SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 30. Petak, 3. kolovoza 2007.
OPĆINA VIŠKOVO
23

23.

Na temelju članka 12. i 26. Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata (»Narodne novine« broj 1/07) i članka 27. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/ 01, 15/04 i 6/06), Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 21. sjednici održanoj 30. srpnja 2007. godine donijelo je

ODLUKU
o financiranju političkih stranaka
i nezavisnih vijećnika

Članak 1.

Ovom se Odlukom uređuje način financiranja političkih stranaka, čiji su kandidati izabrani za vijećnike u Općinskom vijeću Općine Viškovo i izabranih nezavisnih vijećnika Općinskog vijeća.

Članak 2.

Sredstva za financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika osiguravaju se u Proračunu Općine Viškovo.

Mjesečna naknada za svakog člana stranke u Općinskom vijeću utvrđuje se u visini od 250,00 kuna, a za nezavisnog vijećnika 250,00 kn neto.

Za svakog izabranog vijećnika podzastupljenog spola političkim strankama i nezavisnim vijećnicima pripada pravo na naknadu u visini od 10 % iznosa predviđenog po svakom vijećniku.

Članak 3.

Pojedinoj političkoj stranci pripadaju sredstva razmjerno broju njezinih vijećnika u trenutku konstituiranja Općinskog vijeća.

Ukoliko pojedini vijećnik nakon konstituiranja Općinskog vijeća napusti političku stranku, promijeni članstvo u političkoj stranci sa čije je kandidacijske liste izabran, financijska sredstva iz stavka 1. ovog članka ostaju političkoj stranci sa čije liste je izabran.

U slučaju udruživanja dviju ili više političkih stranaka, financijska sredstva koja se raspoređuju sukladno članku 2. ove Odluke pripadaju političkoj stranci koja je pravni slijednik političkih stranaka koje su udruživanjem prestale postojati.

Članak 4.

Na temelju izvješća Mandatne komisije Općinskog vijeća o rezultatima provedenih izbora, obračun i isplatu sredstava iz članka 2. ove Odluke obavlja Upravni odjel za proračun i financije (u daljnjem tekstu: Upravni odjel).

Članak 5.

Sredstva koja su osigurana za redovito financiranje političkih stranaka doznačuju se na žiro račun političke stranke o čemu politička stranka pisano obavještava Upravni odjel.

Nezavisni vijećnik je dužan otvoriti poseban račun za redovito financiranje svoje djelatnosti i o tome pisano obavijestiti Upravni odjel.

Sredstva iz stavka 1. i 2. ovog članka doznačuju se tromjesečno u jednakim iznosima.

Članak 6.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o financiranju političkih stranaka od 8. srpnja 1994. godine i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o financiranju političkih stranaka (»Službene novine« Primorsko- goranske županije broj 16/98).

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2007. godine.

Klasa: 021-04/07-01/9

Ur. broj: 2170-09-07-1-10

Viškovo, 30. srpnja 2007.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik
Općinskog vijeća
Radovan Brnelić, v.r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=513&mjesto=51216&odluka=23
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr