SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 19. Petak, 28. svibnja 2004.
GRAD KRK
14

13.

Na temelju članka 123. stavak 5. Zakona o gradnji (»Narodne novine« broj 175/03) članka 32. stavak 2. Zakona o prekršajima (»Narodne novine« broj 88/02 i 122/02), te članka 19. Statuta Grada Krka (»Službene novine« Primorsko-goranske županije, broj 19/01) po prethodno pribavljenom mišljenju Turističke zajednice Grada Krka, Gradsko vijeće Grada Krka, na sjednici održanoj 27. svibnja 2004. godine, donijelo je

ODLUKU
o vremenu izvođenja građevinskih radova
na području Grada Krka

I. OPĆA ODREDBA

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se razdoblje godine i vrijeme u kojem se na određenim područjima Grada Krka ne smiju izvoditi građevinski radovi izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, održavanja i uklanjanja građevina, te svi zemljani iskopi čije je obavljanje uređeno Zakonom o gradnji (u daljnjem tekstu: građevinski radovi).

II. VRIJEME OBAVLJANJA GRAĐEVINSKIH RADOVA

Članak 2.

Sve vrste građevinskih radova izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, održavanja i uklanjanja građevina, te svi zemljani iskopi, ne smiju se obavljati na sljedećim područjima i to:

1. grad Krk, u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna tekuće godine;

2. naselja: Kornić, Pinezić i Brzac-Glavotok od 01. srpnja do 31. kolovoza tekuće godine.

Na ostalim područjima (naseljima) Grada Krka na kojima je predviđena mogućnost izvođenja svih vrsta građevinskih radova sukladno odredbama Zakona o gradnji smiju se obavljati tijekom cijele kalendarske godine.

Iznimno od odredbi stavka 1. ovog članka, hitne građevinske intervencije uzrokovane kvarom na instalacijama radi održavanja objekata i uređaja komunalne i druge infrastrukture, smiju se obavljati bez ograničenja tijekom cijele godine.

Članak 3.

Na čitavom području Grada Krka ne smiju se obavljati građevinski radovi u noćnim satima u vremenu od 22,00 sata navečer do zaključno 08,00 sati ujutro idućeg dana.

Iznimno od odredbe iz stavka 1. ovog članka, građevinski radovi smiju se obavljati na području Grada i u noćnim satima, ako to svojim zaključkom odobri Poglavarstvo Grada Krka.

Članak 4.

Gradsko poglavarstvo Grada Krka može svojim zaključkom odobriti obavljanje građevinskih radova i na područjima i u vrijeme zabrane iz članka 2. stavak 1. ove Odluke, kao i noću, u sljedećim slučajevima i na sljedeći način:

1) ako se radi o obavljanju građevinskih radova od značaja za turizam i gospodarstvo Grada ( građevinski radovi vezani uz hotele i druge turističke objekte, prometnice, komunalnu i drugu infrastrukturu i sl.), a koji su već obavljeni u značajnom dijelu i nisu se mogli završiti do 15. lipnja, odnosno 01. srpnja tekuće godine;

2) ako se radi o građevinskim radovima čije je izvršenje vezano uz rok i čije nedovršenje u roku bi nanijelo značajnu štetu investitoru, a koji su već obavljeni u značajnom dijelu i nisu se mogli završiti do 15. lipnja, odnosno 01. srpnja tekuće godine;

3) ako se radi o građevinskim radovima adaptacije, održavanja i drugih radova koji se obavljaju u manjem opsegu i u vremenu najduže do 15 dana, ili se obavljaju radi izgradnje jednostavnih građevina i koji svojim obavljanjem, posebice u smislu buke, ne ugrožavaju okolinu.

Članak 5.

Zaključak/Odobrenje iz članka 3. i 4. ove Odluke, Poglavarstvo Grada donosi po pismenom i obrazloženom zahtjevu investitora građevinskih radova.

III. NADZOR

Članak 6.

Nadzor nad provedbom ove Odluke provodi Upravni odjel za komunalni sustav, Komunalno redarstvo i građevinska inspekcija.

IV. KAZNENE ODREDBE

Članak 7.

Globom u iznosu od od 1.000,00 kn kaznit će se za prekršaj pravna osoba koja kao investitor obavlja građevinske radove na području Grada Krka protivno odredbama ove Odluke, te koja je protivno odredbama ove Odluke prijavila nadležnom tijelu graditeljstva i građevinskoj inspekciji početak, prekid i trajanje građevinskih radova koje obavlja.

Za prekršaj iz stavka 1. ovog članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi globom u iznosu od 200,00 kn.

Za prekršaj iz stavka 1. ovog članka kaznit će se i fizička osoba kao investitor globom u iznosu od 200,00 kn.

V. ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 8.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 360-01/04-01/14

Ur. broj: 2142/01-01-04-6

Krk, 27. svibnja 2004.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KRKA

Predsjednik

Gradskog vijeća

Ivan Jurešić, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=89&mjesto=51500&odluka=13
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr