SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 14. Utorak, 27. travnja 2004.
GRAD CRIKVENICA
6

6.

Na temelju članka 123. stavak 5. Zakona o gradnji (»Narodne novine broj 175/03), članka 32. stavak 2. Zakona o prekršajima (»Narodne novine« broj 88/02 i 122/02) i članka 25. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 26/01) te po prethodno pribavljenom mišljenju Turističkih zajednica s područja Grada Crikvenice, Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 30. sjednici održanoj dana 22. travnja 2004. godine donijelo je

ODLUKU
o zabrani i ograničenju građevinskih radova za vrijeme turističke sezonee

Članak 1.

Ovom Odlukom zabranjuje se ili ograničava izvođenje građevinskih radova za vrijeme turističke sezone na području Grada Crikvenice, odnosno određuje se vrsta radova, područja, godišnje kalendarsko razdoblje i vrijeme u kojem se zabranjuje ili ograničava izvođenje građevinskih radova.

Ovom Odlukom propisuju se i prekršajne sankcije za slučaj izvođenja građevinskih radova protivno zabrani i ograničavanju u smislu ove Odluke, te određuje upravno tijelo Grada Crikvenice koje je nadležno za nadzor provedbe ove Odluke.

Članak 2.

Pod građevinskim radovima koji se u smislu ove Odluke zabranjuju ili ograničavaju smatraju se svi zemljani iskopi, rušenja, zidanja, izrada konstruktivnih dijelova građevina, betoniranje, vanjsko žbukanje i izrada krova, sve neovisno od načina gradnje.

Pod građevinskim radovima koji se u smislu ove Odluke zabranjuju ili ograničavaju smatraju se i unutarnji građevinski radovi, izrada podloga, pregrada, žbukanje i sl. koji se izvode uz upotrebu građevinskih strojeva.

Članak 3.

Izvođenje građevinskih radova zabranjuje se na području Grada Crikvenice, u razdoblju od 1. svibnja do 1. listopada tekuće godine u zonama koje su definirane Prostornim planom uređenja Grada Crikvenice (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 26/03) kako slijedi:

a) jezgra naselja Crikvenica - označena u grafičkom dijelu Plana; broj kartografskog prikaza 4.3. u mjerilu 1:5000;

b) jezgra naselja Selce - označena u grafičkom dijelu Plana; broj kartografskog prikaza 4.4. u mjerilu 1:5000;

c) dio naselja Dramalj - označen u kartografskom prikazu 4.2. Plana u mjerilu 1:5000, kao zona T 1-6 (Dravlja/Crikvenica - Omorika);

d) dio naselja Dramalj - označen u kartografskom prikazu 4.2. Plana u mjerilu 1:5000, kao zona T 1-4 (Kačjak);

e) dio naselja Crikvenica - označen u kartografskom prikazu 4.3. Plana u mjerilu 1:5000, kao zona T 1-7 (Crikvenica - Crni molo/Miramare);

f) dio naselja Crikvenica - označen u kartografskom prikazu 4.3. Plana u mjerilu 1:5000, kao zona T 1-8 (Crikvenica/Selce - Šet. Vl. Nazora - Ul. E. Antića);

g) dio naselja Selce - označeno u kartografskom prikazu 4.4. Plana u mjerilu 1:5000, kao zona T 1-9 i T 2-3 (Uvala Slana);

h) svi objekti u Ulici Emila Antića, a koji nisu obuhvaćeni u točci f) ovog članka.

Članak 4.

Izvođenje građevinskih radova zabranjuje se na području Grada Crikvenice, u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna tekuće godine u svim dijelovima naselja Grada Crikvenice kako slijedi:

a) naselje Jadranovo - na dijelu naselja koji se nalazi ispod JTC;

b) naselje Dramalj - na dijelu naselja koje se nalazi ispod JTC;

c) naselje Crikvenica - cijelo područje naselja Crikvenice;

d) naselje Selce - na dijelu naselja koji se nalazi ispod JTC.

Članak 5.

Izvođenje građevinskih radova ograničava se u vremenskom periodu od 15. lipnja do 15. rujna:

- u naselju Jadranovo - u dijelu naselja iznad JTC;

- u naselju Dramalj - u dijelu naselja iznad JTC;

- u naselju Selce - u dijelu naselja iznad JTC.

Članak 6.

Za područja i u razdobljima iz članka 3. i 4. ove Odluke građevinski radovi se potpuno zabranjuju od 0,00 do 24,00 sata.

Za područja i u razdobljima iz članka 5. ove Odluke građevinski radovi mogu se izvoditi samo od 8,00 do 13,00 sati i od 16,00 do 20,00 sati.

Članak 7.

Gradsko poglavarstvo Grada Crikvenice može svojim zaključkom odobriti obavljanje građevinskih radova i na područjima Grada Crikvenice iz članka 3. i 4. ove Odluke u sljedećim slučajevima i na sljedeći način:

- ako se radi o obavljanju građevinskih radova od značaja za turizam i gospodarstvo Grada Crikvenice (građevinski radovi vezani za hotele i druge značajne turističke objekte, prometnice, komunalnu infrastrukturu, objekti društvenog standarda), a koji su već obavljeni u značajnom dijelu i nisu se zbog objektivnih razloga mogli završiti do 1. svibnja odnosno 15. lipnja tekuće godine s time da je njihovo obavljanje moguće produžiti najviše do 1. srpnja tekuće godine;

- ako se radi o građevinskim radovima adaptacije, održavanja ili drugih radova koji se obavljaju u manjem opsegu ili se obavljaju radi izgradnje jednostavnih građevina i koji svojim obavljanjem posebice u smislu buke ne ugrožavaju okolinu.

Članak 8.

U slučaju izvođenja građevinskih radova protivno propisanim vremenskim ograničenjima, izreći će se globa investitoru radova i to:

- fizičkoj osobi investitoru u iznosu od 200,0 kuna;

- pravnoj osobi investitoru u iznosu od 1.000,00 kuna.

Članak 9.

Nadzor nad provedbom ove Odluke povjerava se Upravnom odjelu za komunalni sustav i zaštitu okoliša.

Članak 10.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 361-01/04-01/16

Ur. broj 2107/01-01-04-6

Crikvenica, 22. travnja 2004.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik
Gradskog vijeća
Grada Crikvenice
Nikola Šaban, v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=84&mjesto=10003&odluka=6
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr