SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXII. - broj 4. Četvrtak, 27. veljače 2014.
TURISTIČKA ZAJEDNICA TZ OPĆINE RAVNA GORA

1.

Na temelju članka 12. i 15. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (»Narodne novine«, broj 152/08.), uz prethodnu suglasnost Ministarstva turizma (klasa 334-08/14-02/2, URBROJ: 529-05-14-3), Skupština Turističke zajednice općine Ravna Gora na sjednici održanoj 24. veljače 2014. godine, donijela je

IZMJENE STATUTA TURISTIČKE
ZAJEDNICE OPĆINE RAVNA GORA

U Statutu Turističke zajednice općine Ravna Gora (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 5/ 10, broj 47/10 i broj 51/11) članak 19. mijenja se i glasi:

Skupština Zajednice je najviše tijelo upravljanja u Zajednici.

Skupštinu Zajednice čine fizičke osobe članovi Zajednice i predstavnici pravnih osoba članova Zajednice (u daljnjem tekstu: članovi Skupštine), na način da svaki predstavnik u Skupštini predstavlja jednog ili određeni broj članova, s time da predstavnici članova Zajednice ne mogu putem punomoći ovlastiti drugu osobu da umjesto njih sudjeluje u radu Skupštine.

Broj predstavnika članova Skupštine iz stavka 2. ovoga članka utvrđen je razmjerno visini udjela pojedinog člana Zajednice u prihodu Zajednice, s time da jedan član može imati maksimalno 40% predstavnika u Skupštini.

Kao udio u prihodu Zajednice iz stavka 3. ovoga članka, računaju se uplaćena članarina i 25% boravišne pristojbe koju je taj član uplatio Zajednici u godini koja prethodi godini u kojoj se provode izbori za Skupštinu Zajednice, pa se sukladno tome broj predstavnika članova Skupštine Zajednice određuje na slijedeći način:

- članovi Zajednice koji sudjeluju iznad 40% u ukupnom prihodu Zajednice imaju četiri predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 30,01 - 40 % u ukupnom prihodu Zajednice imaju tri predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 10,01 - 30 % u ukupnom prihodu Zajednice imaju dva predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 5 - 10 % u ukupnom prihodu Zajednice imaju jednog predstavnika

- članovi Zajednice koji pojedinačno u ukupnom prihodu Zajednice sudjeluju ispod 5 % grupiraju se u slijedeće skupine od kojih svaka ima pravo na 2 predstavnika i to:

. građani iznajmljivači

. ugostiteljska djelatnost

. fizičke i pravne osobe koje obavljaju s turizmom neposredno povezanu djelatnost

Pojedine skupine iz stavka 4. alineje 5. ovog članka Statuta predstavljaju članovi s najvećim udjelom u prihodu unutar skupine u godini prije izborne.

Ukoliko predstavnici odbiju predstavljati članove svoje grupacije u Skupštini Zajednice, svaku pojedinu grupaciju predstavljati će član koji po udjelu u prihodu Zajednice slijedi iza predstavnika sa najvećim udjelom i tako redom.

Pod uplaćenom članarinom i 25% boravišne pristojbe koji je član Zajednice uplatio u godini koja prethodi godini u kojoj se provode izbori za Skupštinu iz stavka 4. ovog članka, smatra se iznos obveze koju je taj član imao isključivo u toj godini.

Ako tijekom mandata dođe do promjene udjela u prihodima za više od 10 %, broj predstavnika članova skupštine iznova će se utvrditi prema stavku 4. ovog članka, a promjenu utvrđuje skupština Zajednice istodobno s donošenjem godišnjeg financijskog izvješća.

Ove izmjene stupaju na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

PREDSJEDNIK

Anđelko Florijan

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=880&mjesto=60024&odluka=1
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr