SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIX. - broj 51. Srijeda, 28. prosinca 2011.
TURISTIČKA ZAJEDNICA TZ OPĆINE RAVNA GORA

1.

Temeljem pregleda Statuta TZO Ravna Gora uvidjeli smo da sadrži podatke koje treba izmijeniti te objavljujemo ISPRAVAK ČLANKA 19. u STATUTU TZO RAVNA GORA

Članak 19.

Skupština Zajednice je najviše tijelo upravljanja u Zajednici.

Skupštinu Zajednice čine predstavnici fizičkih osoba članova Zajednice i predstavnici pravnih osoba članova Zajednice (u daljnjem tekstu: članovi Skupštine zajednice), na način da svaki predstavnik u skupštini predstavlja određeni broj članova, s time da predstavnici članova Zajednice ne mogu putem punomoći ovlastiti drugu osobu da umjesto njih sudjeluje u radu skupštine.

Broj predstavnika članova skupštine iz stavka 2. ovoga članka utvrđen je Statutom Zajednice razmjerno visini udjela pojedinog člana u prihodu Zajednice, ali jedan član ima maksimalno 40% predstavnika u skupštini.

Kao udio u prihodu Zajednice iz stavka 3. ovoga članka, računaju se članarina i 25% boravišne pristojbe koje je taj član uplatio Zajednici u godini koja prethodi godini u kojoj se provode izbori za skupštinu turističke zajednice, pa se sukladno tome broj predstavnika članova skupštine Zajednice određuje na sljedeći način:

- članovi Zajednice koji sudjeluju iznad 40% u ukupnom prihodu Zajednice imaju pet predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 10 do 20% u ukupnom prihodu Zajednice imaju tri predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 5 do 10% u ukupnom prihodu Zajednice imaju dva predstavnika

- članovi Zajednice koji sudjeluju od 3 do 5% u ukupnom prihodu Zajednice imaju jednog predstavnika

- članovi Zajednice koji pojedinačno u ukupnom prihodu Zajednice sudjeluju ispod 3% grupiraju se u sljedeće skupine od kojih svaka ima pravo na broj predstavnika koji odgovara udjelu pojedine skupine u prihodu Zajednice i to:

. građani iznajmljivači

. ugostiteljska djelatnost

. fizičke i pravne osobe koje obavljaju s turizmom neposredno povezanu djelatnost

Broj predstavnika pojedinih grupacija iz stavka 4. alineje 5. ovog članka Statuta u Skupštini Zajednice za izbornu skupštinu utvrđuje Turističko vijeće svojom odlukom, a razmjerno visini udjela skupine u prihodu Zajednice.

Pojedine skupine iz stavka 4. alineje 5. ovog članka Statuta predstavljaju članovi s najvećim udjelom u prihodu unutar skupine.

Ukoliko predstavnici odbiju predstavljati članove svoje grupacije u Skupštini Zajednice, svaku pojedinu grupaciju predstavljat će član koji po udjelu u prihodu Zajednice slijedi iza predstavnika s najvećim udjelom i tako redom.

Broj predstavnika pojedinih grupacija u Skupštini Zajednice za izbornu skupštinu utvrđuje Turističko vijeće svojom odlukom.

Članovi Zajednice ne mogu putem punomoći ovlastiti drugu osobu da umjesto njih sudjeluju u radu skupštine.

Skupština Zajednice održava se najmanje dva puta godišnje.

Ako tijekom mandata dođe do promjene udjela u prihodima za više od 10 %, broj predstavnika članova skupštine iznova će se utvrditi prema stavku 3. ovog članka, a promjenu utvrđuje skupština Zajednice istodobno s donošenjem godišnjeg financijskog izvješća.

Ravna Gora, 23. prosinca 2011.

TZO RAVNA GORA
Sanja Živanović, direktorica

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=761&mjesto=60024&odluka=1
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr