SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 35. Petak, 12. studenog 2004.
OPĆINA FUŽINE
23

23.

Na temelju članka 26. stavak 1. i 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine« broj 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00 i 59/01), članka 5 Statuta Općine Fužine (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 28/01 i 9/02) i Odluke o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda na području Općine Fužine (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 1/97), Općinsko vijeće Općine Fužine, na sjednici održanoj 4. studenoga 2004. godine, donijelo je

ODLUKU
o priključenju na sustav javne odvodnje otpadnih voda

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuju se uvjeti priključenja građevine i obveza vlasnika građevine o priključenju građevine na objekte i uređaje komunalne infrastrukture za odvodnju otpadnih i oborinskih voda na području Općine Fužine.

Uvjeti priključenja iz stavka 1. ovog članka obuhvaćaju:

- postupak priključenja,

- tehničko-tehnološke uvjete priključivanja,

- rokove za pojedine priključke,

- naknadu za priključenje,

- način plaćanja naknade,

- kaznene odredbe.

II. POSTUPAK PRIKLJUČENJA

Članak 2.

Vlasnik građevine podnosi zahtjev za priključenje građevine na javni sustav odvodnje Komunalnom - trgovačkom društvu »Fužine« d.o.o. Fužine.

Zahtjev iz stavka 1. ovog članka podnosi se na tipskom obrascu i istom se prilaže kopija katastarskog plana, dokaz o vlasništvu, te za novogradnju kopija građevne dozvole.

Komunalno - trgovačko društvo iz stavka 1. ovog članka i podnositelj zahtjeva zaključit će ugovor o priključenju pojedine građevine na sustav javne kanalizacije, kojim će odrediti tehničke uvjete, rok izvedbe i cijenu troškova priključenja.

Ukoliko tehničko - tehnološki uvjeti ne dozvoljavaju mogućnost priključenja građevine na sistem odvodnje, zahtjev će biti odbijen.

Rok za utvrđivanje mogućnosti odnosno izdavanje dozvole za priključenje ili odbijanje zahtjeva je 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

III. TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI UVJETI PRIKLJUČENJA

Članak 3.

Priključenja građevine na javni sustav odvodnje otpadnih voda izvest će se pod sljedećim tehničko-tehnološkim uvjetima:

- kanalizacijski priključak izvodi se od vodonepropusnog materijala,

- svi kanali mogu biti izvedeni gravitacijski ili tlačno, uz obveznu provjeru na vodonepropusnost i protočnost,

- minimalni profil priključnog cjevovoda za otpadne vode je 1 150 mm,

- križanje kanalizacijskih priključaka s ostalim instalacijama (voda, struja, HT) izvodi se u pravilu ispod navedenih instalacija,

- nakon priključenja građevine na kanalizacijski sustav, postojeće septičke jame moraju biti saninare u roku tri mjeseca od priključenja na sustav,

- priključenje se izvodi putem priključnog i kontrolnog okna, koji moraju biti opremljeni lijevano-željeznim poklopcem odgovarajuće nosivosti.

Članak 4.

Svi ostali uvjeti priključenja utvrđeni su u Odluci o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda na području Općine Fužine (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 1/97).

Članak 5.

Komunalno - trgovačko društvo iz članka 2. stavak 1. ove Odluke, koje obavlja djelatnost odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Općine Fužine, obavlja priključenje i nadzor nad izvedbom priključka građevine na javni sustav odvodnje otpadnih voda, sukladno tehničkim uvjetima utvrđenim člankom 3. i 4. ove Odluke.

Vlasnik građevine plaća izvedbu priključka prema stvarnim troškovima nositelja izvedbe priključka.

IV. ROKOVI PRIKLJUČENJA

Članak 6.

Vlasnici građevine dužni su priključiti građevinu na javni sustav odvodnje otpadnih voda u rokovima kako slijedi:

- u roku šest mjeseci od završetka izgradnje sustava javne kanalizacije u naselju,

- u roku 3 mjeseca od završetka izgradnje građevine u naseljima gdje je sustav javne kanalizacije izgrađen.

V. NAKNADA ZA PRIKLJUČENJE

Članak 7.

Naknada za priključenje građevine na javni sustav odvodnje otpadnih voda iznosi:

1. za stambene građevine s jednom stambenom jedinicom, iznos od 3.000,00 kuna, po priključku;

2. za stambene građevine s više od jedne stambene jedinice za svaku daljnju stambenu jedinicu, iznos od 1.500,00, po priključku;

3. za poslovne građevine veličine do 100 m2, iznos od 6.000,00 kuna, a za svaki daljnji m2 površine poslovnog prostora povećava se naknada za 1% (jedan postotni) poen, po priključku.

U slučajevima kada u pojedinoj građevini skup stambenih ili poslovnih jedinica predstavlja zasebnu cjelinu (građevine s više pristupnih ulaza), pa se za svaki zasebni skup stambenih i poslovnih jedinica može izvesti posebno priključenje na uličnu mrežu javnog sustava odvodnje otpadnih voda, naknada za priključenje će se utvrditi prema broju stambenih ili poslovnih jedinica u toj zasebnoj cjelini građevine, za koju se vrši posebno priključenje.

Članak 8.

Naknada za priključenje građevine na javni sustav odvodnje oborinskih (atmosferskih) voda iznosi:

1. za svaku stambenu ili poslovnu građevinu tlocrtne površine do 150 m2 500,00 kn

2. za stambene ili poslovne građevine tlocrtne površine veće od 150 m2 za svakih daljnjih 50 m2 50,00 kn.

VI. NAČIN PLAĆANJA NAKNADE ZA PRIKLJUČENJE

Članak 9.

Naknada za priključenje prihod je proračuna Općine Fužine namijenjena za financiranje građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u skladu s Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Komunalno - trgovačko društvo iz članka 2. stavak 1. ove Odluke dužno je u ugovoru o priključenju iz članka 2. stavak 3. ove Odluke navesti potrebne podatke za uplatu naknade za priključenje. Kopija ugovora dostavlja se Općini Fužine radi evidencije naplate i dostave potrebne uplatnice obvezniku.

Naknada za priključenje plaća se u roku 15 dana od dana dostave ugovora o priključenju.

VII. NADZOR

Članak 10.

Jedinstveni upravni odjel Općine Fužine obavlja nadzor nad primjenom odredaba ove Odluke te može predložiti pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje iz članka 11. ove Odluke.

Ukoliko vlasnik građevine ne priključi građevinu na sustav javne odvodnje u rokovima određenim člankom 6. ove Odluke, upravno tijelo iz stavka 1. ovog članka donijet će rješenje o obvezi priključenja građevine.

VIII. KAZNENE ODREDBE

Članak 11.

Novčanom kaznom od 1.000,00 kuna kaznit će se pravna osoba za prekršaj:

- ako priključi građevinu na javni sustav odvodnje otpadnih voda protivno uvjetima određenim ugovorom iz članka 2. stavak 3. ove Odluke,

- ako priključi građevinu na javni sustav odvodnje otpadnih voda protivno tehničko - tehnološkim uvjetima određenim u članku 3. i 4. ove Odluke,

- ako ne priključi građevinu na javni sustav odvodnje otpadnih voda u rokovima određenim člankom 6. ove Odluke.

Za prekršaj iz stavka 1. ovog članka kaznit će se novčanom kaznom od 200,00 kuna fizička osoba ili odgovorna osoba u pravnoj osobi.

IX. ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 12.

Ova Odluke stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 363-01/04-01/18

Ur. broj: 2112-03-04-1

Fužine, 4. studenoga 2004.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE FUŽINE

Predsjednik

Josip Radošević, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=105&mjesto=10009&odluka=23
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr