SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 30. Petak, 3. kolovoza 2007.
GRAD CRIKVENICA
42

42.

Na temelju članka 58. stavak 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (»Narodne novine« broj 138/06) i članka 25. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine« broj 26/01 i 8/06), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na sjednici održanoj dana 27. srpnja 2007. godine donijelo je

ODLUKU
o ugostiteljskoj djelatnosti

I. OPĆA ODREDBA

Članak 1.

Ovom se Odlukom propisuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Grada Crikvenice, mjerila temeljem kojih Gradsko poglavarstvo može po službenoj dužnosti odrediti drugačiji početak i završetak radnog vremena za pojedine ugostiteljske objekte, razdoblje u tijeku dana kada se zabranjuje usluživanje alkoholnih pića, prostori na kojima se mogu pružati ugostiteljske usluge naturistima, te prostori na kojima mogu biti ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga.

II. RADNO VRIJEME

Članak 2.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Hoteli« i kampovi iz skupine »Kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj« obvezno posluju u vremenu od 0,00 do 24,00 sata svaki dan.

Ostali ugostiteljski objekti, ovisno o vrsti, mogu raditi:

1. ugostiteljski objekti iz skupina »Restorani« i »Barovi« u vremenu od 6,00 do 24,00 sata;

2. ugostiteljski objekti iz skupine »Barovi« koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima, u vremenu od 21,00 do 6,00 sati;

3. ugostiteljski objekti iz skupina »Restorani« i »Barovi« koji se nalaze izvan naseljenih područja Grada, u vremenu od 0,00 do 24,00 sata;

4. ugostiteljski objekti skupine »objekti jednostavnih usluga« u vremenu od 7,00 do 24,00 sata.

Članak 3.

Iznimno od odredbe članka 2. stavka 2. točke 1. ove Odluke ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« i »Barovi« u vremenu od 1. svibnja do 1. listopada, u mjesecu prosincu te petkom i subotom tijekom cijele godine mogu raditi od 6,00 do 2,00 sata.

Iznimno od odredbe članka 2. stavka 1. točke 4. Odluke, radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine »objekti jednostavnih usluga« za vrijeme održavanja manifestacija i prigodnih proslava pod pokroviteljstvom Grada ili Turističke zajednice te sajmova, utvrđuje na zahtjev organizatora, a na prijedlog Upravnog odjela za razvoj i upravljanje imovinom (u daljnjem tekstu: Odjel), Gradsko poglavarstvo Grada.

Članak 4.

Radno vrijeme pružanja ugostiteljskih usluga u objektima u kojima se obavlja i neka druga djelatnost (kulturna, liječilišna, obrazovna, športska, na tržnici i sl.) mora biti usklađeno sa radnim vremenom objekta u sklopu kojeg posluju.

Članak. 5.

Gradsko poglavarstvo može po službenoj dužnosti za pojedine ugostiteljske objekte rješenjem odrediti raniji završetak radnog vremena, ali najduže za dva (2) sata od propisanog radnog vremena u članku 2. stavak 2. točke 2. i 3. ove Odluke, ako se u provedenom postupku utvrdi:

- da se ugostiteljski objekat ne pridržava radnog vremena propisanog ovom Odlukom (utvrđeno po nadležnom gospodarskom inspektoru),

- da je doneseno pravomoćno rješenje Prekršajnog suda o remećenju javnog reda i mira u objektu odnosno njegovoj neposrednoj okolini,

- da je od strane sanitarne inspekcije dostavljen nalaz kojim je mjerenjem od strane pravne osobe ovlaštene za mjerenje razine buke utvrđeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke za noć.

Postupak iz stavka 1. ovoga članka provodi Odjel.

Članak 6.

Gradsko poglavarstvo može na zahtjev ugostitelja, a na prijedlog Odjela, za pojedine ugostiteljske objekte iz skupine »Restorani« i »Barovi« rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme od radnog vremena propisanog člankom 2. ove Odluke radi organiziranja prigodnih proslava (doček Nove godine, svadbe, maturalne zabave, održavanje maškaranih zabava, proslave i manifestacije pod pokroviteljstvom Grada ili Turističke zajednice i sl.) pod uvjetom da za ugostitelja koji posluje u navedenom objektu nije donesena mjera ranijeg završetka radnog vremena iz članka 4. stavak 1. ove Odluke odnosno da nije pokrenut postupak za skraćenje radnog vremena.

Zahtjev iz stavka 1. ovog članka mora biti zaprimljen u Odjelu najkasnije 15 dana prije održavanja prigodne proslave.

Članak 7.

Ugostiteljski objekti sa plesnim terasama mogu na otvorenom prostoru koristiti glazbu najduže do 1,00 sat, a nakon toga su je dužni isključiti.

III. ZABRANA USLUŽIVANJA ALKOHOLNIH PIĆA

Članak 8.

Zabranjeno je usluživanje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima svih vrsta u vremenu od 6,00 do 8,00 sati.

IV. PROSTORI NA KOJIMA SE MOGU PRUŽATI UGOSTITELJSKE USLUGE NATURISTIMA

Članak 9.

Ugostiteljske usluge naturistima mogu se pružati na sljedećim prostorima:

- na organiziranim ograđenim nudističkim plažama i kampovima;

- u ugostiteljskim objektima namijenjenim isključivo nudistima;

- 50 m sjeverozapadno od Punta Kačjak do uvale Vodna;

- od rta Artić kod Selca do uvale Duboko uključujući i uvalu.

V. PROSTORI I VANJSKI IZGLED UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Članak 10.

Ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga mogu biti smješteni u izdvojenim ugostiteljsko-turističkim zonama i na prostorima, pod uvjetima i u skladu s vanjskim obilježjima propisanim općim aktom kojim se propisuje davanje u zakup javnih površina i drugih nekretnina u vlasništvu Grada za postavljanje privremenih objekata.

Ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovog članka ne smiju biti postavljeni na udaljenosti manjoj od 100 metara od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost.

Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovoga članka koji se postavljaju za svrhu pružanja ugostiteljskih usluga prilikom organiziriranih manifestacija, sajmova ili priredbi, mogu biti smješteni i bez ograničenja udaljenosti od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost.

Članak 11.

Vanjski izgled ugostiteljskih objekata iz stavka 1. članka 9. ove Odluke mora biti usklađen sa mediteranskim ambijentalnim obilježjima, a to znači da mora biti bijele ili svijetlih nijansi blagih boja, a ukoliko ima krov, isti mora biti bijele ili crvene boje. Kiosk može biti površine do maksimalno 12 m2, visine od 2,5 do 2,8 m uz osigurane mikroklimatske uvjete za osoblje, mora biti stabilan u odnosu na statička i dinamička opterećenja, tehnološki proces rada i meteorološko-klimatske uvjete te mora imati nadstrešnicu i otvor za izdavanje jela, pića i napitaka te rubnu klupicu.

VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak. 12.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 12/96, 16/97 i 5/98).

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 335-01/07-01/7

Ur. broj: 2107/01-01-07-10

Crikvenica, 27. srpnja 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

Gradskog vijeća

Grada Crikvenice

Eduard Rippl, dipl. ing., v. r.

 

http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=513&mjesto=10003&odluka=42
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr