SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 31. Petak, 7. kolovoza 2009.
GRAD MALI LOŠINJ
12

53.

Na temelju članka 6. i članka 10. Zakona o zaštiti od buke (»Narodne novine« broj 30/09), te članka 32. i članka 96. Statuta Grada Malog Lošinja (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09), Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja, na sjednici održanoj dana 04. kolovoza 2009. godine, donijelo je

ODLUKU
o dozvoljenom prekoračenju najviše
dopuštene razine buke

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se područja gdje postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke (ulice, dijelovi ulica i naselja,trgovi i druge lokacije), razlozi dozvoljenog prekoračenja istog, te putovi dolaska i odlaska sudionika događaja.

Članak 2.

Dozvoljava se prekoračenja dopuštene razine buke radi zadovoljenja potreba održavanja javnih skupova i organiziranja razonode, zabavnih i športskih priredbi i drugih aktivnosti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru za stanovništvo i goste u periodu od 15. lipnja do 1. rujna i to za sljedeće lokacije:

1. Naselje Mali Lošinj za sljedeće ulice i trgove: Trg Republike Hrvatske, Riva lošinjskih kapetana, V. Gortana, G. Garibaldi, Trg žrtava fašizma, Del Conte Giovanni, Priko, Ulica Braće Vidulića, Dražica, Nikole Tesle, Matije Gupca, Sv. Martin, Velopin, Kalvarija

2. Naselje Veli Lošinj za sljedeće ulice i trgove: Šestavina, Kaštel, Obala Maršala Tita, Rovenska, Slavojna, V. Gortana, V. Nazora

3. Naselje Nerezine za sljedeće ulice i trgove: Studenac, Vjekoslava Spinčića

4. Naselje Osor

Prekoračenje najviše dopuštene razine buke na prostorima iz stavka 2. ovog članka dozvoljava se do 02,00 sata samo u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna.

Članak 3.

Ovom odlukom određuje se uporaba elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenom u objektima registriranim za obavljanje ugostiteljske djelatnosti najdulje do 02,00 sati u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna.

Buka elektroakustičkih uređaja i ostalih izvora buke na otvorenom u istim objektima ne smije prelaziti najviše dopuštene razine buke sukladno pravilniku kojim su propisane najviše dopuštene razine buke na otvorenom prostoru.

Članak 4.

Najviša dozvoljena razina buke na prostorima iz članka 2. i 3. ove Odluke iznosi L Aeq,T=15 min = 70 dB(A).

Članak 5.

Sukladno članku 2. i članku 3. ove odluke prekoračenje najviše dopuštene razine buke dozvoljava se na dijelu otvorenog ili zatvorenog područja za stanovništvo i goste u navedenom periodu i za navedena područja i to petkom, subotom, nedjeljom, u dane državnih blagdana, te za vrijeme održavanja manifestacija koje organizira Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište Grada Malog Lošinja.

Članak 6.

Buka koja nastaje uslijed događaja navedenih u članku 3. ove odluke ne smije u drugim ulicama ili dijelovima ulica, u ostalim dijelovima istog naselja i drugim naseljima grada prelaziti dopuštene granice.

Članak 7.

Putovi za dolaženje i odlaženje sudionika navedenih događaja su svi prometni pravci, ulice i ceste za automobile i pješake koji nisu u to vrijeme propisno zatvoreni znakovima ili pod regulacijom policije, odnosno propisno označenih redara koji reguliraju promet na tom mjestu.

Članak 8.

U slučaju izvanrednih situacija i nepredviđenih događaja od interesa za grad, Gradonačelnik Grada Malog Lošinja zadržava pravo proširiti razloge i područja dozvoljenog prekoračenja najviše dopuštene razine buke.

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 210-01/09-01/6

Ur. broj: 2213/01-01-09-4

Mali Lošinj, 4. kolovoza 2009.

GRAD MALI LOŠINJ
GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik
Anto Nedić, prof., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=625&mjesto=10005&odluka=53
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr