SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 28. Petak, 20. srpnja 2012.
OPĆINA VIŠKOVO

28.

Na temelju odredbi Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (»Narodne novine« broj 33/05), članka 5. i 9. Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko- goranske županije« broj 4/96) i članka 51. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 25/09), Općinski načelnik Općine Viškovo dana 16. srpnja 2012. godine donosi

PRAVILNIK
O UVJETIMA POSTAVE OBAVIJESNIH
PUTOKAZA

Članak 1.

Ovim se Pravilnikom utvrđuju uvjeti postave obavijesnih putokaza na području radnih zona u Općini Viškovo, a u svrhu učinkovitijeg načina obavještavanja o korisnicima radnih zona.

Članak 2.

Pravilnikom se propisuje oblik, boja, dimenzije i postavljanje obavijesnih putokaza na nerazvrstanim cestama na području radnih zona.

Članak 3.

Obavijesni putokazi postavljaju se u skladu s odredbama čl. 11. i 14. Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (NN 33/05) i u skladu sa Pravilnikom o turističkoj i ostaloj signalizaciji na cestama (NN 87/02).

Članak 4.

Obavijesni putokazi postavljaju se na križanju, na mjestu na kojem počinje prilaz tvrtki, objektu ili terenu na koji se odnose.

Članak 5.

Obavijesni putokazi postavljaju se tako da sudionicima u prometu daju prethodne obavijesti, obavijesti o smjeru kretanja te da označe tvrtku, objekt ili teren na koji se odnose.

Članak 6.

Obavijesni putokazi postavljaju se na dva stupa, koji se, prema potrebi, dodatno učvršćuju sa kosnicima.

Članak 7.

Obavijesni putokazi su pravokutnog oblika dimenzija 30x100 cm i 30 x 160 cm. Podloga je crne boje sa žutim natpisima i rubom. Oblik i izgled treba biti usklađen s odredbama Pravilnika o turističkoj i ostaloj signalizaciji na cestama (NN 87/02).

Članak 8.

U obavijesnom znaku osim naziva može biti i zaštitni znak tvrtke, objekta ili terena (logotip). Rješenje zaštitnog znaka tvrtke (logotip), korisnik zone dužan je dostaviti Općini Viškovo na način primjeren za reprodukciju i tisak.

Članak 9.

Obavijesni putokazi izvode se sa klasom I retrorefleksije.

Članak 10.

Organizaciju dobave, postave i održavanje obavijesnih putokaza vrši isključivo Općina Viškovo.

Članak 11.

Troškove dobave, postave i održavanja konstrukcije (stupovi, kosnici) za obavijesne putokaze snosi Općina Viškovo.

Troškove dobave, postave, održavanja i eventualnu zamjenu oštećenih lamela obavijesnih putokaza snosi korisnik radne zone na osnovu ponude i troškovnika za navedene radove.

Korisnik zone na obavijesni putokaz ne plaća naknadu predviđenu po čl. 39. Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Viškovo (SN 4/96).

Članak 12.

Obavijesni putokazi koji nisu usklađeni sa ovim Pravilnikom, a zateknu se na cestama na dan njegovog donošenja moraju se ukloniti do 31. prosinca 2012. godine.

Članak 13.

Uklanjanje obavijesnih putokaza navedenih u članku 12. vrši korisnik na koga se obavijesni putokaz odnosi, a ako to ne učini do predviđenog roka, uklanjanje će izvršiti Općina Viškovo o trošku korisnika, a na osnovu troškovnika za navedene radove.

Članak 14.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o uvjetima postave putokaznih ploča (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 20/12).

Klasa: 022-05/12-01/21

Ur. broj: 2170-09-01/01-12-6

Viškovo, 17. srpnja 2012.

Općinski načelnik
Goran Petrc, prof., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=791&mjesto=51216&odluka=28
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr