SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 30. Petak, 31. srpnja 2009.
OPĆINA FUŽINE
3B2 EDGAR HTML from Fuzine 3094..3107

57.

Na temelju članka 55. Zakona o pružanju usluga u turizmu (»Narodne novine« broj 68/07) i članka 35. Statuta Općine Fužine (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 23/09), Općinsko vijeće Općine Fužine, na svojoj sjednici od 30. srpnja 2009. godine donosi

ODLUKU
o uvjetima i mjestima za pružanje turističkih usluga

Članak 1.

Ovom Odlukom propisuju se uvjeti i mjesta potrebiti za pružanje usluga za iznajmljivanje pribora i opreme za šport i rekreaciju, kao što su sandoline, daske za jedrenje, bicikli na vodi, suncobrani, ležaljke i slično, a mogu ih pružati pravne ili fizičke osobe iz čl. 3. st. 1. Zakona.

Članak 2.

Pružanje usluga iz čl. 1. ove Odluke mogu se vršiti pod uvjetima i na svim mjestima gdje je to Prostorno-planskom dokumentacijom Općine Fužine planirano.

Članak 3.

Pružanje navedene usluge, ovisno o vrsti usluge vrši se na otvorenom prostoru u skladu sa Zakonom i ovom Odlukom.

Ukoliko pružanje navedene usluge iziskuje postavljanje kakvog posebnog objekta (štand, klupa, kiosk ili slično), pružatelj usluge obvezan je priložiti skicu budućeg objekta radi izdavanja Rješenja o vršenju usluge.

Podnositelj zahjeva odnosno pružatelj usluga, ukoliko planirani prateći objekt nije u skladu sa posebnom odlukom o izgledu objekata radi turističke promidžbe, dužan je uskladiti planirani objekt sa navedenom Odlukom.

Članak 4.

Pružatelj usluge iz čl. 1. ove Odluke, prije početka vršenja usluge, mora ishodovati Rješenje Jedinstvenog upravnog odjela Općine Fužine.

Jedinstveni upravni odjel Rješenje iz st. 1. ovog članka donosi na zahtjev pružatelja usluge iz kojega će biti vidljivo da se radi o lokaciji koja je kao takva predviđena za pružanje takve usluge prostorno-planskom dokumentacijom, da je riješeno pitanje prava korištenja zemljišta i ukoliko je naveden točan naziv usluge koja će se pružati na navedenom zemljištu.

Članak 5.

Rješenje iz čl. 4. st. 1. izdaje se na period od 4 godine.

Ukoliko pružatelj usluge na bilo koji način ne poštuje odredbe ove Odluke, a osobito ukoliko ne pruža usluge na mjestima i pod uvjetima propisanim ovom Odlukom, Jedinstveni upravni odjel izdat će novo Rješenje kojim se ne odobrava pružanje takve usluge.

Rješenje iz st. 2. ovog članka dostavlja se nadležnom uredu prema mjestu pružanja usluga radi donošenja novog Rješenja kojim se ne daje odobrenje o istome.

Članak 6.

Nadzor nad provedbom ove Odluke provodi komunalni redar.

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu protekom roka od osam dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko- goranske županije«.

Klasa: 021-05/09-01/06

Ur. broj: 2112/03-01-09-17

Fužine, 30. srpnja 2009.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE FUŽINE

Predsjednik

Đuro Radošević, v. r.

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=624&mjesto=10009&odluka=57
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr