SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 18. Petak, 14. svibnja 2010.
GRAD OPATIJA
7

25.

Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije, (»Službene novine« Primorsko-goranske županije, broj 25/09 i 30/09- ispravak), Gradsko vijeće Grada Opatije na sjednici održanoj dana 4. svibnja 2010. godine, donosi

ZAKLJUČAK

1.Prima se na znanje Informacija o Instrumentu pretpristupne pomoći IPA i drugim financijskim instrumentima Europske unije.

2.Naglašava se važnost korištenja bespovratnih sredstava EU za realizaciju razvojnih programa Grada Opatije.

3.Kao naročito osjetljivo naglašava se pitanje osiguranja vlastitih sredstava za sufinanciranje projekata u okviru EU programa, te se izražava zabrinutost činjenicom da se u važećim uvjetima jedinice regionalne i lokalne samouprave ne raspolažu prihodima koji omogućuju značajnije korištenje EU sredstava.

4.Pozivaju se Hrvatska zajednica županija i Savez Udruge gradova i Udruge općina da zatraže od Vlade Republike Hrvatske u skladu s praksom u mnogim državama članicama EU, osigura povećanje vlastitih prihoda jedinica regionalne i lokalne samouprave te osigura financijsku i tehničku potporu regionalnoj i lokalnoj samoupravi za maksimalno korištenje EU sredstava.

5.Pozivaju se sve jedinice lokalne samouprave s područja Liburnije, da u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, zajednički promišljaju razvojne projekte te ih promoviraju pri tijelima državne uprave nadležnima za programiranje i provedbu programa EU u Republici Hrvatskoj.

6.Prepoznaje se važnost daljnjeg stručnog i organizacijskog kapacitiranja stručnih službi Grada Opatije, ali i trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad osnivač ili suosnivač, s ciljem učinkovitog korištenja EU fondova.

7.Zadužuje se nadležno upravno tijelo za praćenje provedbe ovog Zaključka.

Klasa: 021-01/10-01/17

Ur. broj: 2156/01-01-10-1

Opatija, 4. svibnja 2010.

Predsjednik
Gradskog vijeća

Sclaunich O'Brien, dipl. oec., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=671&mjesto=10006&odluka=25
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr