SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 40. Petak, 12. listopada 2012.
OPĆINA MATULJI

36.

Na temelju članka 22. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 125/08), članka 12. Zakona o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine« broj 26/03 - pročišćeni tekst 82/04, 178/04, 38/09, 79/09), članka 9. Odluke o komunalnim djelatnostima na području Općine Matulji (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 5/11) i članka 32. Statuta Općine Matulji, Općinsko vijeće Općine Matulji je na sjednici održanoj 27. rujna 2012. donosi

ODLUKU
o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu
koncesije obavljanja dimnjačarskih poslova
na području Općine Matulji

I.

Ovom Odlukom odabire se najpovoljniji ponuditelj kojem se dodjeljuje koncesija obavljanja dimnjačarskih poslova na području Općine Matulji, za dva dimnjačarska područja, s time da I. dimnjačarsko područje obuhvaća naselja Matulji, Mihotići, Rukavac, Bregi, Kućeli, Jušići i Jurdani, a II. dimnjačarsko područje obuhvaća naselja: Mučići, Permani, Ružići, Mali Brgud, Brešca, Zaluki, Veli Brgud, Zvoneća, Žejane, Vele Mune, Male Mune, Lipa, Rupa, Šapjane, Pasjak i Brdce.

II.

Na temelju kriterija za odabir koji su sastavni dio dokumentacije za natječaj koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova, klasa: 363-02/12-01/12, urbroj: 2156-04-01-12-8, od dana 8.2.2012. godine, dodjeljuje se ponuditelju D.I.M.Š.O. d.o.o. Mavrinci 24/5 Čavle, kao najpovoljnijem ponuditelju.

III.

Koncesija se daje na rok od jedne (1) godine računajući od dana potpisa ugovora o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova.

IV.

Naknada za koncesiju iznosi 7.000,00 kn godišnje.

Naknada se plaća unaprijed u roku od 30 dana od dana zaključenja Ugovora o koncesiji u korist proračuna Općine Matulji.

V.

Cijene za pružanje usluga obavljanja dimnjačarskih poslova utvrđene su Cjenikom dimnjačarskih usluga koji je sastavni dio natječajne dokumentacije iz točke II. ove Odluke.

VI.

Ugovorom o koncesiji čiji je nacrt sastavni dio natječajne dokumentacije iz točke II. ove Odluke, utvrdit će se prava i obveze davatelja i korisnika koncesije.

VII.

Na temelju ove Odluke Općinski načelnik Općine Matulji sklopit će s odabranim ponuditeljem ugovor o koncesiji i to u roku od 10 od dana konačnosti Odluke o odabiru.

OBRAZLOŽENJE

Općina Matulji je temeljem Odluke Općinskog načelnika od dana 8. 2. 2012. godine o usvajanju Studije opravdanosti davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova i imenovanju stručnog povjerenstva za dodjelu koncesije i odluke Općinskog načelnika od 10. 8. 2012. godine o raspisivanju Javnog natječaja radi prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova, provela postupak davanja koncesije prema članku 16. stavku 2. Zakona o koncesijama, sa početnim iznosom naknade za koncesiju od 5.000,00 kn godišnje.

Prema objavljenoj obavijesti o namjeri davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova u »Narodnim novinama« Republike Hrvatske, od 10. 8. 2012. godine, pristigla je jedna ponuda i to ponuditelja D.I.M.Š.O. d.o.o. Mavrinci 24/5, Čavle.

Prema uvjetima iz Javnog natječaja kriterij za odabir najpovoljnije ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda što je podrazumijevala najvišu ponuđenu naknadu za koncesiju te u slučaju iste ponuđene naknade od strane više ponuditelja predviđeni su u citiranoj obavijesti i dodatni kriteriji, a koji su se odnosili na: poslovni ugled podnositelja ponude (bolje reference, veći broj jedinica lokalne  samouprave s kojima ima ugovor o koncesiji i drugih poslovnih subjekata s kojima ima zaključen ugovor), sposobnost za ostvarivanje koncesije (broj zaposlenih, novija i modernija osnovna sredstva...) i povoljnost ponude za provedbu mjera očuvanja i zaštite okoliša.  Ponuditelj D.I.M.Š.O. d.o.o. dostavio je urednu i prihvatljivu ponudu sa ukupnim iznosom naknade za koncesiju od 7.000,00 kn.

S obzirom da tvrtka D.IM.Š.O. d.o.o. ispunjava sve uvjete natječaja te da je ponudila iznos naknade od 7.000,00 kn za godišnju koncesiju prihvaćen je prijedlog stručnog povjerenstva te je odlučeno kao u izreci ove Odluke.

Uputa o pravnom lijeku

Ponuditelj koji je sudjelovao u postupku nadmetanja može protiv ove Odluke izjaviti žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, 10000 ZAGREB, Kneza Mutimira 5/I. Žalba se dostavlja Općini Matulji, 51211 Matulji, Trg Maršala Tita 11 u pisanom obliku preporučenom poštanskom pošiljkom ili neposrednom izravnom predajom u Općinu Matulji u roku od 10 dana od dana primitka ove Odluke. Jedan primjerak žalbe, žalitelj je dužan istodobno u žalbenom roku dostaviti na navedeni način neposredno Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Klasa: 363-02/12-01/12

Ur. broj: 2156-04-01-12-14

Matulji, 27. rujna 2012.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE MATULJI

Predsjednik

Željko Grbac, oec., v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=803&mjesto=51211&odluka=36
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr