SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVI. - broj 54. Subota, 27. prosinca 2008.
OPĆINA BROD MORAVICE
3B2 EDGAR HTML from PONIKVE 108..112

27.

Na temelju stavka 1. članka 6. Zakona o proračunu (»Narodne novine« broj 96/03) i članka 18. Statuta Općine Brod Moravice (»Službene novine PGŽ« broj 5/06),Općinsko vijeće Općine Brod Moravice, na sjednici održanoj 15. prosinca 2008. godine, donijelo je

ODLUKU
o izvršavanju Proračuna Općine Brod Moravice
za 2009. godinu

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom Odlukom uređuje se način izvršavanja Proračuna Općine Brod Moravice za 2009. godinu (u daljnjem tekstu: Proračun), upravljanje prihodima i primicima, rashodima i izdacima Proračuna, propisuju se prava i obveze korisnika proračunskih sredstava, pojedine ovlasti poglavarstva i predsjednika poglavarstva te druga pitanja u izvršavanju Proračuna.

Članak 2.

Odgovorna osoba jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave odgovorna je za zakonito i pravilno planiranje i izvršavanje proračuna, odnosno financijskog plana.

II. SADRŽAJ PRORAČUNA

Članak 3.

Proračun se sastoji od Općeg i Posebnog dijela, te plana razvojnih programa.

Opći dio Proračuna sastoji se od Računa prihoda i rashoda i Računa financiranja.

Posebni dio Proračuna sastoji se od plana rashoda i izdataka proračunskih korisnika iskazanih po vrstama i raspoređenih u programe koji se sastoje od aktivnosti i projekata.

U Računu prihoda i rashoda iskazani su svi porezni i neporezni prihodi i prihodi od prodaje nefinancijske imovine, te rashodi poslovanja i rashodi za nabavu nefinancijske imovine.

U Računu financiranja iskazani su primici od financijske imovine i zaduživanja te izdaci za financijsku imovinu i otplatu kredita i zajmova.

Ako u tijeku godine dođe do neusklađenosti planiranih prihoda i primitaka, te rashoda i izdataka Proračuna, Općinsko vijeće može utvrditi njegovo uravnoteženje, odnosno preraspodjelu sredstava između korisnika, izmjenama i dopunama važećeg Proračuna.

Općinsko poglavarstvo može odobriti preraspodjelu sredstava unutar pojedinog razdjela i između pojedinih razdjela na prijedlog predsjednika poglavarstva, s tim da umanjenje pojedine stavke ne može biti veće od 5% sredstava utvrđenih na poziciji koja se umanjuje. O izvršenim preraspodjelama, Općinsko poglavarstvo je dužno polugodišnje izvijestiti Općinsko vijeće.

III. IZVRŠAVANJE PRORAČUNA

Članak 4.

Prihodi Proračuna ubiru se i uplaćuju u Proračun u skladu sa zakonom ili drugim propisima, neovisno o visini prihoda planiranih u Proračunu.

Iznosi rashoda i izdataka utvrđeni u Proračunu smatraju se maksimalnim svotama. Stvarni rashodi i izdaci Općine Brod Moravice u 2009. godini ne smiju biti veći od 5.921.200,00 kuna.

Korisnici proračunskih sredstava ne mogu raspolagati sredstvima izvan svote koja im je raspoređena i odobrena Proračunom.

Članak 5.

Financijske obveze koje ne budu podmirene do 31. prosinca 2009. godine, podmirit će se iz namjenski odobrenih sredstava Proračuna za 2010. godinu.

Neutrošena sredstva do 31. prosinca 2009. godine, prenijet će se u Proračun za 2010. godinu.

Članak 6.

Za izvršavanje Proračuna u cijelosti je odgovorno Općinsko poglavarstvo, a predsjednik poglavarstva, kao naredbodavac, odgovoran je za zakonitu uporabu sredstava iz Proračuna.

Općinsko poglavarstvo donosi odluku o plaćama dužnosnika i djelatnika Općinske uprave, a Odluku o naknadama vijećnicima Općinskog vijeća i članovima Općinskog poglavarstva te radnih tijela, donosi Općinsko vijeće.

Djelatnici kojima se plaće osiguravaju u ovom Proračunu, imaju pravo na isplatu naknada, potpora, nagrada i materijalnih prava, a njihovo korištenje odobrava predsjednik Poglavarstva.

IV. ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2009. godine.

Klasa: 400-08/08-01/02

Ur. broj: 2112-06-08-01-02

B. Moravice, 15. prosinca 2008.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE BROD MORAVICE

Predsjednik
Branimir Svetličić, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=592&mjesto=51312&odluka=27
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr