SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIX. - broj 5. Petak, 25. veljače 2011.
GRAD RIJEKA

12.

Na temelju članka 10. stavka 1. Zakona o zaštiti od buke (»Narodne novine« broj 30/09) i članka 46. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/09 i 11/10) Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 24. veljače 2011. godine, donijelo je

ODLUKU
o dozvoljenom prekoračenju najviše
dopuštene razine buke u Kružnoj ulici

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se dozvoljeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke u Kružnoj ulici radi povremenog održavanja koncerata žive glazbe te drugih glazbenih i kulturnih događanja u zatvorenom prostoru kluba Palach u Rijeci, Kružna ulica 4, 6 i 8, kod kojih postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke u okolnom prostoru.

Članak 2.

Za vrijeme održavanja događanja iz članka 1. ove Odluke, u prostoru kluba Palach (u daljnjem tekstu: Klub) dozvoljava se povremeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke u svim zatvorenim boravišnim prostorima i vanjskom prostoru Kružne ulice, uključujući i putove za dolaženje i odlaženje sudionika navedenih događanja.

Putovi za dolaženje i odlaženje sudionika događanja iz stavka 1. ovoga članka, u smislu ove Odluke, su sve javno prometne površine za promet vozila i pješaka koje vode do/od prostora Kluba.

Članak 3.

Za vrijeme održavanja događanja u prostoru Kluba kod kojih postoji mogućnost prekoračenja najviše dopuštene razine buke, glasna glazba smije trajati najduže četiri sata i mora prestati najkasnije u 02,00 sata a razina glazbe ne smije prekoračiti vrijednosti LAeq =100 dB(A) i LAmax,fast = 110 dB(A), za svaku središnju frekvenciju pojasa oktave.

Za cijelo vrijeme održavanja događanja, svi prozori i vrata prostora Kluba moraju biti zatvoreni.

Članak 4.

U prostoru Kluba je, tijekom jednog mjeseca, dozvoljeno odobriti održavanje najviše četiri događanja kod kojih postoji mogućnost prekoračenja najviše dopuštene razine buke.

Događanja za koje postoji mogućnost prekoračenja najviše dopuštene razine buke u prostoru Kluba nije dozvoljeno održavati tijekom noći u kojoj započinje radni dan.

Članak 5.

Za svako održavanje događanja u prostoru Kluba za koje postoji mogućnost prekoračenja najviše dopuštene razine buke, organizator je dužan podnijeti zahtjev za odobrenje prekoračenja najviše dopuštene razine buke.

Zahtjev iz stavka 1. ovoga članka organizator podnosi Gradu Rijeci, Odjelu gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem (u daljnjem tekstu: Odjel) najkasnije 30 dana prije održavanja događanja za koje postoji mogućnost prekoračenja najviše dopuštene razine buke.

Zahtjev mora sadržavati:

- kratki opis događanja (naziv i sadržaj),

- podatke o odgovornoj osobi organizatora događanja,

- podatke o početku i završetku organiziranog dijela događanja,

- podatke o početku i završetku uporabe elektroakustičkih i akustičkih uređaja,

- podatke o očekivanom broju posjetitelja.

Članak 6.

Organizator je dužan, pored zahtjeva, priložiti i dokaz/ izvješće o provedbi mjera za zaštitu od buke.

Dokaz/izvješće iz stavka 1. ovoga članka mora izraditi pravna osoba koja je ovlaštena za obavljanje stručnih poslova zaštite od buke.

Dokaz/izvješće mora sadržavati:

- podatke o stručnoj osobi koja je izradila dokaz/izvješće o provedbi mjera zaštite od buke,

- popis elektroakustičkih i akustičkih uređaja s njihovim glavnim tehničkim značajkama (tvornički/serijski broj, tip, proizvođač, nazivna i radna snaga) sa opisom najnepovoljnijih uvjeta rada u pogledu zaštite od buke,

- shemu automatskog elektroničkog ograničavanja zvučne snage,

- ocjenu o provedenim mjerama zaštite od buke u skladu s uvjetima propisanim ovom Odlukom.

Članak 7.

Postupak odobrenja prekoračenja najviše dopuštene razine buke u prostoru Kluba provodi Odjel.

Nakon što Odjel razmotri sukladnost zahtjeva s uvjetima utvrđenim ovom Odlukom, predlaže Gradonačelniku donošenje zaključka o izdavanju odobrenja ili odbijanju zahtjeva za izdavanje odobrenja.

Zaključak Gradonačelnika iz stavka 2. ovoga članka dostavlja se podnositelju zahtjeva, Upravi za sanitarnu inspekciju, Službi županijske sanitarne inspekcije, Odjelu za Istru i Primorje te Mjesnom odboru Brajda - Dolac.

Članak 8.

O izdanim odobrenjima Odjel vodi očevidnik.

Članak 9.

O održavanju događanja za koje je izdano odobrenje, organizator je dužan o prekoračenju najviše dopuštene razine buke obavijestiti građane Kružne ulice te ulica na putovima za dolaženje i odlaženje najvećeg broja sudionika događanja postavljanjem prikladnih plakata i to na oglasnom panou koji se nalazi na ulazu u prostor Kluba te na ulazima u Kružnu ulicu.

Članak 10.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/11-01/26

Ur. broj: 2170-01-16-00-11-3

Rijeka, 24. veljače 2011.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=715&mjesto=51000&odluka=12
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr