SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXI. - broj 43. Petak, 6. prosinca 2013.
GRAD CRES

48.

Na temelju članka 29. Statuta Grada Cresa (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 29/09 i 14/13, Gradsko vijeće Grada Cresa, na sjednici održanoj dana 27. studenog 2013., donijelo je slijedeću

ODLUKU

I.

Prihvaća se prijedlog za provedbom statusne promjene društva VODOVOD I ČISTOĆA CRES MALI LOŠINJ d.o.o. Cres, Peškera 2, OIB: 43600498596, MBS: 040026735 (u daljnjem tekstu: Društvo) i to za provedbu podjele odvajanjem s osnivanjem, u pravcu usklađivanja djelatnosti navedenog društva sa Zakonom o vodama (NN 153/09, 63/11, 130/11, 56/13), a kojim se Zakonom u članku 202. stavak 2. navodi da javni isporučitelj vodne usluge ne može obavljati druge djelatnosti, osim javne vodoopskrbe i javne odvodnje, odnosno djelatnosti iz članka 125. stavak 3. istog Zakona. Tako slijedom navedene kogentne odredbe proizlazi obveza javnih isporučitelja vodne usluge da odvoje vodno - komunalne djelatnosti (javna vodoopskrba i javna odvodnja) od drugih komunalnih djelatnosti provođenjem postupka podjele trgovačkog društva VODOVOD I ČISTOĆA CRES MALI LOŠINJ d.o.o. s osnivanjem posebnog trgovačkog društva.

Gradsko vijeće Grada Cresa suglasno je sa Planom podjele Društva koji je izrađen od strane Uprave Društva, kao i sa prijedlogom Odluke o izmjenama postojećeg Društvenog ugovora Društva (društvo koje se dijeli) i sa prijedlogom pročišćenog teksta Društvenog ugovora Društva, kao sastavnim dijelom Plana podjele.

Također, Gradsko vijeće Grada Cresa suglasno je da se u postupku podjele (odvajanjem) osnuje novo trgovačko društvo pod nazivom VODOOPSKRBA I ODVODNJA CRES LOŠINJ d.o.o. , koje će obavljati djelatnosti javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Gradsko vijeće Grada Cresa suglasno je sa prijedlogom Društvenog ugovora novoga društva koje se osniva u postupku podjele.

Podjela odvajanjem će se provesti prijenosom dijela imovine društva Vodovod i čistoća Cres Mali Lošinj d.o.o. na novo društvo Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. i to na način da se novom društvu prenosi imovina koja je neposredno vezana za obavljanje definiranih djelatnosti vodoopskrbe i javne odvodnje i sastoji se iz nekretnina, (zemljišta i objekata), postrojenja i opreme, zaliha i sitnog inventara, ostalih imovinskih prava te pripadajućih obveza. U društvu Vodovod i čistoća Cres Mali Lošinj d.o.o. (društvo koje se dijeli i koje podjelom ne prestaje), ostati će imovina i obveze vezano za komunalnu dje

latnost čistoće te imovina i obveze vezano za druge preostale djelatnosti.

S ostalim pravnim odnosima te eventualno naknadno utvrđenom imovinom i obvezama postupiti će se onako kako se to određuje Planom podjele.

II.

Za sve daljnje postupke u vezi s provedbom statusne promjene podjele odvajanjem (s osnivanjem) u društvu VODOVOD I ČISTOĆA CRES MALI LOŠINJ d.o.o. Cres, u ime člana društva Grada Cresa, ovlašten je gradonačelnik Grada Cresa gospodin Kristijan Jurjako,bacc.oec.

III.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-01/13-1/21

Ur. broj: 2213/02-01/01-13-15

Cres, 27. studenoga 2013.

GRAD CRES
GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik

Marčelo Damijanjević, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=865&mjesto=10002&odluka=48
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr