SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 30. Petak, 3. kolovoza 2007.
GRAD KASTAV
26

26.

Na temelju članka 124. Zakona o proračunu (»Narodne novine« broj 96/03) i članka 15. Statuta Grada Kastva (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/ 01), Gradsko vijeće Grada Kastva, na 24. sjednici održanoj 26. srpnja 2007. godine, donijelo je

IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA
Grada Kastva za razdoblje siječanj - lipanj 2007. godine

I. OPĆI DIO

Članak 1.

Izvršenje Proračuna Grada Kastva za razdoblje siječanj - lipanj 2007. godinu, prihodi i rashodi iznose

*tablica se nalazi na kraju dokumenta*

 

OBRAZLOŽENJE OSTVARENJA PRIHODA
I PRIMITAKA TE RASHODA I IZDATAKA

PRIHODI I PRIMICI

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine ostvareni prihodi poslovanja i prihodi od nefinancijske imovine iznose 14.586.585 kn, odnosno 42,56% planiranih prihoda na godišnjoj razini.

Ukupni prihodi poslovanja ostvareni su u iznosu od 14.474.035 kn, a prihodi od prodaje nefinancijske imovine u iznosu od 112.550 kn.

Prihodi poslovanja uključuju prihode od poreza, pomoći iz inozemstva (darov.) i od subjekata unutar opće države, prihode od imovine, prihode od administrativnih pristojbi i po posebnim propisima, te ostale prihode.

Prihodi od poreza, koji uključuju prihode od poreza na dohodak, poreza na imovinu i poreza na robu i usluge, ostvareni su u iznosu od 10.206.260 kuna. U okviru prihoda od poreza najznačajniji udio imaju prihodi od poreza na dohodak i čine 82,66% prihoda od poreza.

Prihodi od poreza na promet nekretnina su realizirani u iznosu od 69,50% planiranih prihoda na godišnjoj razini.

Prihodi od poreza na tvrtku ostvareni su u iznosu od 28.687 kuna, jer će rješenja za razrez poreza na tvrtku biti ispostavljena u srpnju.

Pomoći iz proračuna realizirane su u iznosu od 313.130 kuna, uključuju tekuće i kapitalne pomoći iz županijskog proračuna, te su realizirane u iznosu od 10,53% planiranih pomoći na godišnjoj razini. Stoga se očekuje da će se glavnina realizirati u drugom polugodištu.

Prihodi od imovine, koji uključuju prihode od kamata za dane zajmove, kamata na oročena sredstva i depozite po viđenju, zateznih kamata, naknade za koncesije, prihode od zakupa poslovnog prostora i iznajmljivanja stambenog prostora, zakupa javnih površina, prihode od spomeničke rente, te prihode od naknada za korištenje grobnih objekata, ostvareni su u iznosu od 1.088.205 kuna.

Navedeni prihodi su ostvareni u iznosu od 60,37% planiranih prihoda na godišnjoj razini zbog ostvarenja prihoda od kamata i naknada za korištenje grobnih objekata iznad očekivanja.

U okviru prihoda od imovine najznačajniji su prihodi od naknada za korištenje grobnih objekata, koji su ostvareni u iznosu od 562.575 kuna, odnosno u iznosu od 70,32 % planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Prihodi od administrativnih pristojbi i po posebnim propisima uključuju gradske upravne pristojbe, naknade za grobna mjesta, komunalne doprinose i komunalne naknade, ostale nespomenute prihode i naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta, te su ostvareni u iznosu od 2.866.440 kuna. Navedeni prihodi su ostvareni u iznosu od 34,84% planiranih prihoda na godišnjoj razini, jer nisu ostvareni prihodi od naknada za pravo građenja, dok su prihodi od komunalnih doprinosa ostvareni ispod očekivanja. Prihodi od komunalnih doprinosa ostvareni u iznosu od 1.883.186 kuna i realizirani su u iznosu 31,39 % planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Prihodi od prodaje nefinancijske imovine uključuju prihode od prodaje zemljišta u iznosu od 49.052 kune, prihode od prodaje grobnih objekata u iznosu od 5.792 kune, prihode od prodaje društvenih stanova u iznosu od 17.039 kuna, te prihode od prodaje kabelske televizije u iznosu od 40.667 kuna. Prihodi od prodaje nefinancijske imovine su realizirani u iznosu od 3,71% planiranih prihoda na godišnjoj razini.

U Računu financiranja prikazani su primici od financijske imovine i zaduživanja koji uključuju povrate zajmova danih građanima za stambene potrebe (zajam Režić), uređenje fasada i povrate zajmova danih građanima za gospodarske djelatnosti, realizirani su u iznosu od 139.477 kuna, odnosno u iznosu od 1,33 % planiranog iznosa na godišnjoj razini, zato jer nije realiziran zajam za izgradnju ceste.

RASHODI I IZDACI

Ukupni rashodi poslovanja i rashodi za nabavu nefinancijske imovine ostvareni su u iznosu od 9.593.490 kuna, odnosno u iznosu od 20,60 % planiranih rashoda na godišnjoj razini.

GLAVA 01 SPORT

Članak 4.

Polugodišnji obračun proračuna Grada Kastva za 2007. godinu će se objaviti u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-05/07-01/9

Ur. broj: 2170-05-01-1-07-3

Kastav, 26. srpnja 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KASTVA

Predsjednik

Dalibor Ćiković, d. i. g., v. r.

- OBRAZLOŽENJE IZVRŠENJA PROGRAMA

Obrazloženje izvršenja programa je usmjereno na rezultate svakog programa, te podrazumijeva izvještavanje o uspješnosti programa, kao i o ostvarenju postavljenih ciljeva.

PROGRAM 1101: REDOVAN RAD PREDSTAVNIČKOG TIJELA

Navedeni program sadrži aktivnost: Predstavničko tijelo, projekte Gradsko vijeće mladih, Proslava Dana Grada Kastva i Proslava Jelenine.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 433.578 kuna, odnosno 53,77% planiranih rashoda na godišnjoj razini.

PROGRAM 1102: PROGRAM POLITIČKIH STRANAKA

Navedeni program sadrži aktivnost: Osnovne funkcije stranaka.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 19.188 kuna, odnosno 49,84% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1103: PROGRAM NACIONALNIH MANJINA

Navedeni program sadrži aktivnost: Vijeće srpske nacionalne manjine.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 18.707 kuna, odnosno 34,64% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1204: REDOVAN RAD IZVRŠNOG TIJELA

Navedeni program sadrži aktivnost:Izvršno tijelo i kapitalni projekt: Izgradnja administrativno poslovne zgrade.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 128.167 kuna, odnosno 23,81% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1305: JAVNA UPRAVA I ADMINISTRACIJA

Navedeni program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Administrativno, tehničko i stručno osoblje

- Kapitalni projekt: Opremanje uprave.

Rashodi za aktivnost: Administrativno, tehničko i stručno osoblje realizirani su u iznosu od 49,29 % planiranih rashoda na godišnjoj razini.

Smatra se da je pružena odgovarajuća usluga građanima, rješavajući njihove zahtjeve, odnosno probleme koji su predmet tih zahtjeva.

Rashodi za kapitalni projekt: Opremanje uprave realizirani su u iznosu od 38,26% planiranih rashoda na godišnjoj razini, nabavljeni su klima uređaji, fotokopirni stroj, računalna oprema i stol.

PROGRAM 2106: PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Osnovna djelatnost sportskih društava

- Tekući projekt: Sportske manifestacije (KSI i Sportaš godine).

Ukupno uložena sredstva u realizaciju ovog programa iznose 378.910 kuna, odnosno 54,01% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Možemo napomenuti da su poduzete planirane aktivnosti u pravcu ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kao što su stvoriti uvjete za djecu i mlade da kroz različite sportske aktivnosti ispune svoje slobodno vrijeme i stvoriti mogućnosti građanima za sudjelovanje u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Međutim, potpuna informacija o uspješnosti ispunjenja ciljeva moći će se dati nakon što sportska društva, nositelji pojedinih sportskih aktivnosti, dostave izještaj o svom radu.

PROGRAM 2207: PROGRAMSKA DJELATNOST UDRUGA I USTANOVA U KULTURI, TE OSTALE DJELATNOSTI U KULTURI

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Djelatnost Muzejske zbirke Kastavštine

- Aktivnost: Djelatnost knjižnice Kastav

- Tekući projekt: Opremanje knjižnice Kastav

- Tekući projekt: Zbornik Kastavštine

- Aktivnost: Osnovna djelatnost udruga u kulturi

- Tekući projekt: Festival KKL

- Kapitalni projekt: Adaptacija i sanacija prostora Galerije Sveta Trojica.

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine je u realizaciju ovog programa utrošeno 766.204 kune, odnosno 38,89 % planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Tekući projekt: Zbornik Kastavštine je u potpunosti realiziran u lipnju 2007. godine izdavanjem Zbornika Kastavštine, Knjige XV., izdavanjem 800 primjeraka.

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine je za realizaciju aktivnosti: Osnovna djelatnost udruga u kulturi ukupno utrošeno 206.447 kuna.

Udruzi »Kanat« Kastav doznačena su sredstva u iznosu od 45.000 kuna za financiranje redovne djelatnosti, te 20.000 kuna za realizaciju festivala »Čansonfest - Kastav 2007.«

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. muška klapa Kastav je održala 17 nastupa, te je na 10. Festivalu istarskih klapa Buzet 2007 osvojila 1. nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija. Ženska klapa Kastav je imala 14 nastupa, te je na 11. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju u Budimpeštii osvojila u kategoriji Folklor zlatnu plaketu i ukupno 2. mjesto u konkureciji od 7 zborova iz 7 zemalja svijeta.

Potpuna slika o uspješnosti ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kroz realizaciju planiranih projekata i aktivnosti, moći će se dati nakon što sve udruge i ustanove - nositelji projekata i aktivnosti dostave izvještaj o svom radu za razodblje siječanj - lipanj 2007. godine.

PROGRAM 2308: PROGRAM OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Prijevoz učenika

- Tekući projekt: Poklon bon polaznicima 1. razreda

- Kapitalni projekt: Adaptacija zgrade škole

- Kapitalni projekt: Izgradnja (školske) sportske dvorane i uređenje škole.

U Program osnovnog obrazovanja je utrošeno 162.846 kuna, odnosno 10,21% planiranih rashoda na godišnjoj razini.

PROGRAM 2309: »POTREBE IZNAD STANDARDA«

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Produženi boravak djece

- Aktivnost: Obrazovni programi i natjecanja

- Tekući projekt: Opremanje škole - potrebe iznad standarda

U navedeni program je utrošeno 118.650 kuna, odnosno 43,92% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Analiza ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kao što su poticanje i razvoj interesa za znanstvene i tehnološke principe kod učenika i rad s nadarenim učenicima, te analiza uspješnosti moći će se dati nakon što škola dostavi izještaj o realiziranim aktivnostima i postignutim rezultatima za razodblje siječanj - lipanj 2007. godine.

PROGRAM 2410: STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA

Program sadrži aktivnost: Stipendiranje učenika i studenata i u njegovu je realizaciju utrošeno 145.037 kuna, tj. 60,68% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 2511: REDOVNI PROGRAM ODGOJA, NAOBRAZBE I SKRBI

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: D. V. »V. Nazor«

- Tekući projekt: Opremanje D. V. »V. Nazor«.

U realizaciju ovog programa je u razodblju siječanj - lipanj 2007. godine utrošeno 650.000 kuna, odnosno 48,33% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Analiza ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kao što su omogućiti čim većem broju djece sa područja Grada Kastva sudjelovanje u odgovarajućim programima odgoja, naobrazbe i skrbi u vrtiću »Vladimir Nazor«, te pružiti zadovoljavajuću i kvalitetnu uslugu smještaja i skrbi o djeci moći će se izvršiti nakon što D. V. »V. Nazor« dostavi izještaj o realiziranim aktivnostima i postignutim rezultatima u razodblju siječanj - lipanj 2007. godine.

PROGRAM 3012: RAZVOJ GOSPODARSTVA

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Razvoj poduzetništva i obrtništva

- Tekući projekt: Razvitak brdsko-planinskog područja

- Aktivnost: Razvoj turizma

- Kapitalni projekt: Izgradnja RZ Žegoti

U realizaciju ovog programa je u izvještajnom razdoblju utrošeno 234.665 kuna, odnosno 6,80% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 4013: SOCIJALNA SKRB

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Pružanje pomoći građanima i kućanstvima

- Aktivnost: Pružanje pomoći kućanstvima s djecom

- Aktivnost: Pružanje pomoći kućanstvima za pokrivanje troškova stanovanja

- Aktivnost: Podrška humanitarnim aktivnostima.

U realizaciju programa Socijalne skrbi je u izvještajnom razdoblju utrošeno 1.134.026 kuna, odnosno 46,53% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Opći i posebni ciljevi ovog programa, kao što su obavljanje i financiranje djelatnosti socijalne skrbi i pružanje financijske pomoći i pomoći u naravi nezaposlenim i ostalim građanima kojima je takva pomoć potrebna, ispunjeni su kroz dodjelu raznih oblika pomoći (jednokratne pomoći, podmirenje troškova stanovanja, podmirenje troškova prijevoza i ostalo) svim građanima koji su pomoć zatražili i zadovoljili potrebne uvjete.

PROGRAM 5116: ODRŽAVANJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Upravljanje i održavanje groblja

- Aktivnost: Funkcioniranje i održavanje javne rasvjete

- Aktivnost: Održavanje nerazvrstanih cesta

- Aktivnost: Održavanje javnih površina

- Aktivnost: Odvodnja atmosferskih voda

- Tekući projekt: Nabava opreme.

Ukupno utrošena sredstva u izvještajnom razdoblju za realizaciju ovog programa iznose 863.127 kuna.

Sredstva su utrošena po aktivnostima i projektima kako slijedi:

- za aktivnost: Upravljanje i održavanje groblja 57.916 kn

- za aktivnost: Funkcioniranje i održavanje javne rasvjete 321.715 kn

- za aktivnost: Održavanje nerazvrstanih cesta 232.883 kn

- za aktivnost: Održavanje javnih površina 170.349 kn

- za aktivnost: Odvodnja atmosferskih voda 60.286 kn

- tekući projekt: Nabava opreme 19.978 kn.

Smatra se da su ispunjeni opći i posebni ciljevi ovog programa, kao što su osigurati održavanje komunalnih objekata i uređaja u stanju funkcionalne sposobnosti, kvalitetno održavanje javnih površina, groblja, nerazvrstanih cesta, te kvalitetno i funkcionalno održavanje javne rasvjete.

PROGRAM 5117: PROGRAM ZAŠTITE OKOLIŠA I GRAĐANA

Program sadrži sljedeće aktivnosti:

- Aktivnost: Održavanje čistoće i odlaganje komunalnog otpada

- Aktivnost: Provođenje preventivnih mjera zaštite građana.

U realizaciju ovog programa je u izvještajnom razdoblju utrošeno 210.509 kuna.

PROGRAM 5118: JAVNI PRIJEVOZ

Ovaj program uključuje aktivnost: Prijevoz putnika u javnom prometu. Utrošena sredstva za ovaj program u izvještajnom razdoblju iznose 745.669 kuna, a uključuju subvencije K. D. »Autotrolej« d .o.o. za njegov rad i sredstva koja se uplaćuju K. D. »Autotrolej« d .o.o. za nabavu autobusa.

PROGRAM 5119: ZAŠTITA OD POŽARA

Program uključuje sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Prevencija i borba protiv požara

- Tekući projekt: Opremanje DVD.

Ukupno utrošena sredstava za ovaj program u izvještajnom razdoblju iznose 259.006 kn, odnosno 52,17% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 5120: IZGRADNJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Geodetski poslovi

- Kapitalni projekt: Cesta 233 Jurčići - Groblje - Šporova jama - Belići

- Kapitalni projekt: Izgradnja vodovoda

- Kapitalni projekt: Izgradnja i opremanje sportskih objekata

- Kapitalni projekt: Izgradnja javne rasvjete

- Kapitalni projekt: Uređenje javnih površina

- Kapitalni projekt: Izgradnja kanalizacije

- Kapitalni projekt: Izgradnja cesta i nogostupa

- Kapitalni projekt: Nabava zemljišta

- Kapitalni projekt: Uređenje nerazvrstanih cesta

- Kapitalni projekt: Uređenje Crekvine i Fortice

- Kapitalni projekt: Izgradnja groblja.

Ukupno utrošena sredstva za realizaciju ovog programa u izvještajnom razdoblju iznosila su 1.492.970 kn, odnosno 6,70% planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Za aktivnost: Geodetski poslovi utrošeno je u razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine 80.862 kune.

Kapitalni projekt: Cesta 233 Jurčići - Groblje - Šporova jama - Belići

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine izvršeno je sljedeće:

. dovršena je dionica Šporova jama - Jurjenići

. dobivena je građevinska dozvola i suglasnost Vlade za zaduživanje, sklopljen je Ugovor o kreditu, te je u tijeku postupak javnog nadmetanja za dionicu Jurjenići - Jurčići.

Slijedom toga su tvrtki »Bršjanovac« d.o.o. doznačena sredstva u svoti od 484.389 kuna.

Kapitalni projekt: Izgradnja javne rasvjete

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine je izveden dio ugovorenih radova, te su tvrtki »Bršjanovac« d.o.o. doznačena sredstava u svoti od 122.100 kuna.

Kapitalni projekt: Uređenje javnih površina

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine izvršeno je sljedeće:

. izvedeno je igralište u Spinčićima

. asfaltirane su staze u Tometićima, Spinčićima, Rubešima i Žegotima.

Stoga su poduzeću Bršjanovac d.o.o. doznačena sredstva u iznosu od 101.487 kuna.

Kapitalni projekt: Izgradnja cesta i nogostupa

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine izvršeno je sljedeće:

. sklopljen je Ugovor o sufinanciranju sa Županijskom upravom za ceste koja je provela postupak javnog nadmetanja

. za izgradnju nogostupa Ćikovići - Rubeši pokrenut je postupak za ishodovanje građevinske dozvole.

Kapitalni projekt: Uređenje nerazvrstanih cesta

U razdoblju siječanj - lipanj 2007. godine izvršeno je sljedeće:

. asfaltirane su nerazvrstane ceste u Tometićima, Klancima, Jurčićima i Goricama

. izvršena su dodatna ulaganja na cestama Stari put, M. Mandića, Trinajstići, N.N. Ćikovići, Ćikovići od 94-101, te Rubeši - Dolčić.

Za uređenje nerazvrstanih cesta je u izvještajnom razdoblju utrošeno 671.825 kuna.

 

Proračun grada   


http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=513&mjesto=51215&odluka=26
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr