SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 55. Srijeda, 23. prosinca 2009.
GRAD RIJEKA
105

214.

Na temelju odredbe članka 76. stavka 4. Zakona o športu (»Narodne novine« broj 71/06 i 150/08), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/ 08 i 36/09) i članka 46. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/09) Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 22. prosinca 2009. godine, donijelo je

PROGRAM
javnih potreba u sportu Grada Rijeke
za 2010. godinu

Članak 1.

Programom javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2010. godinu (u daljnjem tekstu: Program) utvrđuju se aktivnosti, poslovi i djelatnosti u sportu od značenja za Grad Rijeku, kao i za njegovu promociju na svim razinama.

Programom se stvaraju uvjeti za zadovoljavanje potreba u sljedećim aktivnostima:

. treninzi i natjecanja sportaša,

. nagrađivanje i nastupi sportaša,

. provođenje sportske aktivnosti djece, mladeži i studenata,

. sportska rekreacija građana,

. treninzi i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha,

. funkcioniranje sustava sporta,

. organiziranje tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi,

. organiziranje značajnih međunarodnih natjecanja,

. nastupi sportskih udruga i sportaša na međunarodnim natjecanjima,

. posebni programi mladih selekcija,

. sportska rekreacija građana u mjesnim odborima,

. kandidatura za MIR 2017.

Članak 2.

Svrha Programa je da se putem programskog cilja sustavno usmjerava razvoj sporta u Gradu Rijeci.

Cilj donošenja Programa je sufinanciranje javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2010. godinu, koje javne potrebe čine poglavito sljedeći poslovi i djelatnosti:

. poticanje i promicanje sporta,

. osiguranje, putem poticajnih financijskih sredstava, očuvanja postojeće vrhunske kvalitete sporta - vrhunskih sportaša i stručnih osoba, a posebno onog dijela koji značajno doprinosi promidžbi Grada Rijeke na nacionalnoj i međunarodnoj razini,

. ulaganje u razvoj sporta djece i mladeži, kao i provođenje dijela programa tjelesne i zdravstvene kulture,

. poticanje uključivanja u sport i sportsku rekreaciju većeg broja građana,

. poticanje programa sportskih aktivnosti osoba s posebnim potrebama,

. poticanje programa organiziranog osposobljavanja, školovanja i usavršavanja osoba za obavljanje stručnih poslova u sportu,

. poticanje programa praćenja stručnih osoba - trenera mlađih dobnih kategorija u više sportova.

Ostvarivanjem cilja iz stavka 2. ovoga članka, omogućit će se postizanje dodatne kvalitete i razvoj vrhunskog sporta, a zadržat će se postojeća razina uključenosti u aktivnosti sporta i sportske rekreacije djece, mladeži i građana.

Članak 3.

Financijska sredstva za ostvarivanje javnih potreba u sportu u 2010. godini osiguravaju se u Proračunu Grada Rijeke za 2010. godinu.

Raspored financijskih sredstava iz stavka 1. ovoga članka obavlja Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu (u daljnjem tekstu: Odjel), sukladno Planu raspodjele sredstava za programe javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2010. godinu (u daljnjem tekstu: Plan) po aktivnostima i korisnicima te Odluci o izvršavanju Proračuna Grada Rijeke za 2010. godinu.

Plan iz stavka 2. ovoga članka čini sastavni dio ovoga Programa.

Detaljni plan raspodjele financijskih sredstava po granama sportova i krajnjim korisnicima - sportskim udrugama unutar Programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2010. godinu, Aktivnosti »Treninzi i natjecanje sportaša«, donosi Skupština Riječkog sportskog saveza do 15. siječnja 2010. godine te ga podnosi na naknadu suglasnost Gradonačelniku Grada Rijeke i Gradskom vijeću Grada Rijeke najkasnije do kraja mjeseca siječnja 2010. godine.

Članak 4.

Financijskim sredstvima za ostvarivanje javnih potreba iz članka 1. stavka 2. podstavka 1., 2., 3., 4., 5. i 6. ovoga Programa raspolaže Riječki sportski savez.

Sredstva za ostvarivanje javnih potreba iz članka 1. stavka 2. podstavka 1. ovoga Programa Grad Rijeka prenijet će na žiro račun Riječkog športskog saveza tijekom 2010. godine u jednakim mjesečnim iznosima, temeljem ugovora kojega će Grad Rijeka sklopiti s Riječkim športskim savezom.

Riječki športski savez sklapa ugovore s krajnjim korisnicima sredstava za ostvarivanje javnih potreba iz članka 1. stavka 2. podstavka 1. ovoga Programa te ih dostavlja Gradu Rijeci - Odjelu.

Financijska sredstva iz stavka 2. ovoga članka Riječki športski savez prenosi na žiro-račun korisnika tijekom 2010. godine u jednakim mjesečnim iznosima.

Sredstva za ostvarivanje javnih potreba iz članka 1. stavka 2. podstavka 2., 3., 4., 5. i 6. ovoga Programa Grad Rijeka prenijet će na žiro-račun Riječkog športskog saveza tijekom 2010. godine, temeljem pojedinačnih ugovora koje će Grad Rijeka sklopiti s Riječkim športskim savezom.

Članak 5.

Odjel prati i nadzire izvršenje ovoga Programa te prati korištenje i utrošak sredstava za Programe.

O izvršenju Programa i utrošku odobrenih sredstava iz članka 4. ove odluke Riječki športski savez podnosi polugodišnja i godišnja izvješća Gradonačelniku Grada Rijeke.

Za ostale Programe izvješća o izvršenju Gradonačelniku Grada Rijeke podnosi Odjel.

Članak 6.

Ovaj Program objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«, a stupa na snagu 1. siječnja 2010. godine.

Klasa: 021-05/09-01/221

Ur. broj: 2170-01-10-20-09-3

Rijeka, 22. prosinca 2009.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Gradskog vijeća
Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

*tablica se nalazi na dnu stranice*

 

Program javnih potreba u sportu Grada   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=649&mjesto=51000&odluka=214
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr