SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 15. Petak, 23. travnja 2010.
GRAD CRIKVENICA
7

12.

Na temelju članka 31. stavak 2. i čl. 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 - vjerodostojno tumačenje i 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09) i članka 30. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09 i 34/09 - isp.), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na sjednici održanoj dana 13. travnja 2010. godine, donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade troškova članova Gradskog vijeća
i radnih tijela Gradskog vijeća Grada Crikvenice

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se uvjeti i način stjecanja prava na naknadu troškova odnosno izgubljene zarade za rad i službena putovanja članova Gradskog vijeća i radnih tijela Gradskog vijeća Grada Crikvenice, naknade za rad članova upravnih vijeća i odbora ustanova čiji je jedini osnivač Grad Crikvenica.

Članak 2.

Naknada troškova odnosno izgubljene zarade za rad u Gradskom vijeću, te u radnim tijelima Gradskog vijeća, utvrđuje se u sljedećim iznosima:

- članovima Gradskog vijeća koji su nazočni sjednici Gradskog vijeća pripada naknada po održanoj sjednici u bruto iznosu od 863,00 kune;

- članovima koji su nazočni sjednici radnih tijela Gradskog vijeća pripada naknada po održanoj sjednici u bruto iznosu od 518,00 kuna predsjedniku i bruto iznosu od 294,00 kune članu radnog tijela.

Isplatitelj naknade obvezan je propisane poreze i doprinose obračunati i isplatiti istovremeno s isplatom naknade.

Osobama iz stavka 1. ovog članka nadoknađuju se i troškovi prijevoza u visini cijene autobusne karte.

Članak 3.

Predsjednik Gradskog vijeća ima pravo na mjesečnu naknadu u bruto iznosu od 40% od umnoška osnovice plaće i koeficijenta radnog mjesta pročelnika upravnog odjela Grada Crikvenice.

Potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi imaju pravo na mjesečnu naknadu u bruto iznosu od 15% od umnoška osnovice plaće i koeficijenta radnog mjesta pročelnika upravnog odjela Grada Crikvenice.

Predsjednik Gradskog vijeća, potpredsjednici, dužnosnici i službenici nemaju pravo na naknadu za rad u radnim tijelima Gradskog vijeća.

Članak 4.

Članu Gradskog vijeća i članu radnog tijela Gradskog vijeća pripada dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu i naknada troškova prijevoza i troškova noćenja, sukladno posebnom propisu kojim se uređuje porez na dohodak.

Članak 5.

Član Gradskog vijeća koji sjednicu neopravdano napusti prije njezina završetka, nema pravo na isplatu naknade iz članka 2. Odluke, a o čemu odlučuje predsjednik Gradskog vijeća.

Članak 6.

Članovima Gradskog vijeća i osobama koje u pojedina upravna vijeća i odbore ustanova čiji je jedini osnivač Grad Crikvenica, imenuje Gradonačelnik ili Gradsko vijeće, može se isplatiti naknada članovima koji su nazočni sjednici tijela po održanoj sjednici u bruto iznosu od 518,00 kuna predsjedniku i bruto iznosu od 294,00 kune članu radnog tijela.

Sredstva za isplatu naknade iz stavka 1. ovoga članka isplaćuju se iz sredstava ustanove u kojima je član Gradskog vijeća ili druga osoba imenovana kao član.

Članak 7.

Sredstva za isplatu naknada osobama navedenima prema ovoj Odluci, osim osoba iz članka 6. Odluke, osiguravaju se u Proračunu Grada Crikvenice u razdjelu Ureda Grada i isplaćuju se u pravilu do zadnjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Naknada se isplaćuje na temelju obavijesti o održanoj sjednici i popisu članova koji su sjednici prisustvovali.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju naknade troškova članova Gradskog vijeća, Gradskog poglavarstva i radnih tijela Gradskog vijeća Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 34 /05).

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmog danom od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-01/09-01/39

Ur. broj: 2107/01-01-10-3

Crikvenica, 13. travnja 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

Gradskog vijeća Grada Crikvenice

Dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=668&mjesto=10003&odluka=12
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr