SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 40. Petak, 26. listopada 2007.
GRAD RIJEKA
30

122.

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 - vjerodostojno tumačenje i 129/05) i članka 40. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01, 4/02, 13/02, 3/05, 9/06, 17/06 - pročišćeni tekst i 8/07), Gradsko vijeće Grada Rijeke na sjednici 23. listopada 2007. godine donijelo je

ODLUKU
o naknadama predsjednicima i članovima kazališnih i upravnih vijeća ustanova kojih je osnivač Grad Rijeka

Članak 1.

Ovom se Odlukom uređuju naknade za rad i naknade troškova za rad (u daljnjem tekstu: naknade) predsjednicima i članovima kazališnih i upravnih vijeća ustanova kojih je osnivač Grad Rijeka (u daljnjem tekstu: kazališna i upravna vijeća).

Članak 2.

Predsjednici i članovi kazališnih i upravnih vijeća imaju pravo na mjesečnu naknadu za svoj rad u visini 34,6% pro

sječne mjesečne bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj u prethodnoj godini.

Odluku o primjeni osnovice za obračun naknade iz stavka 1. ovoga članka donosi Poglavarstvo Grada Rijeke, po objavi podataka od strane Državnog zavoda za statistiku.

Članak 3.

Pravo na naknadu za rad predsjednici i članovi kazališnih i upravnih vijeća ostvaruju za mjesec u kojem je održana sjednica kazališnog ili upravnog vijeća, ukoliko su sjednici prisustvovali, a naknada se isplaćuje na temelju dostavljene obavijesti o održanoj sjednici i članovima koji su sjednici prisustvovali.

Novčana sredstva za naknadu iz stavka 1. ovoga članka osiguravaju se u Proračunu Grada Rijeke i isplaćuju sukladno odredbama odluke kojom se uređuje izvršavanje Proračuna Grada Rijeke.

Članak 4.

Osim prava na naknadu za rad, predsjednici i članovi kazališnih i upravnih vijeća imaju pravo i na naknadu prijevoznih troškova i troškova noćenja za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, sukladno posebnom propisu kojim se uređuje porez na dohodak, kada ti troškovi proizlaze iz izvršavanja zadaća koje im povjeri upravno vijeće.

Naknadu iz stavka 1. ovoga članka obračunava i isplaćuje ustanova iz sredstava za materijalne troškove koja se za te namjene osiguravaju u Proračunu Grada Rijeke.

Članak 5.

Pravo na naknade utvrđene ovom Odlukom predsjednici i članovi kazališnih i upravnih vijeća ostvaruju od dana stupanja na dužnost.

Članak 6.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti odredba članka 9. stavka 2. Odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća Grada Rijeke i članovima radnih tijela Gradskog vijeća Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 51/06).

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-05/07-01/183

Ur. broj: 2170-01-10-07-2

Rijeka, 23. listopada 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Gradskog vijeća
Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=523&mjesto=51000&odluka=122
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr