SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XI. - broj 5. Petak, 7. ožujka 2003.
GRAD RIJEKA
Grad Rijeka

6.

Na temelju članka 11. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine« broj 30/94, 68/98, 61/00 i 32/02) i članka 40. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01, 04/02 i 13/02), Gradsko vijeće Grada Rijeke na sjednici 27. veljače 2003. godine donijelo je

IZMJENE I DOPUNE
Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru za razdoblje 2001.- 2003. godine

Članak 1.

U Programu mjera za unapređenje stanja u prostoru za razdoblje 2001. - 2003. godine (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 33/01 i 13/02) u glavi II. točki 3.a) podtočka 4. mijenja se i glasi:

»4. Detaljni plan uređenja sportske dvorane na Kantridi

Detaljnim planom šire lokacije današnjeg igrališta Atletskog kluba »Kvarner Autotrans« utvrdit će se prostorne mogućnosti i uvjeti rekonstrukcije igrališta u sportsku dvoranu sa svim potrebnim prostorima i sadržajima.«

Članak 2.

U glavi II. točki 3.a) iza podtočke 21. dodaje se nova podtočka 22. koja glasi:

»22. Detaljni plan uređenja trgovačkog područja »Torpedo«

Detaljnim planom uređenja trgovačkog područja »Torpedo« utvrdit će se prostorne mogućnosti izlaza grada na more te uvjeti smještaja i gradnje ribarske luke, trgovačkih, ugostiteljskih, uslužnih i sličnih sadržaja te opremanja i uređenja površina.

Područje obuhvata Detaljnog plana sa zapadne strane graniči s Brodogradilištem »3.maj«, na sjeveru i istoku prolazi ulicom Jože Vlahovića i istočnim rubom postojećih hala do mora, a na jugu granica obuhvata prolazi obalom i lukobranom lučice »Torpedo«.

Najveća planirana površina obuhvata Detaljnog plana iznosi približno 8,0 ha.

Članak 3.

U glavi II. točki 3.b) iza podtočke 3. dodaju se nove podtočke 4. i 5. koje glase:

»4. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela radne zone R-9 u Škurinjama

Izradu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela radne zone R-9 u Škurinjama potrebno je provesti radi revidiranja prometnih rješenja, naročito u smislu planiranja i gradnje prometnice od čvora Škurinje područjem cijele radne zone, kao i revizije prostornih rješenja i namjena u skladu s karakterom radne zone.

Površina obuhvata planirane Izmjene i dopune Detaljnog plana određuje se na način da se postojećoj površini obuhvata detaljnog plana priključuje dio radne zone R-9 u površini od južne granice obuhvata Detaljnog plana do čvora Škurinje, te od zapadne granice radne zone (prema Prostornom planu općine Rijeka) do Osječke ulice. U sjevernom i istočnom dijelu obuhvata Detaljnog plana, potrebno je ispraviti granicu obuhvata isključenjem dijela površine između Osnovne škole »Ivana pl. Zajca« i zapadnog ruba Škurinjske ceste. Ovako formirana površina obuhvata Plana iznosit će oko 20 ha.

5. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Pećine

Izradu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Pećine potrebno je usmjeriti na usklađenje rješenja prometnih spojeva planirane građevine WTC-a na ulicu J.P. Kamova te ispravak granice Plana u tom dijelu, preciziranje uređenja okućnica građevina smještenih u kontaktnom području sa širim područjem WTC-a, kao i na druge manje ispravke uočene kao potrebne tijekom praćenja realizacije Plana, a sve u skladu s osnovnom karakterizacijom ovog područja kao rezidencijalne zone grada visokih urbanih vrijednosti.

Površina obuhvata Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Pećine identična je površini važećeg Detaljnog plana i iznosi približno 35,0 ha. Površina obuhvata izrazito je longitudinalnog oblika. Sjeverna granica obuhvata Plana počinje na Piramidi, prati južni rub nasipa željezničke pruge, te obuhvaća površinu svih građevina i pripadajućih im čestica smještenih sjeverno uz ulicu J. P. Kamova do raskrižja Plumbum, duž koje se istovremeno poklapa s granicom obuhvata važećeg Detaljnog plana uređenja područja poslovno-trgovačkog centra na Pećinama. Od raskrižja s Radničkom ulicom na istok do raskrižja Plumbum, granica Plana prati južni rub ulice J. P. Kamova. U zoni raskrižja Plumbum, odnosno spoja ulice J. P. Kamova i ulice Šetalište XIII. divizije, granica teče južnim rubom ulice Šetalište XIII. divizije do ulice Pećine, a istočni rub ulice Pećine i granica građevinskog područja naselja prema Prostornom planu općine Rijeka, predstavljaju istočnu granicu obuhvata Plana. Zapadna granica Plana prolazi južnim rubom građevnih čestica građevina na Šetalištu XIII. divizije, odnosno rubom platoa parka A. Cesarca gdje se lomi, siječe željezničke kolosijeke i u nepravilnom luku dolazi do morske obale u zoni kontejnerskog terminala.«

Članak 4.

U glavi III. točka 6. mijenja se i glasi:

»6. Provedbeni urbanistički plan gradskog naselja Zapadni Zamet

Provedbeni urbanistički plan gradskog naselja Zapadni Zamet (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 16/91, 19/93 i 10/99) stavit će se izvan snage na način i po postupku propisanom Uredbom o javnoj raspravi u postupku donošenja prostornih planova (»Narodne novine« broj 101/98).«

Članak 5.

Ove Izmjene i dopune Programa mjera stupaju na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-05/03-01/30

Ur. broj: 2170-01-10-03-2

Rijeka, 27. veljače 2003.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednik
Gradskog vijeća
mr. sc. Željko Glavan, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=21&mjesto=51000&odluka=6
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr