SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 31. Srijeda, 28. srpnja 2010.
GRAD CRIKVENICA
7

36.

Na temelju članka 6. i članka 10. Zakona o zaštiti od buke (»Narodne novine« broj 30/09) i članka 30. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09 i 34/09 - ispravak), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 16. sjednici održanoj dana 22. srpnja 2010. donijelo je

ODLUKU
o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene 
razine buke

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se područja gdje postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke (naselja, ulice i dijelovi ulica, trgovi i druge lokacije) razlozi dozvoljenog prekoračenja istog te putovi dolaska i odlaska sudionika događaja.

Članak 2.

Dozvoljava se prekoračenje dopuštene razine buke radi zadovoljenja potreba održavanja javnih skupova i organiziranja razonode, zabavnih i športskih priredbi i drugih aktivnosti na otvorenom ili zatvorenom prostoru za stanovništvo i goste u periodu od 15. lipnja do 01. rujna u vremenu do 02,00 sata i to za slijedeće lokacije:

1. NASELJE CRIKVENICA

U naselju Crikvenica područje iz članka 1. ove Odluke obuhvaća objekte, ulice i prostore te javne površine u slje

dećim ulicama i trgovima:Trg Stjepana Radića, Ulica Ivana Skomerže, Strossmayerovo šetalište i Gajevo šetalište.

2. NASELJE SELCE

U naselju Selce područje iz članka 1. ove Odluke obuhvaća objekte, ulice i prostore te javne površine u slijedećim ulicama i trgovima: Trg palih boraca, Ulica I. Jeličića Tominčića i Ulica Emila Antića.

3. NASELJE DRAMALJ

U naselju Dramalj područje iz članka 1. ove Odluke obuhvaća objekte, ulice i prostore te javne površine u slijedećim ulicama i trgovima: Gajevo šetalište, Ulica Dramalj (kod crkve) i Šetalište braće Domijan.

4. NASELJE JADRANOVO

U naselju Jadranovo područje iz članka 1. ove Odluke obuhvaća objekte, ulice i prostore te javne površine u slijedećim ulicama i trgovima:

Ulica Obala.

Članak 3.

Ovom Odlukom određuje se uporaba elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenom prostoru u objektima registriranim za obavljanje ugostiteljske djelatnosti najdulje do 02,00 sati u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna.

Buka elektroakustičkih uređaja i ostalih izvora buke na otvorenom u istim objektima ne smije prelaziti najviše dopuštene razine buke sukladno pravilniku koji su propisane najviše dopuštene razine buke na otvorenom prostoru.

Članak 4.

Najviša dozvoljena razina buke na prostorima iz članka 2. i 3. ove Odluke iznosi

L Aeq, T=15min=70 dB (A).

Članak 5.

Sukladno članku 2. i članku 3. ove Odluke prekoračenje najviše dopuštene buke dozvoljava se na dijelu otvorenog i zatvorenog prostora za stanovništvo i goste u navedenom periodu i za navedena područja i to petkom, subotom, nedjeljom u dane državnih blagdana te za vrijeme održavanja manifestacija koje organizira Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i ustanove Grada Crikvenice.

Članak 6.

Buka koja nastaje uslijed događaja navedenih u članku 3. ove Odluke ne smije u drugim ulicama ili dijelovima ulica, u ostalim dijelovima istih naselja i drugim naseljima prelaziti dopuštene granice.

Članak 7.

Putovi za dolazak i odlazak sudionika navedenih događaja su svi prometni pravci, ulice i ceste za automobile i pješake koji nisu u to vrijeme propisno zatvoreni znakovima ili pod režimom regulacije policije, odnosno propisno označenih redara koji reguliraju promet.

Članak 8.

U slučaju izvanrednih situacija i nepredviđenih događaja od interesa za grad, Gradonačelnik Grada Crikvenice zadržava pravo proširiti razloge i područja dozvoljenog prekoračenja najviše dopuštene razine buke i izvan vremena predviđenog u članku 2. ove Odluke.

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 363-01/10-01/263

Ur. broj: 2107/01-01-10-4

Crikvenica, 22. srpanj 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik
dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=684&mjesto=10003&odluka=36
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr