SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 31. Srijeda, 28. srpnja 2010.
GRAD CRIKVENICA
7

35.

Na temelju članka 52.stavak 1. i članka 56. Zakona o financiranju vodnog gospodarstva (»Narodne novine« broj 153/09) te članka 30. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine PGŽ« broj 26/09 i 34/09 - ispravak) Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na sjednici održanoj dana 22. srpnja 2010 . godine, donijelo je

ODLUKU
o obračunu i naplati naknade za razvoj

Članak 1.

Skupština KTD »Vodovod Žrnovnica« d.o.o. Novi Vinodolski donijela je dana 29. prosinca 2009. godine odluku kojom se na području Grada Crikvenice od 01. 01. 2010. godine uvodi obvezu plaćanja naknade za razvoj radi sufinanciranja izgradnje vodovodnih građevina.

Ovom odlukom utvrđuje se da obveza plaćanja naknade za razvoj radi ravnomjerne izgradnje komunalnih građevina javne odvodnje i vodoopskrbe.

Naknada za razvoj koristi se za financiranje vodnih građevina iz stavka 2. ovog članka prema Programu gradnje koji se utvrđuje najmanje jedanput godišnje.

Članak 2.

Naknada za razvoj iznosi iznosi 1,00 kunu / m3 utrošene vode u razdoblju od mjeseca listopada do svibnja, te 2,00 kune/m3 utrošene vode u razdoblju od mjeseca lipnja do rujna tekuće godine.

Članak 3.

Obveznik naknade za razvoj je obveznik plaćanja cijene vodne usluge javne vodoopskrbe na području Grada Crikvenice.

Članak 4.

Naknada za razvoj naplaćivat će se putem računa koje obveznicima ispostavlja KTD »Vodovod Žrnovnica« d.o.o. Novi Vinodolski uz cijenu vodne usluge javne vodoopskrbe.

Članak 5.

Naknada za razvoj je prihod KTD« Vodovod Žrnovnica« d.o.o. Novi Vinodolski.

Nadzor nad obračunom i naplatom naknade za razvoj obavljat će Upravni odjel za financije Grada Crikvenice.

Komunalno trgovačko društvo iz stavka 1. ovog članka u obvezi je jednom mjesečno podnositi izvješće o obračunatoj, prikupljenoj i utrošenoj naknadi za razvoj za područje Grada Crikvenice.

Zabranjuje se isporučitelju vodnih usluga raspolagati na bilo koji način iznosom naknade za razvoj osim na način određen ovom Odlukom.

Članak.6.

Program gradnje iz članka 1. stavak 3. ove Odluke donosi Gradsko vijeće Grada Crikvenice koji obvezno sadrži iskazan planiran prihod od naknade za razvoj i prikaz vodnih građevina koje se planiraju graditi za navedeno programsko razdoblje na području Grada Crikvenice.

Temeljem Programa iz stavka 1. ovog članka Grad Crikvenica i KTD »Vodovod Žrnovnica« d.o.o. Novi Vinodolski sklopit će ugovor kojim će se pobliže urediti međusobni odnosi u svezi obračuna, plaćanja i trošenja sredstava naknade za razvoj.

Članak. 7.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 325-01/10-01/04

Ur. broj: 2107/01-01-10-3

Crikvenica, 22. srpanj 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik
dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=684&mjesto=10003&odluka=35
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr