SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 29. Petak, 27. srpnja 2012.
GRAD CRIKVENICA

28.

Na temelju članka 10. stavak 3., 4. i 5. Zakona o trgovini (»Narodne novine« broj 87/08, 116/08, 76/09 - Odluka Ustavnog suda RH i 114/11) i članka 30. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09 i 34/09 - ispravak) Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 37. sjednici održanoj dana 26. srpnja 2012. godine, donijelo je

ODLUKU
o mjestima na kojima se može obavljati prodaja robe
izvan prodavaonica na području Grada Crikvenice

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se mjesta na kojima se može obavljati prodaja robe izvan prodavaonica i to: na štandovima i klupama izvan tržnice na malo, u kioscima, prodaja putem automata, pokretna prodaja i prigodna prodaja.

Članak 2.

Prodaja robe izvan prodavaonica moguća je jedino na javno-prometnoj površini odnosno na mjestima koja temeljem odluke o davanju u zakup javnih površina i plana lokacija za postavljanje privremenih objekata utvrdi Gradonačelnik Grada Crikvenice, te na javnim površinama koje se koriste u svrhu održavanja raznih manifestacija privremenog karaktera temeljem izdanog odobrenja za privremeno korištenje javne površine.

U svim navedenim slučajevima iz prethodnog stavka trgovci koji obavljaju prodaju robe sukladno Zakonu i ovoj Odluci, kao dokaz korištenja mjesta na kojima se obavlja prodaja daju na uvid ugovor o korištenju javne površine odnosno odobrenje za korištenje javne površine.

Članak 3.

Na području Grada Crikvenice zabranjena je prodaja robe izvan prodavaonica na javno-prometnim površinama koja nije uređena na način predviđen člankom 2. ove Odluke.

Zabrana prodaje se odnosi na sve vrste prodaje i to: na štandovima i klupama izvan tržnice na malo, u kioscima, prodaja putem automata, pokretna prodaja i prigodna prodaja.

Članak 4.

Sukladno članku 3. ove Odluke zabranjuje se postavljanje stalaka, polica, klupica i ostalih uslužnih naprava i uređaja na javnu površinu ili fasadu ispred ili pokraj poslovnog prostora.

Uslužna naprava i uređaj u smislu ove Odluke predstavlja prenosiv, prostorno neovisan element kao što je automat, hladnjak, rashladna škrinja, vitrina za sladoled i kolače i slično te se može u cijelosti postaviti, premjestiti ili ukloniti s određene lokacije.

Članak 5.

Na području Grada Crikvenice zabranjena je prodaja na zemljištu koje ne predstavlja javno-prometnu površinu i to: na štandovima i klupama izvan tržnice na malo, u kioscima, prodaja putem automata, pokretna prodaja i prigodna prodaja.

Iznimno od stavka 1. ovog članka, na području Grada Crikvenice se dozvoljava prodaja robe izvan prodavaonica na površinama koje imaju pristup s javno-prometne površine bez donošenja plana lokacija za postavljanje privremenih objekata i to unutar hotelskih i turističkih naselja, auto-kampova, bolničkih krugova, sportskih i rekreacionih centara. Na lokacijama iz stavka 2. ovog članka mogu se postavljati privremeni objekti površine najviše do 12 m2.

Za prodaju robe iz stavka 2. potrebno je ishoditi odobrenje Grada Crikvenice.

Odobrenje izdaje Gradonačelnik Grada Crikvenice.

Članak 6.

Nadzor nad provedbom ove Odluke vrši komunalni redar sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu i Odluci o komunalnom redu Grada Crikvenice, te će naložiti uklanjanje svih vrsta predmeta i robe s javne površine u najkraćem mogućem roku.

Članak 7.

Ukoliko se utvrdi da je učinjen prekršaj koji je u nadležnosti Državnog inspektorata i drugih inspekcija, komunalni redar će o utvrđenom kršenju odredbi ove Odluke odnosno Zakona o trgovini, pismeno izvijestiti Državni inspektorat i druge inspekcije koje temeljem svojih ovlaštenja provode postupak sukladno odredbama Zakona o trgovini.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o o mjestima na kojima se može obavljati prodaja robe izvan prodavaonica na području Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 21/03 i 30/07).

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 330-01/12-01/02

Ur. broj: 2107/01-06/4-12-4

Crikvenica, 26. srpnja 2012.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=792&mjesto=10003&odluka=28
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr