SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 43. Četvrtak, 22. studenog 2007.
GRAD RAB
30

51.

Na temelju članka 14. Zakona o predškolskom odgoju naobrazbi (»Narodne novine« broj 10/97), članaka 19. i 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 i 129/05), i članaka 6. i 22. Statuta Grada Raba (»Službene novine« broj 24/01 i 04/06), Gradsko Vijeće Grada Raba, na sjednici održanoj dana 13. studenoga 2007. godine, donijelo je

ODLUKU
o planu mreže dječjih vrtića na području Grada Raba

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuje se plan mreže dječjih vrtića na području Grada Raba, sukladno potrebama i interesima građana.

Članak 2.

Na području Grada Raba, Grad Rab je osnivač dječjeg vrtića »PAHULJICA«, sa sjedištem u Rabu, Palit 135/A.

Dječji vrtić »PAHULJICA« obavlja svoju djelatnost i u područnom odjeljenju Lopar, Lopar 289.

Članak 3.

Redoviti programi njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi provode se u devet odgojnih skupina u matičnom vrtiću i dvije odgojne skupine u područnom odjeljenju Lopar.

Program u matičnom vrtiću organiziran je u trajanju od deset sati u pet mješovitih odgojnih skupina vrtićkog uzrasta i u dvije skupine jasličkog uzrasta. Rad u dvije mješovite odgojne vrtićke skupine organiziran je kao 6 satni program.

U područnom odjeljenju Lopar program rada je organiziran u trajanju od šest sati za dvije mješovite vrtićke skupine. U skladu sa potrebama roditelja organizirati će se i cjelodnevni 10 satni program.

Članak 4.

Dječji vrtić »PAHULJICA« organizira i provodi i program predškole, na više lokacija, u matičnom vrtiću, područnom odjeljenju Lopar, te u svim područnim školama Osnovne škole »Ivana Rabljanina« Rab, od listopada do lipnja, ukupnog trajanja od 150 sati u petodnevnom radnom tjednu.

Članak 5.

Redoviti programi Dječjeg vrtića »PAHULJICA« planiraju se, u skladu sa potrebama korisnika i prostornim

mogućnostima vrtića, proširiti i ostalim programima: ranog učenja stranih jezika, umjetničkog, kulturnog, vjerskog i sportskog sadržaja, te programima u dužem trajanju primjerenim za djecu s posebnim potrebama i to za djecu s teškoćama u razvoju i darovitu djecu.

Članak 6.

Radi zadovoljavanja potreba predškolskog odgoja i naobrazbe, odnosno skrbi o djeci predškolske dobi na području Grada Raba ova Odluka ne ograničava osnivanje novih odgojno obrazovnih skupina u sklopu Dječjeg vrtića »PAHULJICA«, kao ni osnivanje dječjih vrtića vjerskih zajednica i drugih domaćih pravnih i fizičkih osoba.

Ne ograničava se ni organiziranje različitih odgojno obrazovnih programa s djecom predškolske dobi pri osnovnoj školi, te različitim zdravstvenim, socijalnim, kulturnim, sportskim ustanovama i udrugama registriranim na području Grada Raba, a sve u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi.

Članak 7.

Proširenje ostalim programima iz članka 5., osnivanje novih odgojno-obrazovnih skupina iz članka 6. stavak 1., te organiziranje različitih odgojno-obrazovnih programa iz članka 6. stavak 2. ove Odluke može se realizirati uz prethodnu suglasnost osnivača.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o planu mreže Dječjih vrtića na području Grada Raba (»Službene novine« broj 27/98).

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 011-03/07-01/2-01

Ur. broj: 2169-01-2-07-62

Rab, 13. studenoga 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RABA

Predsjednik
Željko Peran ing., v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=526&mjesto=51280&odluka=51
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr