SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 53. Četvrtak, 23. prosinca 2010.
GRAD CRES
Moscenicka_draga-001

60.

Temeljem članka 1. i 74. Zakona o športu (»Narodne novine« br. 71/06.) članka 29. Statuta Grada Cresa (»Službene novine PGŽ« broj 29/09.) Gradsko vijeće Grada Cresa, na sjednici održanoj dana 20. prosinca 2010. godine donosi

PROGRAM
javnih potreba u športu za 2011. godinu

Članak 1.

Programom javnih potreba u športu ( u daljnjem tekstu: Program) utvrđuju se aktivnosti, poslovi i djelatnosti od općeg značenja za Grad Cres, za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Grada Cresa za 2011. godinu.

Od općeg značenja za Grad Cres su one aktivnosti, poslovi i djelatnosti u sportu koje se na području Grada Cresa poduzimaju u svezi s:

- poticanjem i promicanjem sporta

- provođenjem dijela programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži

- treningom, organizacijom i provođenjem sustava domaćih i međunarodnih natjecanja, te općom i posebnom zdravstvenom zaštitom sportaša

- poticanjem rekreacijskih aktivnosti građana, kao i drugim sportskim aktivnostima koje su u službi unapređenja i čuvanja zdravlja i postizanja psihofizičke sposobnosti kod pučanstva

- brigom za sportske objekte.

Članak 2.

Poslovi, djelatnosti i aktivnosti iz članka 1. ovog Programa provode se kroz rad sportskih klubova i njihovih udruga koje sustavno organiziraju treninge i prijavljuju se po granskim savezima na službena natjecanja.

Sportski klubovi i njihove udruge u sklopu svojih aktivnosti obuhvaćaju i mladež te ostalo pučanstvo radi provođenja rekreacijskih aktivnosti.

Članak 3.

Za aktivnosti, poslove i djelatnosti iz članka 1., a kroz djelovanje sportskih klubova i njihovih udruga iz članka 2. ovog Programa, Grad Cres u proračunu za 2011. godinu osigurava sredstva koja će se kao tekuće donacije rasporediti za sljedeće aktivnosti:

1. Nogometnom klubu Cres osiguravaju se sredstva za troškove održavanja nogometnih susreta, nabavku opreme, naknade treneru i druge materijalne troškove.

2. Košarkaškom klubu Cres osiguravaju se sredstva za troškove natjecanja i nabavku opreme.

3. Sportsko ribolovnom društvu »Parangal« i sportsko ribolovnom društvu »Rak« iz Martinšćice osiguravaju se sredstva za sudjelovanje na natjecanjima, te za troškove čišćenja podmorja i akvatorija u uvalama područja Grada Cresa.

4. Jedriličarskom klubu »Reful« osiguravaju se sredstva za redovne aktivnosti u promicanju jedriličarstva.

5. Karate klubu osiguravaju se sredstva za unapređenje karate sporta u Cresu, te pružanja mogućnosti stanovnicima otoka bavljenje tim sportom.

6. Šahovskom klubu osiguravaju se sredstva za vođenje škole šaha za mlađi i stariji uzrast, za unapređenje i omasovljenje šahovske igre na području Grada Cresa te za sudjelovanje na šahovskim turnirima.

Članak 4.

Grad Cres financirat će tijekom 2011. godine poslove tekućeg održavanja Nogometnog igrališta Cres i organizaciju regate.

Članak 5.

Gradonačelnik vrši raspored sredstava temeljem zahtjeva pojedinog kluba, te prati njihovo namjensko korištenje. Upravni odjel nadležan za proračun Grada Cresa podnosit će izvješće Gradonačelniku o ostvarivanju ovog programa.

Sredstva utvrđena ovim Programom izdvajat će se zavisno od dinamike ostvarenja Proračuna.

Članak 6.

Ovaj Program stupa na snagu osam dana od dana donošenja, a primjenjuje se od 1. siječnja 2011. godine te će se objaviti u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 400-01/10-01/34

Ur. broj: 2213/02-01-01-10-12

Cres, 20. prosinca 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRESA

Predsjednik

Marčelo Damijanjević, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=706&mjesto=10002&odluka=60
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr