SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIX. - broj 35. Četvrtak, 27. listopada 2011.
OPĆINA ČAVLE
Moscenicka_draga-001

40.

Na temelju članka 2. i 3. Pravilnika o naknadi troškova i nagradi za rad članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina (»Narodne novine« broj 24/06) i članka 19. Statuta Općine Čavle (»Službene novine PGŽ« broj 25/ 09), Općinsko vijeće Općine Čavle, na sjednici održanoj 27. listopada 2011. godine, donosi

ODLUKU
o naknadi troškova i nagradi za rad članovima vijeća srpske nacionalne manjine i predstavnika albanske
nacionalne manjine u Općini Čavle

Članak 1.

Ovom se Odlukom određuje pravo na naknadu troškova i pravo na nagradu članovima vijeća srpske nacionalne manjine i predstavniku albanske nacionalne manjine u Općini Čavle, koje imaju u obavljanju poslova za vijeće srpske nacionalne manjine, odnosno u obavljanju poslova predstavnika albanske nacionalne manjine, izabranim na izborima za članove vijeća i predstavnika za ostvarivanje prava nacionalne manjine, provedenim 10. srpnja 2011. godine.

Članak 2.

Pod pravom na naknadu troškova u smislu ove Odluke podrazumijeva se pravo na naknadu troškova javnog prijevoza, troškova noćenja te pravo na dnevnicu u visini propisanoj odlukom Vlade Republike Hrvatske kojom se određuje visina dnevnice za službeno putovanje i visina naknade za korisnike koji se financiraju iz sredstava državnog proračuna.

Članak 3.

Članovi vijeća i predstavnik nacionalne manjine ostvaruju pravo na naknadu troškova javnog prijevoza za prisustvovanje sjednici vijeća nacionalne manjine u visini cijene povratne karte javnog prijevoza od mjesta svog prebivališta do mjesta obavljanja poslova.

Članak 4.

Sredstva za naknadu iz članka 2. i 3. ove Odluke isplaćuju se na žiroračun vijeća nacionalne manjine, odnosno predstavnika nacionalne manjine na temelju dostavljenog zapisnika o održanoj sjednici i popisa članova vijeća koji su bili nazočni sjednici, te vjerodostojne dokumentacije (preslika prijevozne karte ili potvrda o cijeni prijevozne karte, preslika putnog naloga te preslika hotelskog računa).

Članak 5.

Članovi vijeća i predstavnik nacionalne manjine u Općini Čavle ostvaruju pravo na mjesečnu nagradu u iznosu od 123,55 kuna bruto.

Sredstva za mjesečnu nagradu isplaćuju se na žiroračun vijeća, odnosno predstavnika nacionalne manjine.

Članak 6.

Novčana sredstva za mjesečnu nagradu i naknadu troškova u smislu ove Odluke osigurava se u Proračunu Općine Čavle.

 

Članak 7.

Na ostale ovlasti i obveze članova vijeća i predstavnika nacionalne manjine u Općini Čavle odgovarajuće se primjenjuju odredbe članaka 28., 29., 30., 31., 32. i 33. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke stavlja se van snage Odluka o naknadi troškova i nagradi za rad predstavnika nacionalne manjine u Općini Čavle (»Službene novine PGŽ« broj 18/08)

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«, a primjenjuje se od 1. prosinca 2011. godine.

Klasa: 021-05/11-01/08

Ur. broj: 2170-03-11-01-05

Čavle, 27. listopada 2011.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE ČAVLE

Predsjednik

Josip Čargonja, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=745&mjesto=10008&odluka=40
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr