SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 32. Petak, 6. kolovoza 2010.
OPĆINA VIŠKOVO
7

37.

Na temelju članka 78. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine« broj 76/07 i 38/09) i članka 35. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko- goranske županije« broj 25/09), Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 12. sjednici održanoj dana 29. srpnja 2010. godine donosi

ODLUKU
o izmjeni i dopuni Odluke o izradi I. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Viškovo

                                                                        Članak 1.     

U Odluci o izradi I. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 21/10) u članku 3. stavku 1. iza alineje 5 dodaje se nova alineja 6 koja glasi:

»- utvrđivanje uvjeta rekonstrukcije i izgradnje građevina u uvjetima izmjene regulacijskog pravca zbog rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina«

Članak 2.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/10-01/14

Ur. broj: 2170-09-10-14

Viškovo, 29. srpnja 2010.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik
Igor Rubeša, ing., v. r.

Obrazloženje
Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi I. izmjene
i dopune Prostornog plana uređenja Općine Viškovo

Općinsko vijeće Općine Općine Viškovo na 10. sjednici održanoj 27. svibnja 2010. godine donijelo je Odluku o izradi I. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Viškovo. Odluka je objavljena u »Službenim novinama Primorsko- goranske županije« broj 21/10).

Prilikom rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina, u naravi se najčešće radi o proširenju postojećih cesta, cesta se približava postojećim građevinama. Građevine koje su izgrađene ili se grade po građevnoj dozvoli, na udaljenosti od 6,00 m od prometnice (odnosno na udaljenosti po odredbama iz plana i građevne dozvole), iza proširenja ceste, na manjoj su udaljenosti. Ukoliko građevine nemaju uporabne dozvole jer su još uvijek u fazi izgradnje, upitno je da li će istu i dobiti, jer su se promijenili lokacijski uvjeti, veličina parcele i sl. Također se takva građevina više ne može rekonstruirati.

Trebalo bi planom predvidjeti i utvrditi uvjete rekonstrukcije i izgradnje prije navedenih građevina, kada se zbog rekonstrukcije - proširenja cesta izmjeni regulacijski pravac utvrđen u lokacijskim uvjetima po kojima su navedene građevine građene.

Obzirom na prednje iznijeto predlaže se donošenje navedene Odluke.

Općinski načelnik

Goran Petrc, prof.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=685&mjesto=51216&odluka=37
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr