SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 43. Srijeda, 31. listopada 2012.
GRAD MALI LOŠINJ

71.

Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (»Narodne novine« broj 125/ 11) te članka 32. Statuta Grada Malog Lošinja (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09 i 32/09) Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja na 31. sjednici održanoj dana 31. listopada 2012. godine, donijelo je

ODLUKU
o izmjeni i dopuni Odluke o davanju u zakup poslovnog prostorau vlasništvu Grada Malog Lošinja

Članak 1.

U Odluci o davanju u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Grada Malog Lošinja (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 12/12) u članku 9. dodaju se stavci 2., 3. i 4. koji glase:

»Iznimno od stavka 1. ovog članka ugovor o zakupu poslovnog prostora može se zaključiti na rok duži od 10 godina, a najduže na rok od 20 godina.

Ugovor zaključen na rok iz prethodnog stavka moguće je zaključiti samo u slučaju ako su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti:

- da se radi o poslovnom prostoru za kojeg je potrebno izvršiti veća ulaganja i/ili opremanje prostora da bi se priveo namjeni, a koji će se financirati kreditima za poduzetnike ili kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj, gdje je rok povrata sredstava definiran od strane banke, te ukoliko je rok zakupa uvjet za dobivanje sredstava, a taj rok je duži od 10 godina,

- da zakup poslovnog prostora mora biti od šireg društvenog interesa zajednice, o čemu Odluku donosi Gradonačelnik.

U slučaju zaključenja ugovora na rok iz stavka 2. ovog članka potrebno je dostaviti projektnu dokumentaciju, pismo namjere financijske institucije te procjenu ulaganja sačinjenu od strane ovlaštenog sudskog vještaka.«

Dosadašnji stavak 2. postaje stavak 5.

Članak 2.

U članku 35. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi:

Iznimno od stavka 1. ovog članka za djelatnost razvrstanu u Grupi II - trgovina i proizvodnja prehrambenih proizvoda, ako se ista predvidi za poslovni prostor kojeg je potrebno privesti namjeni uz veća ulaganja, procijenjenu od strane ovlaštenog sudskog vješatka, ne primjenjuje se obračun zakupnine te početna zakupnina iznosi 1,00 kn mjesečno.

Članak 3.

U članku 38. iza stavka 9. dodaje se stavak 10. koji glasi:

»Mjesečna zakupnina za poslovne prostore koji se nalaze na poslovnim zonama na malim otocima i to otok Susak, Unije i Ilovik umanjuje se za 20% u zimskim mjesecima i to mjesecu siječnju, veljači, ožujku te mjesecu studenom i prosincu«.

Članak 4.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«

Klasa: 372-01/12-01/57

Ur. broj: 2213/01-01-12-4

Mali Lošinj, 31. listopada 2012.

GRADSKO VIJEĆE GRADA MALOG LOŠINJA

Predsjednik

Anto Nedić, prof., v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=806&mjesto=10005&odluka=71
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr