SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 7. Ponedjeljak, 8. ožujka 2010.
GRAD CRES
Cres-003

3.

Na temelju članka 31. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samourpavi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09) i članka 35. Statuta Grada Cresa (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 29/09), Gradsko vijeće Grada Cresa, na sjednici održanoj 24. veljače 2010. donosi sljedeću

ODLUKU
o naknadama predsjedniku Gradskog vijeća,
vijećnicima Gradskog vijeća i članovima radnih
tijela Gradskog vijeća Grada Cresa

OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Predsjednik Gradskog vijeća, vijećnici Gradskog vijeća kao i članovi radnih tijela Gradskog vijeća imaju pravo na novčanu naknadu za svoj rad u Gradskom vijeću odnosno radnom tijelu Gradskog vijeća.

NOVČANE NAKNADE

Članak 2.

Vijećnik izabran za predsjednika Gradskog vijeća ostvaruje novčanu naknadu od dana stupanja na dužnost do dana prestanka dužnosti predsjednika.

Vijećnici i članovi radnih tijela Gradskog vijeća ostvaruju pravo na novčanu naknadu za čitavo vrijeme trajanja mandata odnosno članstva u radnom tijelu.

Novčana naknada isplaćuje se mjesečno unatrag.

Članak 3.

Predsjedniku Gradskog vijeća pripada novčana naknada koja se izračunava množenjem osnovice s utvrđenim koeficijentom.

Osnovicu iz stavka 1. ovog članka čini podatak Državnog zavoda za statistiku o prosječno mjesečno isplaćenoj neto plaći po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prethodno tromjesečno razdoblje.

Predsjednik Gradskog vijeća koji dužnost ne obavlja profesionalno prima novčanu naknadu na temelju koeficijenta 0,50.

Članak 4.

Vijećnik ima pravo na novčanu naknadu u visini od 500,00 kn mjesečno.

Članak 5.

Predsjednik radnog tijela Gradskog vijeća ima pravo, po svakoj održanoj sjednici radnog tijela na kojoj je sudjelovao, na novčanu naknadu u visini od jedne dnevnice za službeno putovanje u Republici Hrvatskoj.

Član radnog tijela Gradskog vijeća ima, po svakoj održanoj sjednici radnog tijela na kojoj je sudjelovao, pravo na novčanu naknadu u visini polovice dnevnice za službeno putovanje u Republici Hrvatskoj.

NAKNADA OSTALIH MATERIJALNIH TROŠKOVA

Članak 6.

Vijećnik ili član radnog tijela ima pravo na naknadu troškova prijevoza u javnom i cestovnom prometu na području Grada Cresa i na naknadu troškova na službenom putovanju.

Službenim putovanjem smatra se obavljanje poslova izvan naselja Cres ili izvan naselja u kojem je prebivalište vijećnika ili člana radnog tijela na koje je vijećnik ili član radnog tijela upućen putnim nalogom.

Smatra se službenim putovanjem i dolazak vijećnika odnosno člana radnog tijela, po pozivu, na sjednicu Gradskog vijeća odnosno na sjednicu radnog tijela.

Putni nalog po nalogu predsjednika Gradskog vijeća ili predsjednika radnog tijela izdaje pročelnik tijela nadležnog za rad Gradskog vijeća i radnih tijela.

Članak 7.

Dnevnica za službeno putovanje u zemlji, bez troškova noćenja, utvrđuje se u visini dnevnice za službeno putovanje u zemlji koja se po Pravilniku o porezu na dohodak ne smatra plaćom.

Troškovi noćenja priznaju se u visini stvarno nastalih izdataka na temelju vjrodostojnih isprava.

Članak 8.

Dnevnica za službeno putovanje u inozemstvo određuje se u visini i na način predviđen za korisnike sredstava državnog proračuna kojima se ti troškovi priznaju u materijalne troškove.

Članak 9.

Dnevnica za službeno putovanje obračunava se od vremena polaska na službeno putovanje do vremena povratka.

Za službeno putovanje koje traje 8 do 12 sati isplaćuje se polovica dnevnice, a za službeno putovanje koje traje od 12 do 24 sata isplaćuje se puna dnevnica.

Članak 10.

Vijećnik odnosno član radnog tijela, na temelju putnog naloga, ima pravo na naknadu troškova prijevoza na temelju priložene putne karte ili računa.

Vijećnik odnosno član radnog tijela, na temelju putnog naloga, ima pravo koristiti automobil u osobnom vlasništvu u slučaju hitnosti, ili ako do mjesta u koje je upućen, odnosno od mjesta njegovog prebivališta do mjesta na koje se po pozivu treba odazvati u vrijeme održavanja sastanka nema javnog prometa, te dobiti naknadu po jednom kilometru prijeđenog puta u visini 25% od prodajne cijene litre benzina od 98 oktana.

Umjesto prijevoza iz stavka 1. ovoga članka vijećnik može koristiti automobil u osobnom vlasništvu s pravom na naknadu u visini cijene prijevoza mogućim sredstvom javnog prometa.

ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 11.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o pravima vijećnika, članova Gradskog poglavarstva i članova radnih tijela u Gradu Cresu na naknadu troškova za svoj rad (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 3/01 i 9/06).

Članak 12.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 022-05/10-1/10

Ur. broj: 2213/02-01-01-10-3

Cres, 24. veljače 2010.

GRAD CRES
GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik
Marčelo Damijanjević, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=660&mjesto=10002&odluka=3
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr