SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIX. - broj 40. Petak, 2. prosinca 2011.
GRAD CRIKVENICA
Moscenicka_draga-001

54.

Na temelju članaka 16. i 17. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/ 01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09) i članaka 10. i 11. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09 i 34/09 - ispravak), Gradsko vijeće Grada Crikvenice na sjednici održanoj 29. studenoga2011. godine donosi

ODLUKU
o utvrđivanju kriterija i načinu uspostavljanja suradnje
između Općine Kidričevo i Grada Crikvenice

Članak 1.

Gradsko vijeće Grada Crikvenice, radi daljnjeg razvoja prijateljskih veza slovenskog i hrvatskog naroda na temelju povijesne povezanosti, obostranog razumijevanja i višestrukih interesa prihvaća uspostavljanje suradnje između Općine Kidričevo i Grada Crikvenice.

Članak 2.

Temeljem članka 11. Statuta Grada Crikvenice, ocjenjuje se da postoji dugoročan i trajan interes za uspostavljanje suradnje i mogućnosti za njezino razvijanje na temelju sljedećih kriterija:

1. Povijesni

. Povijesna povezanost - Građani Republike Slovenije tradicionalno su među najbrojnijim gostima na području Grada Crikvenice, te već niz godina na području našega grada postoje slovenska odmarališta.

2. Gospodarski

. Razvoj turizma i suradnja na gospodarskom planu: Na temelju dosadašnjih prijateljskih odnosa, postoji veliki potencijal za razvijanje turističke djelatnosti te suradnje na gospodarskom planu u smislu povezivanja poduzetnika iz Crikvenice i Kidričeva.

3. Kulturni, sportski i obrazovni

. Interes za kulturnom, sportskom i obrazovnom suradnjom i razmjenom udruga i obrazovnih ustanova kojom će se unaprijediti znanje, razmjenjivati iskustva te učvrstiti prijateljske veze. Udruge civilnog društva Crikvenice i Kidričeva već su uspostavili intenzivne prijateljske kontakte koji će se u budućnosti produbljivati i širiti.

4. Ostali

. Razmjena iskustava u vođenju i strategiji upravljanja u lokalnoj samoupravi, poslovima lokalnog značaja kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana sukladno zakonima i međunarodnim ugovorima.

Članak 3.

Razrada konkretnih aktivnosti ovisno o kriterijima i područjima suradnje iz članka 2. ove Odluke utvrdit će se sporazumno pojedinačnim Programima.

Članak 4.

Tekst Sporazuma o suradnji između Općine Kidričevo i Grada Crikvenice na hrvatskom i slovenskom jeziku, koji je prihvatilo Gradsko vijeće, a na kojega ministarstvo uprave nije imalo primjedaba, je u skladu sa člankom 16.

Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a sastavni je dio ove Odluke.

Članak 5.

Ovlašćuje se gradonačelnik Grada Crikvenice da nakon objave ove Odluke potpiše Sporazum o suradnji Općine Kidričevo i Grada Crikvenice u Kidričevu i u Crikvenici.

Sporazum stupa na snagu danom posljednjeg potpisivanja ovlaštenih predstavnika na oba jezika.

Tekst Sporazuma na hrvatskom i slovenskom jeziku bit će nakon potpisivanja na oba jezika objavljen u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije« i na internetskoj stranici Grada Crikvenice.

Članak 6.

Sporazum o suradnji Općine Kidričevo i Grada Crikvenice sačinjen je u osam (8) primjeraka, i to četiri (4) na hrvatskom jeziku, a četiri (4) na slovenskom jeziku, svi primjerci su jednakovaljani. Svaka strana dobiva po dva (2) primjerka na oba jezika za svoje potrebe.

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 900-03/11-01/03

Ur. broj: 2107/01-04/05-11-3

Crikvenica, 29. studenoga 2011.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=750&mjesto=10003&odluka=54
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr