SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXII. - broj 41. Srijeda, 24. prosinca 2014.
GRAD NOVI VINODOLSKI

57.

Na temelju članka 19. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« RH broj 33/ 01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09 i 150/11) i članka 21. Statuta Grada Novog Vinodolskog (»Službene novine PGŽ« broj 12/13 i 18/14) Gradsko vijeće Grada Novog Vinodoskog je na svojoj 13. sjednici održanoj dana 16. prosinca 2014. godine donijelo

PROGRAM
JAVNIH POTREBA U PREDŠKOLSKOM ODGOJU
I OBRAZOVANJU GRADA NOVI VINODOLSKI
ZA 2015. GODINU

Članak 1.

Svrha Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Novi Vinodolski za 2015. godinu je omogućiti svakom djetetu pravo na razvoj usklađen s njegovim individualnim mogućnostima i sposobnostima, osigurati i pripremiti preduvjete za razvijanje potencijala djece za budući život te pružiti sigurno i sretno djetinjstvo za vrijeme boravka djeteta u vrtiću.

Članak 2.

Cilj Programa je osigurati institucionalne i vaninstitucionalne oblike predškolskog odgoja, pomoći zaposlenim roditeljima u odgoju i skrbi o djeci i dopuniti obiteljski odgoj. Aktivnostima u Programu osiguravaju se uvjeti za očuvanje zdravlja djece i razvoj emocionalne stabilnosti i socijalizacije. Također je cilj programa razvoj tjelesnog i mentalnog zdravlja djeteta, poticanje cjelovitog razvoja svih funkcija, sposobnosti i mogućnosti djeteta u skladu sa znanstvenim spoznajama i zakonitostima djetetova razvoja, te doprinos povoljnom cjelovitom razvoju osobnosti djeteta i kvaliteti njegova života. Također je cilj Programa postići uvjete za boravak i rad djece u predškolskom odgoju kako to propisuje Državni pedagoški standard kao i uvjeti HACCAP-a, a naročito u rokovima koji su zadani istima.

Članak 3.

Rezultati ovog Programa mjerit će se brojem zahvaćene djece i dosegom u realizaciji pedagoškog standarda odnosno usklađenošću sa Državnim pedagoškim standardom u rokovima - broj djece po skupinama, broj odgajatelja, stručnih suradnika i ostalog osoblja kao i materijalni uvjeti rada.

Učinci provođenja ovog Programa je obuhvat predškolske djece nekim od oblika predškolskog odgoja i obrazovanja, integracija djece s posebnim potrebama, djece romske nacionalne manjine u redovne skupine, prezentacija postignuća iz rada na savjetovanjima i stručnim skupovima,

sudjelovanje na izložbama i smotrama, napredovanje odgajatelja i stručnih suradnika i promicanje u položajna zvanja, stalna kontrola energetske i prehrambene vrijednosti, mikrobiološke ispravnosti hrane te higijenskih uvjeta Ustanove od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Članak 4.

Program sadrži sljedeće programske cjeline:

1. Redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja,

2. Dodatni program predškolskog odgoja i obrazovanja ,

3. Kapitalne investicije

Članak 5.

Za realizaciju ovog Programa planirana su u Proračunu Grada Novi Vinodolski sredstva u ukupnom iznosu od 2.185.000,00 kn. Program će se financirati iz ostalih nenamjenskih prihoda Grada Novi Vinodolski.

Program redovitog predškolskog odgoja provodi Dječji vrtić FIJOLICA kojeg je osnivač i vlasnik Grad Novi Vinodolski.

Koordinaciju i nadzor nad korištenjem proračunskih sredstava provodi Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti i Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje.

 

*tablica se nalazi na kraju dokumenta*

 

 

Članak 6.

Ovaj Program objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«, a stupa na snagu od 1. siječnja 2015. godine.

Klasa: 400-06/14-01/05

Ur. broj: 2107/02-01-14-3

Novi Vinodolski, 16. prosinca 2014.

Predsjednik Gradskog vijeća

Neven Pavelić, v. r.

Odluka u PDF formatu   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=918&mjesto=51250&odluka=57
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr