.

Iznimno, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo može na ulazu u objekt istaknuti obavijest da posluje i uz prethodni dogovor, odnosno samo uz prethodni dogovor i/ili na poziv, u kojem slučaju istaknuta obavijest mora sadržavati i podatke o kontaktu.

Članak 4.

Općinska načelnica po službenoj dužnosti može rješenjem za pojedine ugostiteljske objekte odrediti raniji završetak radnog vremena od radnog vremena propisanog ovom odlukom najduže za dva sata ako učestalo narušava javni red i mir, ne pridržava se propisanog radnog vremena ili ne ispunjava uvjete za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada.

Članak 5.

Općinska načelnica može na zahtjev ugostitelja za pojedine ugostiteljske objekte, rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava (doček Nove godine, svadbi, maturalnih zabava, Ivanja, Razgon i sličnih događanja).

Članak 6.

Općinska načelnica može za ugostiteljske objekt4e za vrijeme održavanja manifestacija, sportskih događanja, glazbenih festivala i slično, odlukom odrediti drugačije radno vrijeme.

Članak 7.

Ugostitelj je dužan vidno istaknuti na ulazu u objekt obavijest o radnom vremenu i radnim, odnosno neradnim danima i pridržavati se istaknutoga radnog vremena usklađenog s propisanim radnim vremenom.

Ugostiteljski objekti mogu biti zatvoreni iz opravdanih razloga. O tome ugostitelj mora obavijestiti: Ured državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji Služba za gospodarstvo Odjel za turizam Krk, Trg bana Jelačića 3 u roku od osam dana od nastale promjene te obavijest istaknuti na ulazu u ugostiteljski objekt.

Članak 8.

(1) Ugostitelj može pružati ugostiteljske usluge na trgovima u naselju Vrbnik te ljeti na plažama općine Vrbnik temeljem koncesijskog odobrenja u kiosku, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga (izvan poslovnih prostorija i prostora ugostitelja) a na prostoru u privatnom vlasništvu uz odobrenje jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrbnik.

(2) Prostori iz stavka (1) ovoga članka ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost, osim u slučaju kada se radi o održavanju manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i slično.

Članak 9.

Inspekcijski nadzor nad provedbom ove Odluke, uvjeta i načina rada nadziranih pravnih i fizičkih osoba provode nadležni turistički inspektori i drugi inspektori, svaki u okviru svoje nadležnosti, sukladno posebnim propisima.

Nadzor nad provedbom ove Odluke provodi i komunalni redar.

Članak 10.

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 5.000,00 kn kaznit će se pravna osoba i fizička osoba - obrtnik:

- ako se ne pridržava propisanog radnog vremena iz članka 3. ove Odluke

- ako pruža ugostiteljske usluge suprotno odredbi članka 8. ove Odluke

(2) Za prekršaje iz stavke (1) ovog članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 2.000,00 kuna.

Članak 11.

(1) Novčanom kaznom u visini polovice propisanog minimuma kaznit će se počinitelj prekršaja na mjestu počinjenja prekršaja iz članka 10. ove Odluke.

(2) Počinitelju prekršaja iz stavka 1. ovog članka komunalni će redar temeljem vjerodostojne dokumentacije izdati obavijest o počinjenom prekršaju u visini iz stavka 1. ovog članka.

(3) Ako počinitelj prekršaja plati izrečenu novčanu kaznu u roku od 3 (tri) dana od primitka obavijesti o prekršaju neće se voditi prekršajni postupak.

(4) Ako počinitelj prekršaja ne plati izrečenu novčanu kaznu u roku od tri dana od primitka obavijesti o prekršaju izdat će mu se obvezni prekršajni nalog s uputom da plaćanje može izvršiti u roku od osam dana od dana uručenja istog.

(5) Novčana kazna izrečena obveznim prekršajnim nalogom smatrat će se u cijelosti plaćenom ako počinitelj prekršaja plati dvije trećine izrečene novčane kazne u roku iz stavka 4. ovog članka.

(6) Ako počinitelj prekršaja ne postupi sukladno stavku 5. ovog članka, a podnese prigovor, provest će se prekršajni postupak, a protivnom će obvezatni prekršajni nalog postati izvršnim.

Članak 12.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o radnom vremenu u ugostiteljstvu Klasa: 335-01/07-01/ 01; Urbroj: 2142-7-03-07-1 od 31. siječnja 2007. god. koja je objavljena u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«, broj 14/07 od 5. travnja 2007.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 335-01/15-01/02

Ur. broj: 2142-07-03-15-1

Vrbnik, 29. rujna 2015.

Predsjednik Općinskog vijeća

Slavko Zahija, v. r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=952&mjesto=51516&odluka=24
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr