SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXI. - broj 22. Srijeda, 5. lipnja 2013.
GRAD OPATIJA
3B2 EDGAR HTML from SKRAD 7094..7119

26.

GRADSKO VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE
MANJINE GRADA OPATIJE

Na temelju članka 27. stavka 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (»Narodne novine« broj 155/02, 47/10 i 80/10) Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Opatija na sjednici održanoj dana 10. 11. 2012. godine, donijelo je sljedeći:

FINANCIJSKI PLAN
Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine u
Gradu Opatija za 2013. godinu

 

 

*tablica se nalazi na kraju dokumenta*

 

 

PRDSJEDNIK
Vijeća srpske nacionalne manjine
Grada Opatije
Mile Basarić

Na temelju članka 27. stavka 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (»Narodne novine« broj 155/02, 47/10 i 80/10) Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Opatija na sjednici održanoj dana 10. 11. 2012. godine, donijelo je sljedeći:

PROGRAM RADA
za 2013. godinu

-Vijeće će kroz realizaciju ovog Programa aktivno djelovati na području Grada Opatija na ostvarivanju svih prava Srpske nacionalne manjine koji proizlaze iz Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Program će se realizirati u suradnji sa tijelima predstavničke i izvršne vlasti Grada Opatija te udrugama i ustanovama i pojedincima srpske zajednice na području Grada Opatija.

-Program je izrađen temeljem usuglašenih kriterija za izradu programa rada Vijeća srpske nacionalne manjine. Podijeljen je u poglavlja a provođenje programa je stalni zadatak vijeća.

-Praćenje i medijsko informiranje:

*Obavještavanje javnosti Grada Opatije o aktivnostima i radu Vijeća. U dogovoru sa Gradom vidjeti mogućnost informiranja putem internet stranice Grada i lokalnih medija (Lista Opatija)

*Praćenje medijskog informiranja lokalnih, regionalnih i državnih medija o temama interesantnim za zajednicu.

-Tribine Vijeća:

*Organiziranje tribina sa različitim temama na kojima bi se raspravljalo o aktualnim događanjima a koja se tiču naše zajednice. Predavači bi bili predstavnici vlasti RH iz redova srpskog naroda, predstavnici SNV RH, regionalni predstavnici te drugi predstavnici koji se bave problematikom naše nacionalne manjine.

-Oblast kulture:

-Izdavačka djelatnost:

*Podupiranje i pomoć oko izdavanja knjiga, publikacija, internet stranica pisaca iz redova srpske zajednice.

-Organiziranje izložbi:

*Afirmiranje umjetnika i pomoć oko organiziranja samostalnih izložbi poznatih i manje poznatih umjetnika u zatvorenim i otvorenim prostorima Grada Opatija.

-Organiziranje pjesničkih večeri:

*Organiziranje književnih večeri gdje bi sudjelovali poznati i manje poznati književnici.

Preferirati mlade i neafirmirane.

-Organiziranje gostovanja umjetnika iz RH srpske nacionalnosti kao i umjetnika iz Srbije (kazališne predstave, glazbenici, folklor i dr.).

-Manifestacije trajnog karaktera:

*Predložiti Gradu i Turističkoj zajednici Grada Opatija održavanje manifestacije Skadarlija u Opatiji - Opatija u Skadarliji. Ideja je promidžba Grada Opatija u Beogradu kao turistički tolerantne destinacije kao i gastronomije ovog kraja i obratno. Tu uključiti i Konzulat Republike Srbije u Rijeci.

-Organiziranje tematskih izleta radi obilaska povijesnih, kulturnih i vjerskih znamenitosti srpskog naroda u RH i regiji. Povijesna mjesta iz NOB-a (Petrova Gora, Jasenovac, Srb, Jadovno i dr.). Znamenitosti Srpske pravoslavne crkve u RH i regiji (manastiri Krka-Kistanje, manastir Gomirje, manastir Lepavina). Organizirani posjeti srpskim zajednicama u Ljubljani u Republici Sloveniji i Trstu u Republici Italiji.

-Suradnja sa predstavnicima drugih nacionalnih manjina i Gradu, srodnim udrugama (Udruga Antifašista i dr.). Posebno u obilježavanju značajnih datuma iz ranije i novije prošlosti.

-Predlaganje Gradu Opatija potrebnih mjera za ostvarivanje prava srpske nacionalne manjine koja proizlaze iz Ustava RH i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

-Predlaganje mjera za poboljšanja položaja Vijeća u Gradu Opatija.

-Učešće u radu Savjeta za nacionalne manjine Grada Opatija.

-Suradnja u aktivnostima Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, te okolnih gradskih i općinskih Vijeća.

-Pružanje pomoći oko organiziranja srpske nacionalne manjine u okolnim općinama (Lovran, Mošćenička Draga, Matulji).

-Pružanje pomoći starim i nemoćnim članovima zajednice zajedno sa tijelima Gradske uprave koji se bave socijalnim pitanjima.

PRDSJEDNIK
Vijeća srpske nacionalne manjine
Grada Opatije
Mile Basarić

 

Financijski plan Gradskog vijeća srpske   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=843&mjesto=10006&odluka=26
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr